Last news in Fakti

16 Декември, 2022 08:42 2 189 3

Масово убийство на Бъдни вечер и други истории в класацията за най-лошия дядо Коледа

  • дядо коледа-
  • класация-
  • най-лош

Някои изобретателни престъпници се маскират като добрия старец и вместо да раздават подаръци, правят куп пакости

Масово убийство на Бъдни вечер и други истории в класацията за най-лошия дядо Коледа - 1
Снимкa: Shutterstock

Може да е най-веселото време от годината, но не всички са под влиянието на коледния дух. Някои изобретателни престъпници се маскират като добрия старец и вместо да раздават подаръци, правят куп пакости, пише vesti.bg. Това е класация за най-лошия Дядо Коледа.

Дядо Коледа „подправя“ греяното вино

През 2011 година посетители на коледен базар в Берлин се разболяват, след като пият предлаганото там безплатно греяно вино. Мнозина страдат от гадене и повръщане, докато други дори губят съзнание и се налага да посетят болница. Полицията започва разследване и разкрива причината за масовото натравяне. Греяното вино е подправено с екстази. Злосторникът така и не е разкрит, единствената улика на полицията е, че той е бил облечен като .... Дядо Коледа.

Добрият старец пребива до смърт крадла

Това е история за един много лош Дядо Коледа. Мъжът се казва Елкин Джони Кларк. Той работи дегизиран като добрия старец в търговски център в Атланта, Джорджия. Обвинен е, че е пребил 74-годишна жена с дъска. Той твърди, че жертвата е откраднала от него шоколад на стойност 145 долара. След като се саморазправил с възрастната дама, той заплашил да нападне и нейна приятелка, която опитала да се намеси. За съжаление, малко след побоя, възрастната дама издъхнала от нараняванията си.

Той лети не само с шейната

През 2015 година бразилската полиция е вдигната на крак, след като получава сигнал за мъж, облечен като Дядо Коледа, който отмъква хеликоптер. Първоначално „добрият старец“ наема превозното средство, но след това решава да отвлече пилота му. Принуждава го да кацне на определено от него място, за да вземе друг пътник. След това пилотът е завързан и зарязан, а двамата бандити духват с хеликоптера, пише Сrimeandinvestigation.

Разплата за елфите

През 2009 година Дейвид Котън нахлува в банка в Тенеси преоблечен като Дядо Коледа. Бандитът твърди, че му трябват пари, за да плати на своите добри елфи. Дядо Коледа носи голям чувал и огромен пистолет. След като пълни торбата догоре с банкноти, той успява да избяга. Успява да ограби и друга банка в Деня на Свети Патрик. Тогава той е облечен като леприкон. Колоритният бандит не успява да се маскира за трети път, тъй като е убит в престрелка.

Масово убийство на Бъдни вечер

Следващият Дядо Коледа е един от най-злите в тази класация. През 2008 г., на Бъдни вечер, 45-годишният Брус Джефри Пардо пристига на парти в Лос Анджелис. Той носи опакован голям подарък и е облечен като добрия старец. В къщата, където е купонът, е и бившата му съпруга и родителите ѝ. Щом прекрачва прага на дома, той открива огън срещу гостите. След това залива къщата с бензин и я запалва. Девет души загиват след това брутално отмъщение. Загива и самият Пардо. То издъхва малко по-късно същата вечер, след като се застрелва в главата. Полицията твърди, че мотивът за нападението е скорошният му развод.

Не толкова законният подарък

57-годишният Ранди Ланге е арестуван, след като клиенти в калифорнийски ресторант съобщават на полицията, че мъж, преоблечен като Дядо Коледа, раздава подаръци. Дотук нищо лошо... Оказва се,обаче, че даровете му са марихуана, увита в салфетки. Пристигналата на място полиция едва успява да укроти щедрия мъж, който не спирал да повтаря, че е истинският Дядо Коледа. У него откриват над 2 килограма от наркотика, пише TheDenverPost.

Гневната Баба Коледа напада барманка

Служителка в Пожарникарската служба на Ню Йорк е арестувана през 2015 година след нападение в заведение в Ийст Вилидж. 30-годишната Робалина Джанела е преоблечена като Дядо Коледа и пие бира на бара. Решава да си тръгне и иска да плати сметката си. Сумата я разгневява. В яда си мята халбата с бира по барманката. Стъклената чаша се чупи и порязва носа на служителката, съобщава New York Post.

Злоупотреба за 15 000 долара

70-годишният Роналд Папалеони основава благотворителна организация за подпомагане на деца в неравностойно положение в Атланта. За съжаление става ясно, че вместо да купи подаръци за малчуганите за Коледа, той си е присвоил събраните средства. Според прокуратурата мъжът е откраднал около 15 000 долара.

Заклещеният старец

Джеси Берубе изпада в много неприятна ситуация, след като се опитва да обере къща. Мъжът се опитва да промъкне в набелязания дом през комина, но за зла участ се заклещва. Налага се сам да се обади на спешния номер 911 за да потърси помощ. Пристигналите на място полицаи и пожарникари го освобождават, но само за да го вкарат в ареста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ортодокс

    5 2 Отговор
    Ние сме източноправославни и такива коледи и дедовци ама хич не ни ентеренсуват.
    Чужди празници - чужда ненормалия.

    Коментиран от #3

  • 2 Механик

    1 1 Отговор
    Бе как не срещнах едно славянско име в тая статия бе? Какво стана? Забравихте ли, че Путин се преоблича като Дедо Кольо и похапва деца? Защо само англосаксонски имена присъстват в статията? Искате да кажете, че тия са си по природа сбъркани ли ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.