Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 16:33 1 070 4

След шамара на Уил Смит Оскарите вече ще имат "кризисен екип"

  • оскари-
  • награди-
  • шамар-
  • криза-
  • кризисен щаб-
  • кризисен екип

Екипът ще бъде формиран и обучен да реагира на подобни кризисни и непредвидими ситуации

След шамара на Уил Смит Оскарите вече ще имат "кризисен екип" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На тазгодишните Оскари ще бъде създаден "кризисен екип", който да се справя с всякакви инциденти в реално време. Формирането на подобен екип се налага, след като Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на церемонията през 2022 г. заради шега със съпругата му Джейда Смит.

Главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамер заяви пред списание Time, че новото звено е "провело много сценарии" с надеждата, че ще бъде "подготвено за всичко".

"Заради миналата година отворихме съзнанието си за многото неща, които могат да се случат на Оскарите", каза той.

По думите му сега те вече могат да реагират по-бързо.

Президентът на Академията Джанет Янг по-рано заяви, че реакцията към случилото се със Смит и Рок не е била достатъчно бърза, пише BBC.

Смит удари шамар на комика, след като той се пошегува с плешивата глава на Джада Пинкет Смит, на която ѝ се наложи да обръсне косата си, понеже страда от алопеция. След като се върна на мястото си, актьорът неколкократно изкрещя: "Дръж името на жена ми далеч от устата си" на Рок.

Въпреки инцидента той остана на церемонията и дори по-късно получи награда Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в "Крал Ричард".

Въпреки че по-късно Смит подаде оставка от Академията, на организацията ѝ трябваха още няколко дни, за да вземе окончателно решение относно членството му. В крайна сметка Уил Смит получи забрана да участва в галавечерята на Оскарите и в други събития на Академията в продължение на 10 години.

Крамер заяви, че новият екип ще може да се събере "много бързо", за да реагира веднага, когато се случи нещо нередно.

"Да се надяваме, че нещо няма да се случи и никога няма да ни се наложи да използваме тези [планове], но вече сме изградили рамки, които можем да модифицираме в бъдеще."

Кризисният екип вече е сформиран, допълни той.

Запитан за способността да се реагира на "потенциални изненади" на тазгодишната церемония, която ще се проведе на 12 март, Крамер заяви, че телевизионния водещ Джими Кимъл, който ще води и церемонията, е предимство.

"Плюс е на сцената да има човек като Джими, който е свикнал да работи с телевизия на живо", каза той. "Нещата невинаги вървят по план, така че трябва да имате водещ, който наистина може да се адаптира и да реагира адекватно на тези моменти."

Той каза, че според него публиката "се чувства много сигурна, благодарение на неговата енергия".

Джими Кимъл вече има опит с нещо подобно. През 2017 г. той върна Оскарите обратно в правия път, след като "La La Land" беше погрешно обявен за победител в категорията за най-добър филм.

"Стори ми се, че само аз носех микрофон и вероятно трябва да отида там горе, за да поправя грешката", каза водещият на токшоуто след инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така де

    9 0 Отговор
    Вмирисаната зелена тениска като остане без грамаж,някой трябва да обяви реклами или няма да лае във видеообръщение?
  • 2 Адам Хилтън

    1 1 Отговор
    Персоналът на ДПБ Раднево с удоволствие ще доброволства за тези услуги.
  • 3 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Значи специалния екип ше върти Шамарите!
  • 4 Студопор

    6 0 Отговор
    Е що бе, баце? Просто сложете Майк Тайсън да е водещ и вижте дали някой ще излезе да го шамари...