Last news in Fakti

29 Септември, 2022 11:33 14 399

Как да изберете перфектния модел слънчеви очила за вашата форма на лицето? Ръководство за мъже

Обърнете внимание на цвета на рамките – те трябва да се вписват идеално във всяка една ваша визия

Как да изберете перфектния модел слънчеви очила за вашата форма на лицето? Ръководство за мъже - 1

Повечето мъже не притежават голям брой аксесоари. Често става дума за най-необходимото: часовник (за да не закъснеем), шал (за да не замръзнем през зимата), вратовръзка (за да не изглеждаме мърляви) и чанта (за да не са пълни джобовете ни). Ако не сте мъж, който се наслаждава на това насила да присвива очи срещу слънцето (или наистина да уврежда очите си с целогодишни UV лъчи), слънчевите очила се вписват добре и наистина попадат в категорията на задължителните аксесоари. Как обаче да изберем правилните за нас мъжки слънчеви очила според формата на лицето?

Кои мъжки слънчеви очила да изберем за кръгло лице?

Започваме направо със съветите за това кои мъжки слънчеви очила да изберем в зависимост от формата на лицето. Имайте предвид, че всички те са налични в https://www.obuvki.bg/aksesoari/sl-nchevi-ochila/m-zhki.html, така че ще можете веднага да се възползвате от нашите предложения.

Нека започнем с една от най-често срещаните форми на лицето, а именно – овалната. Овалът се смята за светия граал на формите на лицето. Онези, които имат достатъчно късмет с глава, която е по-дълга, отколкото е широка и със заоблена челюст, трябва да се опитат да не изглеждат твърде самодоволни, когато казваме, че можете да носите почти всяка рамка (и всякаква прическа). Единственият съвет за овалните форми на лицето (освен избягването на нови стилове, покрити с коледни елхи или числата на текущата година) е да стоите далеч от рамки с дръжки, които висят твърде ниско, тъй като това ще издължи лицето допълнително.

Кои мъжки слънчеви очила да изберем за квадратно лице?

Като общо правило, формата на вашите слънчеви очила трябва да е противоположна на формата на лицето ви. Това помага да се създаде баланс чрез смекчаване на грубите характеристики и евентуалното прикриване на черти, които не харесвате в себе си. Например силната линия на челюстта и широките скули допринасят за това видимо да имате по-квадратно лице. Ето защо в този случай заоблените рамки като авиаторите и винтидж слънчевите очила в стила на Джон Ленън изглеждат по-добре от ъгловите модели с остри линии.

Ако пък лицето ви е по-скоро правоъгълно, отколкото квадратно, то тогава трябва да бъдете още по-внимателни. За да придадете на едно правоъгълно лице усещане за баланс, трябва да потърсите очила, които добавят ширина към дългата форма. Кръглите или квадратните рамки работят добре тук, но се уверете, че избирате по-големи модели.

Как да изберем подходящите за нас мъжки слънчеви очила?

Освен формата на самите мъжки слънчеви очила, е добре да бъдете изключително внимателни и с някои други техни характеристики. На първо място винаги препоръчваме преглед при офталмолог и ако се налага, закупуване на слънчеви очила с диоптрични стъкла. Така ще бъдете максимално най-сигурни в здравето на своите очи и няма да се притеснявате, че и без това вредните UV-лъчи ще ги увредят допълнително. Обърнете внимание на цвета на рамките – те трябва да се вписват идеално във всяка една ваша визия. Стилът и използваните материали също не бива да се пренебрегват, защото те ще определят това доколко вашите очила са модерни, но и колко време ще могат да останат с вас. Някои материали не предполагат дълготрайна употреба. Металните рамки например могат много бързо да се окислят особено през летните месеци.

Всички тези съвети ще ви помогнат да намерите перфектните за вас мъжки слънчеви очила. Не пренебрегвайте нито един от тях, ако искате да изглеждате повече от феноменално!