Last news in Fakti

14 Май, 2022 12:43 3 945 10

Рецепта за отслабване с мед и канела

  • еликсир-
  • отслабване-
  • мед-
  • канела-
  • топи мазнини-
  • ползи за здравето

Еликсирът, който топи мазнините, отнема само няколко минути за приготвяне

Рецепта за отслабване с мед и канела - 1
Снимка: Shutterstock

Канелата е подправка с леко пикантен и същевременно сладък вкус. Тя е изключително подходяща за печива, десерти, но и солени ястия с меса и зеленчуци. Успешно подправя вкуса на смутита, шейкове, сосове, кремове и глазури. Тя е незаменим приятел и на чая, а защо не и на кафето. Но не само вкусът ѝ е превъзходен. Канелата съдържа активни вещества, които стимулират метаболизма и подобряват усвояването и разграждането на въглехидратите. Това я прави чудесна добавка към диетата, когато се опитвате да отслабнете. Заради тези свойства канелата е полезен приятел в контрола на кръвната захар, пише Флагман.

Медът е друг добре познат полезен продукт от природата, който има незаменими ползи за здравето. Комбинацията от мед и канела може да допринесе за контрола на теглото и да подобри метаболитното здраве.

Важно! Преди да започнете да използвате мед и канела за отслабване, задължително се консултирайте с лекар, който да ви посъветва дали този метод е подходящ за вашето индивидуално здравословно състояние, тъй като медът е наситен с естествени захари.

Рецептата за отслабване, която съдържа мед и канела, отнема само няколко минути за приготвяне. За постигане на най-добри резултати е добре да се използва суров мед, който е най-беден на захари и е необработен. Той има мощни ползи за здравето.

Ползи за здравето от канелата

Канелата има свойството да регулира и контролира кръвната захар, като забавя усвояването на въглехидратите и захарите, а това стабилизира стойностите на глюкозата в кръвта. Този процес благоприятства отслабването и предотвратява складирането на излишни мазнини от организма, а вместо това насърчава използването на мазнините за енергия.

Ползи от меда

Медът съдържа основно фруктоза и глюкоза. Въпреки това съставките в него са за предпочитане пред рафинираната захар и захарозата, която се съдържа предимно в трапезната захар. Според проучване от 2011 година, цитирано от lovetoknowhealth.com, медът насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини, като същевременно понижава и нивата на триглицериди в кръвта, пише az-jenata.bg.

Съставки:

  • 1 чаена лъжичка мед;
  • ½ чаена лъжичка канела на прах;
  • 1 чаша вода.


Приготвяне:

Смесете канелата и меда в малка тенджерка. Налейте и водата. Оставете сместа да заври. Свалете от котлона. Прецедете сместа през цедка или тензух. Разпределете течността в две чаши. Едната чаша се консумира половин час преди закуска, а втората половин час преди лягане.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе ...

    10 1 Отговор
    Канелата понижава кръвната захар, а медът я вдига. Никаква полза от тази рецепта.
  • 2 Да да да, това не е шега

    6 2 Отговор
    Медът покачва тегло.

    Коментиран от #10

  • 3 Ерик

    11 0 Отговор
    Канелата и мед е добра комбинация. Така както е написана рецептата не изяснява защо тази комбинация трябва да заври. Какви витамини и минерали биха останали и в какво количество.
    Тъй като това го правя 3-4 пъти в седмицата просто ги смесвам.
    Втори много важен въпрос. Какво е количеството на канелата,което може положително да повлияе на организма-около 1 г.т. е. на върха на лъжичката.В България масовата канела е касия в която се съдържа 1000 пъти повече кумарин(вредна съставка) другата канела е цайлонскато(истинската канела),но лично аз винаги се отнасям с резерви към нашите търговци.
    За качеството на канелата има много материали и аз препоръчвам на всеки,който ще я консумира редовно и продължително да се запознае и добре да прецени предимствата и недостатъците. Препоръчвам на Факти по въпроси,касаещи здравето да ползват статии от специалисти,не от анонимници.

    Коментиран от #7

  • 4 Аристо

    10 0 Отговор
    Кой е автора на тази статия.Не би трябвало лаици да дават съвети за здравето.
    Всеки специалист,който прочете какво и как е написано в началото за меда ще се хване за главата.
    Със здравето не си правете реклама.
  • 5 Мнение

    9 0 Отговор
    Докато се продават храни със съставки за набъбване - моноглутамати, няма отслабване!!!
  • 6 инж технолог по хранене

    4 0 Отговор
    "Медът съдържа основно фруктоза и глюкоза. Въпреки това съставките в него са за предпочитане пред рафинираната захар и захарозата, която се съдържа предимно в трапезната захар." Не пишете глупости! Глюкозата и фруктозата са монозахариди и са съставните елементи на захарозата-обикновенната бяла, кристална захар,която е рафинирана. Нерафинирана захарта е кафява на цвят. Трапезната захар е тази,която поставяме на масата заедно със солта,оцета и другите подправки.
  • 7 Гкйг

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ерик":

    Доколкото знам няма толкова дървета за добив на канела, колкото се реализира на пазара.
  • 8 Герчо Петров

    6 0 Отговор
    Рецептата е глупава и вредна. Медът при висока температура става канцерогенен. Освен яденето на мед е удар по задстомашната жлеза при хора, които имат диабет втори тип. Тук само канелата е полезна, защото помага кръвната захар по-дълго да я има в кръвта. Така човек не изгладнява. Но ми писна да обясняват елементарни неща.
  • 9 дайтъо

    3 1 Отговор
    Ако ядете само това за цял денпет дни, ще отслабнете и още как, щото това са има няма сто калории. Но това и друга храна - няма начин.
  • 10 Казарин Wolf яя

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да да да, това не е шега":

    Бъркаш се. От баба ми още го знам и съм го правил цял живот - ОТ ИСТИНСКИ МЕД НЕ СЕ ПЪЛНЕЕ!