Last news in Fakti

17 Март, 2022 16:57 7 458 17

10 места ще оцелеят дори и след края на света

  • армагедон-
  • апокалипсис-
  • края на света-
  • оцеляване

Всички тези места се намират далече от родината ни, но все пак ни остава надеждата, че няма да доживеем до апокалипсиса

10 места ще оцелеят дори и след края на света - 1
Снимка: Shutterstock

Изследователят на теориите на конспирацията Матю Джийн-Марк Джоусеф Родриг смята, че е открил точната дата, на която ще свърши светът според Библията. В „Откровението на Йоан“, Матю е открил пасаж, който казва кога с живота на нашата планета ще бъде свършено, пише 10te.бг.

„И даде му се да говори с устата си горделиво и богохулно; даде му се власт да действува четиридесет и два месеца“, се казва в глава 13:5.

В тази част от светото писание откривателят вижда скрито послание на числото на звяра и след изчисления, получената дата за край на света е… 24 юни 2018 година. Излиза, че математиката и теориите на Родриг се оказват не съвсем точни. Меко казано!

До този момент краят на света се е "отлагал" няколко пъти според разнообразни пророчества. Земята така и не се сблъска с планетата Нибиру, както се очакваше. Маите също не успяха да предскажат свършека на човечеството, както и теориите за сблъсъци с астероиди до този момент не се оказаха истина.

Все пак, ако се интересувате от конспирацията и вярвате, че краят наистина е близо, вестник „Daily Telegraph“ състави изключително полезен списък с 10 места, които ще оцелеят след края на света. За съжаление нито едно от тях не се намира на територията на България, но да се надяваме ще имате време да набележите точната дестинация и да запазите билет за там.

Бугараш, Франция

Малкото френско градче със 176 жители, скрито в Пиренеите, през последните години получи световна популярност заради твърденията, че ще бъде единственото оцеляло място след края на света. Причините остават доста неясни. Според движението “Наука за новата ера”, то представлява “гараж за извънземните”, където те очакват деня, в който ще напуснат Земята, вземайки със себе си известен брой късметлии от човешкия род. Точно така. В опит да избягнат потопа – но не от вода, а от откачалки от цял свят – мастните власти забраниха достъпа до планината, както и прелитането на частни самолети.

Шириндже, Турция

Твърди се, че ако се намирате в иначе съвсем незабележимото селце в Турция, ще преживеете апокалипсиса. Шириндже се счита за недосегаемо, защото е родно място на гръцката богиня Артемида, а също така е мястото, от което Мария - майката на Исус се възнесла към небето. Не много убедително доказателство, но достатъчно да окуражи местните хотелиери да вдигнат цените си цели двайсет пъти през последните години.

Шахтата Келведон

По време на Студената война шахтата Келведон в Есекс, построена под незабележимо бунгало, е трябвало да предпази хората от ядрен армагедон. Забавна табела на бунгалото гласи: “Секретен ядрен бункер”. Подземният бункер се намира на цели 38 метра под земята и има място за 600 души зад бронирани врати.

Правителствените военни стаи

Това е подземен комплекс, който е приютявал Британския команден център по време на Втората световна война. Има предпазен петслоен обръч от бетон. Днес всеки петък тук са разрешени посещенията.

Пещерата Крубера, Грузия

С дълбочина от 2191 метра, Крубера, позната още като Вороня – е най-дълбоката пещера в света. Тя бе открита през 1960 г. и е единствената позната пещера с дълбочина над 2000 метра. Какво може да ви навреди на такава дълбочина? За съжаление не се препоръчва за аматьори.

Катакомбите на Париж

Струва ли си да оцелеем, ако ще трябва да го направите в това страховито и гнусно подземие? Този подземен град е приютил останките на 6 милиона души, а тунелите и залите му са с дължина 280 километра. Подобни катакомби има и в Рим и Палермо. А феновете на отвъдното знаят, че за катакомбите се носят какви ли не зловещи истории, разказващи за призраци и демони и други ужасни духовни създания, които започват да те тормозят в момента, в който пристъпиш там.

Боливийското плато

Ако цивилизацията ще загине от катастрофални климатични изменения, топене на ледовете и повишаване на нивото на Световния океан, трябва да потърсите място, неуязвимо от наводнения. Хималаите също стават, макар че е малко студено там. По-добър вариант е боливийското плато, най-високото плато след Тибет. То се простира на 3750 метра височина, а постапокалиптичната ви храна сама ще долита във вид на фламинго.

Грийнбриър, Вирджиния

През 1950 г. правителството на САЩ е построило подземно убежище под “Грийнбриър”, хотел в Западна Вирджиния. Било е направено с цел да приюти правителството в случай на ядрена заплаха. Бункерът обаче никога не е бил използван, с изключение на гостите на хотела, които са свободни да го разглеждат.

Тунелите Дракелоу, Уорчестър

Тези тунели се намират под парка Кингсфърд Каунти. Те се простират на 3,5 мили и навремето са помещавали цели общежития, складове, работилници, електрическо оборудване, тоалетни, офиси, а също така и оборудвано студио за ВВС. Обектът е закрит през 1990-те и сега също е посещаван от туристи.

Африка

Ако се стигне до “Утрешния ден” (разбирайте цунами, земетресения или разпукване на земната кора), няма по-сигурен континент от Африка. Тя има най-малко земни разломи и почти няма вулкани. Ще трябва да изберете малко по-голяма височина, така че се насочете към Лесото или Етиопските планини.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    5 0 Отговор
    За да има рима и масква
  • 2 честен ционист

    4 4 Отговор
    Отдавна сме се изнесли в Нова Зеландия
  • 3 Янките стават само

    8 1 Отговор
    За холивуд! За нищо повече!
  • 4 Тотьо

    19 0 Отговор
    Забравихте и една испанска къщица. Там не мо да та барне никой.
  • 5 Behemoth

    13 0 Отговор
    За най сигурно се навъртайте около Царичина...няма да сбъркате ...военните не саааа...от Марс...
  • 6 Xahxahxahxah

    5 0 Отговор
    Хахаха да да точно така... Ама друг път
  • 7 Ганьо

    17 0 Отговор
    Посмях се! Хубава статия! На фона на целия новинарски апокалипсис
  • 8 нашия

    7 1 Отговор
    Каво по "Българско" място от Бугараш....???!!!! Булгараш.....някакво понятие/дори минимално/ от лингвистика да имаш ...??? АВТОРЕ.....
  • 9 лъжа

    10 2 Отговор
    Поредния сектант. Всеки българин да си прочете сам Православната Библия за да не се подлъгва по разсъжденията и лъжите на сектантите от т.н. запад. На тези туземци не им е дадено да разбират.
  • 10 Фейк

    7 0 Отговор
    Местата на мОгливия ингелизки остров са фейк - там ще остане само стопено стъкло
  • 11 А за Банкя

    7 1 Отговор
    нищо не казвате? Пазите си я за вас ли?
  • 12 kaptain Morgan

    8 4 Отговор
    Няма абсолютно никакъв шанс човек да разбере кога точно ще дойде Божия Съд тъй като е писано, че дори и ангелите не знаят кога ще е това. А колкото до спасението, това ще реши единствено Христос! Каквито и бункери и места и дълбоки пещери да търси някой, то Господ, ще прибере Своите СИ и след това ще има ново Небе и нова Земя...
    Статията е ала-бала.
  • 13 Никола Гешев

    9 0 Отговор
    11-то место е гр. Русе. Преживяхме развитият социализъм, обгазяванията с хлор по времето на Живков/Чаушеско, зенетресението във Вранча на 04.03.1977 г., нуклеарната авария в Чернобил, Жан Виденов, Беров, Симеон(агент Рилски), простия от Банкя...... Ние сме като хлебарките, бе. И това ще го преживеем!
  • 14 Според

    2 3 Отговор
    мои груби изчисления краят на света ще настъпи след около 500 милиона години тогава слънцето ще се увеличи с 10 % а това означава край на всичко защото температурите ще се покачат и няма как да има живот на земята
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пьешу

    3 0 Отговор
    това бугараш... съмнява ме нещо... трябва да му се провери етимологията. ;)

    Коментиран от #17

  • 17 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "пьешу":

    Там са се заселили богомили, затова. Както и в Босна, където се и наричат бугараши.