Last news in Fakti

13 Декември, 2022 14:46 1 056 3

90-годишна жена завърши колеж

  • 90-годишна жена-
  • завърши-
  • колеж

Тя е завършила Northern Illinois University

90-годишна жена завърши колеж  - 1
Снимка: Shutterstock

90-годишната Джойс Виола ДеФоу завърши колеж в американския щат Илинойс, съобщава Ей Би Си Нюз.

Става дума за Northern Illinois University, а посланието ѝ към всеки е, че който иска да последва нейните стъпки, да не се отказва. През 1951 г. жената се записва в същия университет, но прекъсва след три години и половина учене, защото се омъжва, предава bTV.

След смъртта на първия си съпруг, тя се омъжва повторно и има още деца. ДеФоу е майка на девет деца, баба на 17 и прабаба на 26.

„Казах на децата, че ми се иска да бях завършил колеж през 50-те години на миналия век, а те ми предложиха да се върна сега. Имах нужда от компютър, а децата ми взеха, след това започнах да го използвам с удоволствие“, спомня си ДеФоу.

Жената живее в дом за възрастни хора и започва да учи онлайн през 2019 г. за бакалавърска степен по либерални изкуства и науки на университета.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    5 0 Отговор
    Дали ще дожиивее да вземе диплома, какво остава да доживее да се реализира по специланоста.

    Какво е това "либерални изкуства и науки"? Да не би да се готви за следващия президент на САЩ. Има големи шансове, амариканците напоследък гласуват само за изкуфели 70-80 годишни дъртофелници. Време е да почнат да гласуват за 90 годишни, пък и е жена. Това е предимство, решено е, САЩ трябва да има жена президент, няма занчение дали е кадърна или не, важното е да е жена.

    "ДеФоу е майка на девет деца, баба на 17 и прабаба на 26.

    Как се отглеждат 9 децаа??? Това е малоум...
  • 2 1222

    4 0 Отговор
    Доста дълго е мислила дали да завърши.
  • 3 Роза

    2 0 Отговор
    Времето не жали никого!Колко красива е била като млада,а сега....?На стари години остава само тъгата и надеждата да преживееш деня и да си жив на следващия ден!