Last news in Fakti

16 Декември, 2022 11:15 3 082 3

Куче намери изчезналия си стопанини и го спаси от смърт (СНИМКИ)

  • куче-
  • стопанин-
  • изчезнал-
  • помощ-
  • полиция

Жертвата е била на три километра от къщата

Куче намери изчезналия си стопанини и го спаси от смърт (СНИМКИ) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

В Мексико куче на име Ел Паломо (Гълъбът) намери собственика си седмица след изчезването му и го спаси от смърт, съобщи БГНЕС, цитирайки „Ню Йорк пост”.

84-годишният Грегорио Ромеро изчезнал на 27 ноември. Излязъл на разходка, но не се прибрал. Семейството му не го потърсило няколко дни с довода, че той често ходел по други села и не се прибирал с дни. След известно време обаче племенницата на Ромеро се притеснила и се свързала с полицията. Тя казала, че мъжът може да се е изгубил, тъй като страдал от загуба на памет.

През следващите няколко дни Ромеро бил издирван от полицията, спасителните служби и дори кучета за следене, но без резултат. Тогава службите привлекли към издирването предано куче на мъжа Ел Паломо. Кучето бързо намерило изчезналия стопанин и отвело полицията при него. Жертвата е била на три километра от къщата.

Изтощеният Ромеро бе откаран в близката болница, където се възстановявал два дни. През цялото това време вярното куче го чакало пред вратата на болницата.

„Благодарение на безусловната любов на домашния любимец, Ромеро успя да се събере със семейството си, защото Ел Паломо ни отведе до местонахождението му“, казаха от полицията.

По-рано беше съобщено, че служебно куче на име Сторм е спасило стопанката от разбойници и е извадило котките от горящата къща. За двете героични дела кучето беше наградено с медал.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    32 0 Отговор
    Кучетата са ангели, изпратени от небето за да ни покажат какво е безрезервна любов!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мдаа

    2 0 Отговор
    Моди, да не би се припозна в определението троляк?