Last news in Fakti

6 Януари, 2023 10:32 2 496 2

Дракула на Никълъс Кейдж оживя в първи ТРЕЙЛЪР на черната комедия "Ренфийлд"

  • никълъс кейдж-
  • ренфийлд-
  • трейлър-
  • вампир-
  • дракула

"Ренфийлд" е история за дясната ръка на Дракула и негов пръв подчинен - Ренфийлд

Universal пусна първия трейлър на "Ренфийлд" - филм за Дракула с Никълъс Кейдж в главната роля, предава Variety.

Въпреки любопитството на феновете на киното (и на вампирите) към характерния глас и естетика на граф Дракула в предстоящия филм, носителят на "Оскар" не е главният герой. Вместо това главният герой, на когото е кръстен филма, е Никълъс Хоулт, който играе дясната ръка на трансилванския граф - Ренфийлд.

Ренфийлд започва като предан слуга, който постепенно се разочарова от извършването на злокобните дела на Дракула. Когато пътна полицайка, изиграна от Акуафина, привлича вниманието му, любовта подтиква Ренфийлд да преоцени възгледите си за живота и желанието си да продължи да помага на Дракула.

В актьорския състав влизат още Бен Шварц, Адриан Мартинес, Шохрех Агдашлу, Бес Рус и др.

В писанията на Стокър Ренфийлд е представен като обезумял затворник в лудница, който яде живи същества, защото вярва, че кръвта им ще го направи безсмъртен. В крайна сметка обаче Стокър разкрива, че тези ненормални действия са резултат от промиването на мозъка от страна на Дракула.

Режисьор на "Ренфийлд" е Крис Маккей, който преди това е режисирал "Филмът Лего Батман" и неговото продължение, а Саманта Нисенбойм е изпълнителен продуцент на филма заедно с Тод Люис. Сценарият е базиран на идеята на съавтора на комиксите "The Walking Dead" Робърт Къркман и е дело на сценариста на "Рик и Морти" Райън Ридли.

"Това, което го прави супер забавен, е, че е комедия", казва Кейдж пред Variety в интервю през декември 2021 г. "А когато уцелиш този тон - комедия и хорър - като "Американски върколак в Лондон", е взривоопасно."

Хоулт ще участва и в "Носферату" на Робърт Егърс, римейк на филма от 1929 г., който неофициално е адаптиран по романа на Стокър от 1897 г.

Премиерата на "Ренфийлд" по кината ще бъде на 14 април 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен Потник с бело..

    1 1 Отговор
    Къв Дракула е тва клоунче и кой му се връзва на арт-преструвките? Аз съм реалния Дракула,АЗ!
  • 2 Механик

    2 1 Отговор
    Тоя некадърник, няма нито една свестна роля.
    А за ролята на Дракула е подходящ. Даже грим не му трябва.