Last news in Fakti

9 Януари, 2023 11:32 5 804 2

Откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник

  • яхта-
  • кораб-
  • лодка-
  • бермудски триъгълник-
  • призраци-
  • мистерия-
  • изоставена яхта

На изоставената яхта нямало никакви признаци на живот

Откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на борда и се опитаха да я изтеглят на буксир до сушата, съобщи вестник „Сън”.

Двама моряци от проекта за изследване на океана се натъкват на изоставена яхта в Атлантическия океан. Изследователите забелязали, че платното ѝ е спуснато, моторът не работи и на борда няма признаци на живот. Притеснени, че може да има жертви на кораба, мъжете решили да се качат на него, пише БГНЕС.

Един от тях Мат Ръдърфорд снима случващото се. „Това е плашещо изоставена яхта, наречена Woolfhound („Вълкодав“). Не знам какво има вътре. Сега ще отида да видя и се надявам, че няма да намеря мъртви тела или нещо подобно“, каза той. Качил се на яхтата, Ръдърфорд отначало се страхува да отвори вратите и шкафовете. Оглеждайки се, той каза: „Няма мъртви, слава Богу. Това е абсолютна лудост. На 1200 километра от Бермудите, на 2400 километра от САЩ, ние стоим на яхтата Swan 48 в средата на океана. Моряците решили да изтеглят яхтата до брега. „Смешно е, 14-метрова яхта и 12-метрова яхта. Ще се опитаме да я доставим на Бермудските острови “, каза изследователят.

След 47 дни в морето горивото на яхтсмените започнало да свършва, но те помолили екипажа на минаващ товарен кораб да си поделят горивото. Ръдърфорд и неговият приятел продължили да теглят мистериозната яхта, но накрая се наложило да прережат въжето за теглене, тъй като то се закачило за кормилото на плавателния съд им и едва не го скъсало.

Онлайн детективи установили, че яхтата е принадлежала на шкипера Алън Макгетинган от Кралския ирландски яхтклуб. Два месеца преди откритието на Ръдърфорд, яхтата била сериозно повредена при буря. Макгетингън активирал аварийния маяк и екипажът трябвало да напусне яхтата. Капитанът и екипажът му били спасени от гръцки товарен кораб на 100 километра от Бермудите.

По-рано беше съобщено, че в САЩ ловците на корабокрушения Стиви и Кати Либерт са открили останките на "кораб призрак", потънал преди почти 350 години. Става дума за кораба "Грифин", който е построен от френския изследовател Рене-Робер Кавалие дьо Ла Салем, за да търси пътища към Азия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле,леле

    1 3 Отговор
    Сигурно е на Абрамович.
  • 2 Един

    1 0 Отговор
    Последно призрачна, или изоставена?!