Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 16:32 8 791 14

Българка е една от най-успешните ловци на диаманти в света

  • диаманти-
  • търговия-
  • скъпоценни камъни-
  • българка-
  • юлия кастели

Сега Юлия живее със семейството си в престижен лондонски квартал, но често пътува до България, защото иска децата ѝ да говорят езика и да познават културата

Българка, която никога не е изпитвала лукса в живота си, а само трудности, тъй като е израсла по времето на комунизма в родината си, днес е сред световните ловци на диаманти, съобщава британският вестник “Експрес”. 46-годишната Юлия Кастели е отгледана в Радомир. Баща ѝ е българин, а майка ѝ - рускиня. Днес тя живее в Лондон, но често ѝ се налага да пътува по света в търсене на уникални бижута за своите богати клиенти.

Най-големият ѝ удар е диамант за 20 млн. паунда.

Пред “24 часа” Кастели разказва, че това е била сделка през 2008 г. за частен клиент, но подробности не може да разкрие, тъй като конфиденциалността е много важен елемент от нейната работа. Тя започва да изучава тънкостите на бижутерийния бизнес в Ню Йорк. Нейна приятелка работи в магазин за скъпоценности и я кани да опита. За Юлия това е златен шанс, тъй като е пристигнала с 3000 долара от България, които бързо свършват. Толкова е струвала колата ѝ “Фиат Пунто” в София, която продава, за да търси късмета си в САЩ.

“Имах американска туристическа виза и съзнавах, че това е много рискован ход. Бях си дала две години, за да успея в Америка, и ако не се получи, да се върна. Даже се колебаех дали да не отида в Испания”, спомня си Кастели.

Българка е една от най-успешните ловци на диаманти в света

Когато напуска родината, тя е на 25 г. Току-що е завършила икономика в УНСС, но вече е получила сериозна закалка в предприемачеството. “След падането на комунизма родителите ми опитваха различни бизнеси, в които аз и брат ми помагахме. Имахме кафене и магазин за осветителни тела. В един момент внасяхме коли от Западна Европа и аз трябваше наравно с баща ми и брат ми да участвам в карането им до България”, споделя Юлия.

Затова, когато ѝ предлагат работа в бижутерията на еврейско семейство в Ню Йорк, тя здраво грабва шанса. Чете много по темата и се учи от най-добрите в Гемологичния институт на САЩ. Успява да създаде ключови контакти, благодарение на които по-късно стартира и собствен бизнес в Лондон.

“Пристигнах в Англия заради съпруга си, който получи работа тук. След като се разделихме, трябваше отново да разчитам на своя предприемачески нюх, за да мога да развивам успешен бизнес и да отглеждам двете си деца”, споделя Кастели. Тъй като диаманти не се продават всеки ден, тя се насочва към организиране на запомнящи се пътешествия и преживявания за своите богати клиенти. Пътуванията са друга нейна голяма страст, в която през годините също е натрупала много познания.

“Набелязвам им маршрут, наемам хотели, места за развлечения, а понякога и частни самолети, за да могат да изпитат наистина едно незабравимо преживяване”, обяснява Юлия. Една от най-странните поръчки, които е получавала, е да намери състезателен кон за подарък. Макар да няма големи познания в областта, не се отказва, защото обича да предизвиква себе си, а и мрази да разочарова клиент. Още повече, че бизнесът ѝ се разраства главно с препоръки от уста на уста.

Така Юлия от Радомир се оказва в света на многото пари и възможности.

Може да си позволи да живее в красивия лондонски квартал “Уимбълдън” и да пътува по цял свят в търсене на уникални бижута. Често обаче се връща и в България, защото иска децата ѝ да могат да говорят езика и да познават родината ѝ.

“Когато израснеш в комунистическа страна и изведнъж получиш достъп до цялото това богатство, което никога не си виждал, действа хипнотизиращо. Така се оказах с 20 чанти на “Шанел”. Това може да изглежда прекомерно, но моята история е за момиче, което искаше да го има и не му беше позволено, а след това изведнъж го направи. За мен това означаваше повече от чанта на “Шанел”. Представляваше свобода, независимост, успех и прогрес. Можех да реша. Можех да избирам как да живея живота си”, разкрива българката пред “Експрес”.

Последният ѝ удар в света на скъпоценностите е чифт 20-каратови диаманти, които успява да продаде за 6 млн. долара, но смята, че могат да достигнат и до 8-9 млн. долара в някой от луксозните бутици в Ню Йорк или Лондон. Според нея в момента отново има съживяване на пазара на скъпоценни камъни, тъй като те са стабилна инвестиция по време на икономически кризи. Юлия е забелязала, че обикновено щастливи хора купуват бижута за специален повод, въпреки че все повече просто ги вземат за себе си, а не за подарък. Затова тя много харесва работата си.

“Обичам радостта на лицата, когато намеря точното нещо, което са искали моите клиенти, или дори по-добро”, казва Кастели и признава, че формулата за нейния успех е да имаш правилните контакти с правилните хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    34 11 Отговор
    Работила като Escort в Дубай и си написала нова биография

    Коментиран от #3, #5

  • 2 измислици-премислици

    31 11 Отговор
    Рускинята от Радомир защо плаща за PR в България? Саудитите не я ли кльопат вече?
  • 3 реметалк

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Ако ще да е работила в барака в Столипиново - явно много добре се е справила после . Евала на жената .
    А ти какво работиш ?

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Пръц

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "реметалк":

    Сега жена ми и дъщеря ми работят в Дубай,а аз чистя тоалетни в Гърция

    Коментиран от #12

  • 5 Соваж бейби

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Защо бе човек ,браво на Юлия !Намерила начин да пласира разни нещица и екскурзии на "умните "богаташи !Което не е никак трудно ,виж марковата мода -какви боклуци и иронично грозни модели се правят и клуб Милионер ги харесва и се облича ?Та кое му е за чудене ?

    Коментиран от #7

  • 6 СМЕШНИЦИ

    11 5 Отговор
    Ама все пак има комунистическа закалка нали, праволинейна а не джендароидна
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да беше споменала

    13 0 Отговор
    и вторият си съпруг, който е комсомолски, а в последствие и партиен секретар участвал в ликвидирането на много предприятия от времето на комунизма !

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да беше споменала":

    Не я познавам ,не ме шокира информацията ти ,така е в нашата скъпа родина !Един обикновен човек няма дарбата да се докопа до такива богати среди ,камоли да им предлага нещо !Трябва да си някой си ,с препоръка !Въпреки че в днешно време има жени които избират и купуват дрехи и бижута на богаташки.Богатите дами ги мързи да обикалят магазините или няма вкус идея -и търси онлайн personal shopper -човек , на който се плаща да помага на друг да закупи стоки, или като го придружава, докато пазарува.Следят им рейтинга в тик ток и други соц.мрежи блогерки уж много компетентни ,смятай колко са безлични и без мнение богатите .Та и тази намерила им цаката ,българина е генетично умен тарикат вродено му е а тази и с руски ген смятай каква акула ,само му дай почва на действие .
  • 10 незнайко

    11 1 Отговор
    Израснала по време на КОМУНИЗМА !!! Не Ви ли омръзна да лъжете с този КОМУНИЗЪМ ??? В БЪЛГАРЛИЯ ИМАШЕ СОЦИАЛИЗЪМ !!! Комунизъм не е имало никъде !!! След 1990 година всички хукнаха да правят частен бизнис и който не е успял се ЖАЛВА !!!
  • 11 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "реметалк":

    И ти можеш да си напишеш великолепна измислен житейски просперитет!
    Пишеш без да ти се иска доказване!
    Знам те тебе аз - ти си петролен магнат в ОАЕ и си купувал диаманти от тази от Радомир!
  • 12 Бай Митко

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пръц":

    Кефиш ме!
    Ти си само от ЦРУ и работиш под прикритие!
    Що не разтегнеш и ти един локум? Виж баламурниците как и се възхищават на тази Радомирска измислица!
  • 13 Бибитко

    1 0 Отговор
    Типична бездуховна западна ценностна система, която превръща човека в обикновен потребител и покорен асоциален тип. Да имаш 20 чанти на "Шанел"...
  • 14 И много

    2 0 Отговор
    много свирки