Last news in Fakti

18 Април, 2022 20:26 8 705 13

9 доказани начина как да го върнеш отново в живота си

  • раздяла-
  • върнеш-
  • партньор-
  • връзка-
  • бившия

Вероятността за успех до голяма степен зависи от причината и естеството на раздялата

9 доказани начина как да го върнеш отново в живота си - 1
Снимкa: Shutterstock

Възстановяването на разрушеното доверие не е лесна задача, особено когато става въпрос за чувства и взаимоотношения. Вероятността за успех до голяма степен зависи от причината и естеството на раздялата. Също така, само и единствено от вас зависи да решите дали си струва подобна стъпка. Наистина ли искате да го спечелите отново? Ако отговорът е „да“, нека видим какво имат да ни кажат психолозите по този въпрос.

Не флиртувайте с други мъже

Ако искате да си върнете бившия, опитайте се да се въздържате от флирт с други мъже, тъй като това ще предизвика у него объркване и ще го отблъсне. След раздялата много хора се изкушават да влязат в нова връзка и в повечето случаи това не е нищо повече от опит за намиране на утеха. Но, помнете - когато започнете да излизате с някой друг, вие автоматично изгаряте всички мостове да върнете бившия си.

Не го карайте да ревнува

Да го върнеш чрез ревност е много глупава идея. Абсолютно противоположно на това, което трябва наистина да направите. Защото той трябва да усеща, че го обичате, а сърцето ви е отворено само за него. Ако бившият ви види с друг мъж, той ще си помисли, че вече не го обичате и няма да гледа на раздялата ви като на някаква значителна загуба.

Не прекалявайте

Той знае, че не сте против възстановяването на връзката - това е напълно достатъчно. Но когато една жена засвидетелства твърде много усърдие, това отблъсква мъжа и предизвиква безпокойство. Дори и да се чувствате много зле, в никакъв случай не го показвайте. Да го игнорирате - да не му кажете „Здравей“ и да не отговаряте на обажданията му, също не е опция. Със сигурност няма да си го върнете с демонстрация на пренебрежение и мълчание. Опитайте се да намерите баланс, винаги бъдете спокойни и адекватни.

Контролирайте се добре

Да, много е важно да сте адекватни във всяка ситуация. Това е огромно достойнство на жената, но поради прекалената женска емоционалност не всяка от нас успява да го постигне. Някои започват да си отмъщават, да заплашват и изнудват. Вие самата бихте ли тъпели подобно поведение? Едва ли. Останете дама докрай.

Не споменавайте проблемите от миналото

„Миналото не съществува“ - запомнете това, ако искате да върнете искрата помежду ви. Много жени осуетяват възможността да възстановят отношенията си като отправят упреци от миналото, които вече не са от значение за настоящето. Ако не сте му простили, тогава е по-добре да не бързате със сдобряването. Вероятно имате още много несвършена вътрешна работа. Когато напълно се откажете от обидите в миналото, тогава можете спокойно да продължите към завръщането на любимия човек.

Бъдете търпеливи, но не пропускайте възможността

Отделете време да действате – търпението ще ви помогне да останете спокойни. Но се уверете, че не пропускате и шансове. Веднага щом успеете да създадете зона на комфорт между вас и бившия, му кажете, че сте склонни да възобновите връзката.

Също така, опитайте се да „четете“ мислите му. Ако той иска да бъдат отново заедно, ще го усетите по някакъв начин. Ако обаче чакате твърде дълго и отлагате, той ще си помисли, че нямате нужда от него.

Работете върху грешките

Причина за раздялата е почти винаги неправилното поведение на един от партньорите. Може би си е тръгнал, защото не сте искали да готвите или сте си позволявали да крещите при най-малката провокация. Бившият може да ви даде втори шанс, но щом види, че изобщо не сте се променили, неизбежно ще последва отново раздяла. Ако по същество не искате да се адаптирате към никого и да работите върху себе си, тогава е по-добре да забравите за възстановяване на отношенията.

Бъдете толерантни

Разбира се, бившият ви също не е перфектен и вероятно си има доста „трески за дялане“. Но ако сте решили да бъдете отново заедно, опитайте се да го приемете такъв, какъвто е - с недостатъците му, с приятелите му, с любовта към спорта или риболова, със захвърлените му навсякъде чорапи… Няма смисъл да възобновявате връзката, ако веднага пак започнете да се дразните от навиците му.

Обърнете внимание на малките неща

С течение на времето започваме да разглеждаме партньора като наша собственост и не приемаме сериозно интересите му. Помнете какво харесва и действайте. Може би бившият ви обича мусака, но ви мързи да му я приготвите? Или се подигравате на неговите хобита и не се отнасяте към тях с нормалното уважение. Опитайте другояче. Само така ще докоснете сърцето на любимия човек!

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕКС. КЕКС. КЕКС.

    4 9 Отговор
    И ПАК КЕКС. И ЩЕ ГО ВЪРНЕШ 😂🤣😅😆😁😄😃😀

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    6 3 Отговор
    И деветте са от кама сутра.
  • 3 www

    9 0 Отговор
    Хич не ти трябва да го връщаш! Намери си друг, за какво ти е прочетен вестник?
  • 4 Всичко е двустранно

    4 0 Отговор
    Тези правила трябва да са озаглавени КАК ДА ГО ЗАДЪРЖИМ ДО СЕБЕ СИ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мутрагена Гена

    9 0 Отговор
    Няма кърпене. Веднъж продаден близък човек - не можеш да го върнеш, понеже ще се чуди кога и на кого ще го продадеш пак, няма значение естеството на отношенията. Оттам нататък дали ще се биете, трепете, плюете или ще се разделите цивилизовано е въпрос на ниво и характер. Песента "Даваш ли, даваш балканджи Йово..." е много показателна какво СЕ прави, когато държиш на някого.
  • 7 Rock

    3 0 Отговор
    Много хубава снимка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.