Last news in Fakti

5 Януари, 2023 07:34 1 319 2

Инциденти при доставки: Пратка, подхвърлена върху спящо бебе и други пощенски недоразумения

  • пощи-
  • колети-
  • доставки-
  • инциденти

Шофьорите на пощенски фирми са известни с това, че оставят колети на глупави места, но и те са хора

Инциденти при доставки: Пратка, подхвърлена върху спящо бебе и други пощенски недоразумения - 1
Снимка: Shutterstock

Шведска майка намери кутия Hello Fresh от 10 кг., хвърлена небрежно върху спящото ѝ бебе в количката му, пише Гардиън, позовавайки се на публикации в Таймс и Instagram. Бебето не е пострадало. Майката на бебето се обажда на фирмата, за да се оплаче, а шофьорът – почти разплакан – ги посещава с цветя, за да се извини искрено.

От фирмата за доставка предлагат £20 на майката.

Шофьорите на доставки са известни с това, че оставят колети на глупави места. От време на време интернет "светва" за кратко, защото куриер е заклещил колет в храст или го е скрил в кофа за боклук в Деня на контейнера. Веднъж се прибрах и намерих пакет в средата на хола си. Работното предположение бе, че куриерът го е хвърлил през отворен прозорец.

Естествено. Списъкът продължава. През 2019 г. шофьор хвърли пакет през градинска ограда в детски басейн. Друга клиентка намери пакет от Asos, пъхнат зад чистачките на автомобила си като билет за паркиране.

Уау, доставчиците са диви! Стига. Много малко работници са експлоатирани толкова зле, колкото шофьорите на доставки. От тях често се очаква да правят стотици курсове на ден и те са толкова преуморени, че дори не получават подходящи почивки за тоалетна. Ние не ги обвиняваме.

Ако получавате много пакети, когато не сте вкъщи, не предполагайте, че шофьорът има време да намери безопасно място. Купете сигурна кутия и я оставете до входната врата. Това ще реши проблема и ще направи живота много по-лесен за бедните безупречни шофьори.

Тъй като шофьорите често са изтормозени и преуморени, сега е моментът всички ние да се организираме и да им посочим безопасно място за пакетите ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.