Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 15:47 6 764 7

HBO сложи край на един от най-успешните си сериали

  • западен свят-
  • hbo-
  • край-
  • финал-
  • сериал

"Западен свят" няма да има пети сезон, съобщиха от телевизията

HBO реши да спре "Западен свят" след приключването на сезон 4 през август. Сериалът, разработен от Джонатан Нолан и партньорката му Лиза Джой, е разширена адаптация на едноименния филм на Майкъл Крайтън, в който се разказва за иновативен увеселителен парк, в който андроидите, обитаващи района, започват да се обръщат срещу човешките гости, пояснява ScreeenRant.

Евън Рейчъл Ууд играе главната роля в четирите сезона на "Западен свят" заедно с Тандиуе Нютън, Ед Харис, Джефри Райт, Теса Томпсън, Люк Хемсуърт, Арън Пол, Анджела Сарафян и Антъни Хопкинс.

След общо взето противоречивия отзвук от трети сезон на сериала, четвъртият сезон на "Западен свят" започва седем години след събитията от предшественика му, в който човечеството е загубило войната срещу "домакините" и фалшивата Шарлот Хейл поема контрола над света и разполага с биоинженерния вирус, който позволява на хората да попаднат под контрола на заповедите на "домакините".

През сезона се случи и голям скок във времето, в който човечеството се бори да се възстанови с помощта на Мейв, оцеляла след предишната си конфронтация с Шарлот, Стъбс и Бърнард, която потенциално е намерила най-добрия начин да спаси както човечеството, така и хостовете. Макар да не достигна същите критически висоти като първите два сезона, четвърти сезон на "Западен свят" получи по-благоприятни отзиви от своя предшественик и завърши с отворен финал, с който трябва да се премине към планирания пети сезон, макар че публиката, която няма търпение да види последната глава, получава опустошителни новини.

"Hollywood reporter" съобщава, че HBO официално е отменил "Западен свят", като шокиращо оставя шоуто без сезон 5. Нолан и Джой преди това изразиха надеждите си да приключат шоуто с още един сезон, дори се съобщава, че са били в преговори за връщане, въпреки че мрежата е избрала сезон 4 да служи като последен. Ето какво се казва в изявлението, което HBO публикува по-долу:

"През изминалите четири сезона Лиза и Джонатан поведоха зрителите на една спираща дъха одисея, като вдигаха летвата на всяка крачка. Изключително сме им благодарни, заедно с изключително талантливите актьори, продуценти и екип, както и на всички наши партньори от Kilter Films, Bad Robot и Warner Bros. Television. За нас беше вълнуващо да се присъединим към тях в това пътуване."

След обявяването на края на "Западен свят" много фенове се запитат защо сериалът няма да получи възможност да разкаже цялостна история само с един последен сезон. Макар че нито HBO, нито създателите на сериала са представили своите аргументи, изглежда, че има множество външни фактори, които биха могли да доведат до шокиращото съобщение.

От значителните разходи за продукцията, които надделяват над намаляващата зрителска аудитория на сериала, до неотдавнашното придобиване на HBO от Warner Bros. Discovery, изглежда, че това сериозно решение подсказва, че в мрежата са в ход по-големи сътресения.

В края на краищата HBO има нови популярни предавания, за които трябва да отделя средства и които само се увеличават. С такива хитови сериали като "Еуфория", "Наследство" и "Домът на дракона", които бързо проправят път на стрийминг сериали като "Peacemaker" и "Doom Patrol" по отношение на комерсиалния успех, има по-малко място за по-стари предавания, които са станали по-малко актуални през последните години. Колкото и да е разочароваща новината за спирането на "Западен свят" за феновете, които се надяваха на финален пети сезон, да се надяваме, че сега в HBO има повече бюджет за нововъзникващи и неотложни телевизионни произведения.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дада

    3 7 Отговор
    2 сезона съм изгледал от този уникален сериал .. 3 ти няма в мрежата

    Коментиран от #7

  • 2 Шушанка

    4 7 Отговор
    Западна опаднала тъпотевина, нее като хубаво савецко кино за войната!
  • 3 муцунка

    3 3 Отговор
    През зимата ще заприличаме на тоя орел. Скелетон,сър. С река на полето.
  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Който не гледал филм Западен свят от 70 години на миналия век може да го гледа по Майкъл Крайтън е филма.
  • 5 ...

    2 1 Отговор
    четвъртия не струваше и без това, нищо неочаквано
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Просто човек

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дада":

    Всичките сезони ги има в HBO Max!!!