Last news in Fakti

8 Април, 2022 10:33 24 065 64

Забравена бележка на банкомат подпали мрежата

  • бележка-
  • банкомат-
  • пазарджик-
  • гривни

Това, което накара хората в мрежата да "скочат" и да се скарат, е разполагаемата сума, която възлиза на 84 770.50 лв.

Забравена бележка на банкомат подпали мрежата - 1
Снимкa: Shutterstock

Забравена бележка от банкомат раздели мрежата на две. Намерена е до Здравната каса в Пазарджик, става ясно от публикация във Фейсбук, видя Sofia24.bg. Това, което накара хората в мрежата да "скочат" и да се скарат, е разполагаемата сума, която възлиза на 84 770.50 лв. Всъщност освен в български лева сумата е изписана и в украински гривни (1 416 712.89 UAH), което кара хората да си мислят, че сметката е на украинец.

Забравена бележка на банкомат подпали мрежата
Снимка: Интернет



Ето какво пише нашенец в мрежата:

"Забравена бележка на банкомата до Здравната каса в Пазарджик. Всеки, който изкара пари го уважавам. И който после прееве държавата и да избяга от нея, когато има нужда от него - още повече!!! Ама да замоля канадския ни премиер, управляван дистационно, да си преосмисли на кой да дава помощи, моля".

Причината за недоволството е помощите, които бежанците от Украйна получават у нас. Ето и още коментари на потребители на Фейсбук:

- "Да е жив и здрав човекът! Никой не знае този човек дали въобще се е записал като бежанец! Боже, какви хора има по този свят! Не Ви ли беше срам да гледате чужди бележки? До там ли стигнахме?";

- "Важното е, че за българските деца в нужда ние събираме капачки !!!";

- "Работи човека, не гледа в чуждия двор";

- "Е и да не си мислите,че всички държави ,които не са в ЕС,са по-бедни от нас...Погледнете от носа си по напред...И те така те...";

- "Време е да ревете за 40-те лева, които държавата плаща на хотелиерите, НЕ НА украинците. А един такъв беден украинец колко пари и на кого ще ги остави - някой успя ли да вдене? Не, нали...";

- "Имат хората какъв е проблема....тези които идват с големите джипове ...повярвайте ми не са умрели за 40 лева....и не идват заради тях....българина неможе да преживее че има богати украинци...ами има и не само украинците и македонците вече са по богати от нас ...проблема не е в тях а в НАС...";

- "И кой си даде извлечението за го размахвате?";

- "Само не разбрах по-кое точно да се ориентирам че бележката е от украински гражданин?";

- "Явно не сте разбрали какво е искал да ви каже, имат такива пари които много българи не са виждали никога, но при все нашето правителство дава това, което принадлежи на много бедни българи!";

- "Не знам дали тази бележка е реална ноооооо: Вчера пътувах до Св.Влас. От Несебър, Слънчев Бряг, Влас пълно с бежанци по хотелите. Доколкото знам, са безплатно настанени с помощ от държавата. Какво ми направи впечатление: Бежанците с джипове и автомобили, които 90% от българите никога няма да могат да си ги позволят. Не съм против тях, просто има нещо сбъркано в нашата държава".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    44 22 Отговор
    Новина от преди 20 дена
    Вече са изхарчили парите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Б А Й Х @ Й ‼️

    126 12 Отговор
    Това само потвърждава ,това което пиша! Тук не са онези , които показват по телевизиите , отрудени женици с наплашени дечица‼️
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Марчето

    155 15 Отговор
    Е няма такава държава, на Украйнците по 40лв на ден, а на нашите деца по40лв. Месечно

    Коментиран от #45

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Всеки народ си заслужава управниците

    77 22 Отговор
    Е това е рая на ББ и ГРОБ - гражданите на държава във война имат повече средства от нас. После пак гласувайте за ГРОБ, ДПС и сие. Единственото хубаво в случая е, че тези пари ще се харчат у нас.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не защитавам никои

    67 16 Отговор

    До коментар #19 от "Всеки народ си заслужава управниците":

    НО простия Киро и неговата партия определи тези пари! Само той е виновен както и повишението на всички стоки и услуги!

    Коментиран от #26, #38

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 абе ха ха Хо

    32 42 Отговор
    На Св.Влас хотелите 90% са руски и малко украйнски.Ходихме миналото лято на почивка там заради ограниченията от ковид.Никога повече няма да стъпя.Все едно съм в Русия.Само руска реч.Ами не,благодаря. В хотела в който се настанихме бяхме единственото българско семейство.Отново се ориентираме към Италия и Гърция.

    Коментиран от #28

  • 24 Българин

    85 13 Отговор
    Кирчо мисля, че е време на намалиш пенсиите и заплатите на българите за да можеш да даваш по 100 лева на ден на бедните украинци с джиповете!
  • 25 Нормално

    68 6 Отговор
    В държава , където цените са нормални - два - три пъти по - ниски от тук , хората имат спестявания. Където са "европейски" имат дългове !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бачо

    19 45 Отговор
    Да имаш пари не е срамно.Това са трудови хора.Ако биаха бандити щиаха да са във САЩ.

    Коментиран от #43

  • 28 Бравос

    28 12 Отговор

    До коментар #23 от "абе ха ха Хо":

    Но да не забравиш пета и шеста доза и няколко чифта маски, а и се моли новия планиран щам да не те завари там, че не моиш се прибра:) Между другото всеки човек с поне малко мозък, който може да си позволи почивка в Италия би предпочел да отиде в Дубай, Сингапур или Занзибар.
  • 29 Лудница

    46 21 Отговор
    Лицемерие и геноцид спрямо българския народ. Дори и бат Бойко не беше ударил такова дъно.

    Коментиран от #32

  • 30 Абе добре

    50 4 Отговор
    Че проявяваме милосърдие.Но системата е сбъркана- всичко на калпак.Трябва да се изисква декларация от всяко семейство,за финасови наличности.Добре дошъл,но ако си финансово подсигурен,държавата е до тук! Защото със сигурност между тях има и хора с ограничени възможности.И точно тези 40 лева,който умножени по хиляди,при правилно пренасочване именно към тях,ще има ефект.Без да се харчи излишно.Тук съзирам и заиграване с алибегчовците.Ние ви снасяме милиони за " бежанците" вие спирате с протестите и създаване на напрежение.Сега е мъртъв сезон.Хотели - пустош.Кой ще се откаже от гарантирани милиони през държавата? А какво ще стане когато кацнат от ляйненка десетки милиони евро,за "Подпомагане"? Поредно яко пълнене на гуши,на алибегчо и сие!
  • 31 мнение

    46 4 Отговор
    Ами преди да им раздават пари на калпак на украинците, трябва според мен да подпишат декларации, че нямат доходи и банкови сметки в родината си. Т.е. да са наистина нуждаещи се.
  • 32 хаха😅

    27 14 Отговор

    До коментар #29 от "Лудница":

    Орх бат Бойко не ми го давай изопщо за пример, защото той беше дъното в политиката изопщо по света, не само в България.
  • 33 Ха добро утро!

    42 3 Отговор
    Дайте другата новина, че повечето украински бежанци в България били висшисти и не искали да работят нискоквалифицирана работа. Ми така де. Който е в нужда не се оплаква и не избира. А хваща първата работа, която има, за да изпраща пари на близките си. Аз така знам, че няма срамна работа и никой в чужбина не го интересува какви образования имаш при положение, че и там положението не е розово и там много хора с висше образование работят това, което намерят. А тези простотии за някаква бележка не ги четох. Всеки си има право на мнение. Истината е, че едно правителство трябва първо за народа си да мисли. Много от бежанците в Полша примерно се връщат по родните си места или отиват в Германия и други страни, защото и там не е, каквото са очаквали. И там украински ютубъри ги предупредиха в началото още, както и в Испания да не прекаляват с гостоприемството на хората и да не мислят, че някой им е длъжен, защото местното население навсякъде в Европа вече вижда и усеща разликата в стандарта, освен това ще видят куп проблеми с документи и т.н
    А за България не знам. Просто като да тръгвали трябваше да се поинтересуват, че сме най-бедната страна в ЕС и че не е както да си турист.
  • 34 Васил

    23 18 Отговор
    Все пак да не забравяме че Украйна е 40 милиона население и вероятността да имам повече богати хора и доста голяма ама 80% от населението там тъне в същата мизерия като у нас.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 SCH JVLIVS II

    35 4 Отговор

    До коментар #34 от "Васил":

    Браво бе и какво да сторим европейците да ги настаним тука тези 4 милиона обявени аз мисля че са повече да живеят като барони чудо от небето падна за украинците а народа в Европа да изнемогва така ли ,ами тук и без това си има проблем хората още от корона криза не могат да се оправят има хиляди на прага на бедността ние с курортисти се занимаваме да ти дават пари да бездействаш яко нали ?И да не забравяме санкцията на Русия която е самоубийство и за Европа благодарение на тези хохли ай бягайййй
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Просто да питам

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не защитавам никои":

    Ами защо Бойко не им се скара на САЩ и Русия да спрат да си играят на войници и да намалят цените на енергоизточниците. То ако държи на народа няма да се грижи за него само когато е на власт! Иначе закона за енергетиката е одобрен от него и пак от ГЕРБ са гласували за датата за въвеждането му.
  • 39 Коко

    33 8 Отговор
    Според мен това не е честно това е расизъм спрямо бежанците от Сирия и Ирак
    И най-важното че Кирчо и кокорчо ще се облажат яката
    Кой ще им търси сметката колко бежанци в колко хотела в колко къщи никой няма да им търси сметка
    Геноцид за българския народ едно българско дете получава 50 лв месечно А и един украинец получава 40 лв на ден а този с многото пари голяма вероятност да бъде бандеровец или по точно фашист които по-късно ще се организират в България ще създават големи проблеми на българските власти и на българите

    Коментиран от #41

  • 40 Гневен

    32 3 Отговор
    У нас за да получиш някаква мизерна помощ искат сто справки. И ако случайно надхвърлиш с един лев минималния доход довиждане.
  • 41 Роко

    8 31 Отговор

    До коментар #39 от "Коко":

    Приятелю ако е бандеровец няма как да е фашист. Бандера никога не е бил фашист нито някой от последователите му.
  • 42 Прост

    9 27 Отговор
    завистлив мързелив народ сме,все в канчето на другия зяпаме!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Светулка

    0 15 Отговор
    Ох горките наши безработни какъв Великден за тях .
  • 45 Ванчето

    12 28 Отговор

    До коментар #9 от "Марчето":

    Така и не разбрахте,че тези 40 лв или 20 евро ги дава ЕС,а не държавата.Тези пари се превеждат на хотелиерите и на хората приели украински бежанци в домовете си.Стига сте ревали,а се радвайте,че не сте на тяхното място,тези хора нямат никаква вина.

    Коментиран от #46

  • 46 9689

    33 9 Отговор

    До коментар #45 от "Ванчето":

    От къде ги дава ЕС?........от нашите джобове.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Много ясно

    6 15 Отговор
    Кой Украинец би избягал в България??? Верният отговор е Руските тролове, дето трябваше да посрещат Путин.
  • 49 Верка Петрова

    6 10 Отговор
    Дотам стигна българската простотия - да занича в бележките на другиго. Ами ако парите са на украински руснак или на наш човек с бизнес в Украйна? Това дава единствено повод да бесуват нашенските мизерници, дето цял живот завиждат на някого, и на местните рубладжии - за нуждите на гнусната им пропаганда! Аман от непроверени факти ...

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 фАНТОМасс

    14 2 Отговор
    А на бележката на един Човек от Банкя сигурно пише - оставаща наличност - 15 чекмеджета с кюлчета , 12 с пачки евро по 500 , 9 сака с пари от банката и магистралите , 1 къща и бутик в Барселона е 1 зайчарник в Банкя ли ?
  • 52 Тираджия

    29 4 Отговор
    Обикалям цяла западна Европа и гледам,че е пълно по магистралите с украински коли и си ги карат "мъже",а нали е забранено да напускат държавата от 18-60 години? Возилата им са предимно нови до 4-5 годишни луксозни джипове Лексуси,Мерцедеси,БМВта..... Защо да не идват в България,че там си е хлабаво (закони няма). Четох,че в България не си плащат сметките по ресторанти... и дори някакъв украинец е посетил сервиз да му обслужат Лексуса и не си е платил. В Германия е имало случай да не си плащат горивата от бензиностанциите където са пълнили до горе,но се мълчи и никъде не се пише или говори....паркират където си искат безплатно по цяла Европа с луксозните возила,трябва да им се дават помощи и т.н.,че трябва в очите ни да са жертви.
    Че аз познавам не малко българи ,където не могат да си платят сметките,камо ли да имат пари за храна,а защо не им се помага било то и от европейският съюз. Аман от жертви с луксозни коли.
  • 53 Ало, Факти

    6 2 Отговор
    Не може ли поне едно заглавие да нагодите, аман от Вашите Помии
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай Шиле

    18 0 Отговор
    Солидарен съм с бежанците майки с деца но защо батките с БМВ -та не са в Украйна на фронта?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Луд

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Никой":

    А ти си мил, взе и обиди тези, които са те приютили..
  • 59 Трябва ли да вярвате на ваксинациите?

    5 0 Отговор
    Интересно е също така, че както приемането на бежанци, така и извънредното положение са отменени!
  • 60 Ivan

    9 0 Отговор
    Ще допълня коментар 52
    Аман от жертви с луксозни коли пълни с куфари пари и ще си ги дундуркаме до зори.
    Този свят на гибел е тръгнал.
  • 61 Да не говорим

    2 4 Отговор
    За парите на някой. Да речем че е заможно семейство въпреки то при нас са мизерни пари. Когато се гледа придобивките на БЕСАРБСКИТЕ БЪЛГАРИ БЕЖАНЦИ - ТУРИСТИ ОТ УКРАЙНА И РУСИЯ никой от тях незнае какво е да останеш без дом. НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е БЪЛГАСКО ИТАЛИАНСКИ ВАРИЯНТ ЗА ПОСРЕЩАНЕ И КАКВО Е ПОЛСКИ ГЕРМАНСКИ ВАРИЯНТ НА ПОСРЕЩАНЕ. НА ЕДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ИТАЛИЯ ИМ СЕ Предоставя ХОТЕЛИ И НОРМАЛНИ ЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ НА ДРУГИТЕ СА В ЛАГЕРИ ЗА БЕЖАНЦИ - ШАЛТЕРИТЕ ЗА БЕДНИ ЛЕГЛО ДО ЛЕГЛО БЕЗ УДИНЕНИЕ. В България им се предоставя статут на Българи който ще могат да работят , Учат живеят в България. Да ТЕ ВЗИМАТ ПАРИ НО ИМА И ИЛОВКА ТРЯБВА ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ ЗА БЪЛГАСКИ ЕЗИК И ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ. ДА ЩЕ БЪДАТ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ АКО ГИ ПОДГОТВИМ ЗА БЪЛГАСКИЯ ТРУДОВ ПАЗАР ДОБРЕ. ДА ИМАТ ПАРИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ СА ИМАЛИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ АДВОКАТСКИ КАНТОРИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ ФИРМИ ЗА ПРОДАЖБИ НА ИМОТИ ХОТЕЛИ АПТЕКИ. НА ТЕЗИ ХОРА ИМ ТРЯБВА МАЛКО ПЕРФЕКТЕН БЪЛГАСКИ
    Език И БЪЛГАСКИ ИЗИСКВАНИЯ В ОПРЕДЕЛЕНА НАСОКА ЗА ДА СТЪПЯТ НА КРАКА И ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАЗВИЯТ СЪЩИЯ БИЗНЕС УНАС. И ДА ВЛОЖАТ ТЕЗИ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ И ОТВОРЯТ РАБОТНИ МЕСТА. Трябва да сме внимателни да учат добре и да ги вкараме да работят за нас. ДРУГИТЕ МОГАТ ДА ВЛЕЗНАТ БЪЛГАСКИЯ ЧУЖДЕСТРАНЕН ЛЕГИОН.
  • 62 До коментар61

    7 2 Отговор
    Да бе сега ще видиш какво ще стане Ще подбият трудовия пазар,и ние ще работим без пари.Работил съм с тая паплач по Европа. Мястото им е в лагри при Сирийци Авганистанци а не в нотели ,те са емигранти а не бежанци.Нашите внуци ще получават 40л за месиц а те на ден.Ще видите последствията след това,това са арогантни и самонадеяни,самозабравила се паплач.Вчера на Тракия ме испревари Лексос с украинска регистрация който караше със 170 км.Куките седят и гледат но така им е наредено.Нака че хорото тепърва предстои.
  • 63 Fia

    0 0 Отговор
    Сбъркана е не само нашата държава, а и Украинската. И целият западен свят. Парите в тази карта, вероятно, също са дошли от "състрадателния" Запад. А ние сме Съюзници.
  • 64 Нико

    2 0 Отговор
    Пресен внос на проститутки и кавали.