Last news in Fakti

20 Май, 2013 13:02 1 849 0

Директори против порното за деца в интернет

  • интернет-
  • детска порнография-
  • деца

 Малките деца трябва да бъдат предупредени за опасностите, които крие порнографията, колкото се може по-скоро, след като започнат да използват интернет.

Наличието на видео материали със сексуално съдържание в световната мрежа и лесният им достъп до 

Британският премиер Дейвид Камерън подготвя правителствена инициатива, която трябва да направи невъзможно деца да посещават порнографски сайтове чрез изградената на обществени места безжична интернет мрежа, позната като Wi-Fi.

Дейвид Камерън подчерта, че кабинетът носи отговорността да осигури „добър и чист Wi-Fi на жп гари и кафенета.

Инициативата на „Даунинг стрийт“ 10 идва в отговор на кампанията на „Дейли мейл“ да предприеме стъпки за защита на младежите от опасностите на порнографията в интернет.

Инициативата на Дейвид Камерън през последните седмици беше обсъдена с доставчиците на интернет. Все още не е ясно как ограниченията ще се прилагат на практика и дали те ще бъдат наложени пряко от самите доставчици на услуги или дали спирането на порнографските сайтове ще бъде индивидуалната отговорност на кафенета и други обществени места.

Миналата година стана известно, че кафе гигант „Старбъкс“ (Starbucks) не е успяла да спре младите хора от достъп до „тези сайтове“.

Най-големият конкурент на „Старбъкс“ - Коста Кофи (Costa Coffee) както и „МакДоналдс“ ( McDonalds) прилагат нарочен филтър.

малолетни, сериозно притеснява британската Национална асоциация на училищните директори, съобщава Би Би Си.

На годишната конференция на асоциацията в Бирмингам, нейният главен секретар Ръсел Хоби заяви, че разговорите по темата трябва да започнат в момента в който децата започнат да навлизат в  онлайн пространството. Според него, въпросът става все по-тревожен за учителите, които се борят срещу влиянието на порнографията над учениците.

Според Стивън Уоткинс, директор  на училище в Лийдс, малките деца трябва да са наясно кое изображение в интернет  е неморално или неподходящо за тях и при натъкване на такова, те трябва да уведомят някой възрастен. Той смята,че  нещата които се показват в порнографските снимки или видео клипове са изкривени възгледи за дадени отношения, които младите хора трябва да се научат да превъзмогват и избягват.

Уоткинс казва още, че много родители са притеснени от лесния достъп на техните деца до подобни материали през портативните устройства и смартфоните на други хора, които те не могат да контролират.

Опасност крие  и ранната регистрация във Facebook. Според директор Уоткинс, деца под 14 годишна възраст не бива да имат собствен акаунт в социалната мрежа, тъй като тя предлага лесен достъп до неприлични материали. Той обясни, че вече е видял, как 24 от децата на възраст между 10 и 11 години в неговото училище, вече имат достъп до Facebook.

Той вече е предупредил родителите на въпросните деца, че те са нарушили вътрешните правила на самата социална мрежа и, че по този начин са изложени на опасност от достъп до порнография.

Независимо проучване  сред 1009 родители на Националната асоциация на училищните директори, сочи че 83% от анкетираните смятат, че учениците трябва да научат за опасностите, които крие порнографията от училищните уроци по сексуално образование.

Четирима от всеки десет родители смятат, че говоренето по този въпрос трябва да започне още в началните училищни години на децата, а 51% са на мнение, че той трябва да бъде оставен по-скоро за тяхната тинейджърска възраст.

83% от родителите имат достатъчно доверие в способността на училищата да разяснят на децата как стои въпросът с порнографията. 14% от тях са на мнение, че тези въпроси трябва бъдат разрешени в къщи.

Девет от всеки десет взели участие в проучването смятат, че всяко едно устройство, което позволява достъп до интернет, трябва да има опция за блокиране на всякакъв вид порнографско съдържание.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА