Last news in Fakti

22 Юни, 2022 12:45 850 4

Първи световен музикален проект с българско участие

  • верджиния рекордс-
  • музикален проект-
  • световен-
  • българско участие-
  • mamma mia

Първият проект на лейбъла Down2Earth, в който канят ALMA e "Mamma Mia" - модерна денс eкстраваганза с главозамайващо видео

Името на продуцента и изпълнител Claydee е свързано само с хитове. В България през последните години той нашумя с "Mamacita Buena", "Gitana", "Loquita" с Eleni Foureira и "A Tu Salud". Claydee има и собствен лейбъл, който стои зад супер успешните проекти на Coyot, Prince Karma, Bang La Decks. Статусът му на звезда се разпростира от Балканите, през Полша, Русия, Германия, Испания, Латинска Америка и САЩ.

През 2019 година Claydee открива видео на ALMA, което се върти в Гърция и скоро след това кани младата изпълнителка в студиото си в Атина. Така двамата създават част от музиката и текста на парчето на Coyot - "Devil In Disguise". През септември 2021 година отново се срещат, защото ALMA е поканена на организирания от Claydee международен творчески лагер за писане на музика. В рамките на една седмица заедно с някои от най-талантливите музиканти и творци от Балканите и Англия създават множество нови песни. Авторският потенциал на ALMA и специфичният ѝ вокал впечатляват всички. Не след дълго Claydee и неговите съдружници взимат решение да предложат на Вирджиния Рекърдс да обединят усилия, за да стартират световна кариера за нашето момиче.

Първият проект на лейбъла Down2Earth, в който канят ALMA e "Mamma Mia" - модерна денс eкстраваганза с главозамайващо видео. Творческата идея за визуализацията е на самия Claydee, а за осъществяването ѝ той кани своя личен стилист Saint Larry и супер популярния гръцки моден дизайнер на дрехи и аксесоари - Marios Karavasilis.

Световната премиера на "Mamma Mia" е на 17 юни под шапката на Helix Records - новата компания на бившия собственик на Ultra Music, Patrick Moxey. Universal Music пък застават зад парчето в Полша и Румъния, където и двамата артисти вече имат популярност. В България за разпространението ще се грижи Вирджиния Рекърдс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 234

    2 0 Отговор
    Идеално е за Прайд.
  • 2 Стоенчу

    3 0 Отговор
    Пълна боза..
  • 3 Соваж бейби

    1 1 Отговор
    Поредната еднодневка доста наподобява на Моранди от едно време и още няколко румънски артисти .Фред няма да ги покани в радио Скайрок да попеят и разкажат за себе си .За този лайк който показва като цяло че няма интерес много е рисковано да се инвестира пари ,на дали ще достигнат ниво платина или диамант диск
  • 4 Мюмюн (Майкал)

    2 0 Отговор
    В този проект отвсякъде прозира присъствието на шефката на Вирджиния Рекърдс- Саня Армутлиева и бездарната й дъщеря Алма.