Last news in Fakti

12 Април, 2022 12:45 7 169 5

Ето защо не се подаряват часовници

  • часовници-
  • подарък-
  • поверие-
  • лош късмет

Вижте какво гласи поверието

Ето защо не се подаряват часовници - 1
Снимка: Shutterstock

Навярно сте чували, че някои предмети са неподходящи за подарък. Поверието гласи, че нож, празно портмоне, сапун и часовник не се подаряват. И докато за празното портмоне е лесно да се досетите, че символизира безпаричие и недоимък, което го прави неподходящ подарък, то вероятно се чудите защо не се подаряват часовници? Съществуват много тълкувания на този въпрос.

Някои хора вярват, че часовниците отброяват времето ни на този свят и че подарявайки часовник, обричаме получателя му на нещастие, злополука, болест или дори на летален край.

Друг отговор на въпроса защо не се подаряват часовници се крие в схващането, че часовникът привлича демоните и носи лош късмет.

Трети считат, че подаряването на часовник е лоша поличба, вещаеща раздяла между поднасящия и получаващия подаръка. Това прави часовника изключително неподходящ за подаряване между приятели, в семейството и особено между съпрузи.

Ето какво да направите, ако получите часовник като подарък?

След като вече знаете защо не се подарява часовник, вероятно ще бъдете притеснени, ако получите такъв като подарък. Не се притеснявайте, има как да противодействате.

Подарете на човека, поднесъл ви часовника, нещо в замяна. Така ще платите за него и той няма да бъде подарък за вас.

Не приемайте стар часовник от хора, които не познавате и чиято съдба ви е неизвестна. Може да споделите, че подобна стара вещ се предава само на близки в семейството от поколение на поколение.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо

    21 6 Отговор
    Наскоро получих подарък един Ролекс и сега като прочетох статията го изхвърлих.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Роза

    21 4 Отговор
    Глупави и безсмислени суеверия!Подарявали са ми часовници -ръчни-най-малко три пъти досега и винаги с удоволствие съм ги носила!Не пълнете главите на хората с бабини деветини!
  • 4 111

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохохо":

    Откупуват се на символична цена.
  • 5 Нико

    4 0 Отговор
    Пълни глупости.
    В западните държави не вярват толкова колкото нас на суеверия.
    Подъряват си скъпи,че и много скъпи часовници и живеят до склонна старост.