Last news in Fakti

10 Март, 2023 10:32 3 361 6

Откриха бяло тигърче, захвърлено до кофа с боклук в Атина (ВИДЕО)

  • тигър-
  • тигърче-
  • атина-
  • гърция-
  • боклук

Тигърчето е парализирано от кръста надолу и прогнозите са, че няма да оцелее

Откриха малко бяло тигърче, изоставено до контейнер за боклук в гръцката столица Атина. Животното е на четири месеца. То е намерено от служители на зоопарка в Атина, информира NDTV.

Според гръцките власти и управата на зоологическата градина животното е жертва на незаконна търговия и е пристигнало в страната нелегално.

"Ясно е, че става дума за незаконна търговия с животни. Някой я е купил, не е могъл да се грижи за нея, защото е парализирана, и е решил да я захвърли извън зоологическия парк "Атика", казва Жан-Жак Лесюр, основател на зоологическия парк "Атика".

"Изоставеното бяло тигърче е на около 3-4 месеца и не може да ходи, тъй като все още има затруднения с пълзенето с предните крайници. То е в лошо състояние. Това не е бенгалски или суматрански, а бял тигър", каза Лесур.

"Това е мутация на тигъра, която обикновено се среща в цирковете. Това не са животни, които се срещат в природата, те са продукт на мутация. Този тигър достига дължина от два метра и тегло от 200 килограма", добави той.

"Най-голямата незаконна търговия в света е търговията с диви животни", допълни основателят на зоопарка, като отбеляза, че тигърът "не е пил мляко, не е ял консерви и не е пил вода. Всичко, което яде, е смляно червено месо."

"Този, който я е имал, не е разбирал какво означава грижа, не е знаел нищо. Ние се грижим за нея и чакаме да ни кажат какво да правим с нея. Това животно няма да живее, за съжаление...", прогнозира специалистът в интервю за Алфа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    28 1 Отговор
    Някои хора, са почти толкова лоши, колкото европейски чиновници!
  • 2 Мунчо юмручето

    23 5 Отговор
    Ето за това ще трябва една атомна бомба ама ако може да изтрепе само хората така ще има равновесие във природата иначе ще избием всички животни
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе...

    12 2 Отговор
    Явно животното е било натъпкано с приспивателни за да може да го прекарат ..Кой знай колко дни или седмици е било свито в тясно пространство и са го осакатили.Чудно ми е кой ще иска за домашен любимец 200 килограмово животно да гледа,а пък как ще го скрие .

    Коментиран от #5

  • 5 Инна

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе...":

    От няколко месеца звярът се подлага на рехабилитация. С тежки рани той е изведен от полярния Остров Диксън. Мечката има парализирани долни крайници, но експертите отбелязват подобрения. Той започна да движи лапите си по-често и да реагира на допир. Животното е спокойно, ходи с удоволствие в заграждението си, плува в специално оборудван басейн

    Коментиран от #6

  • 6 Инна

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Инна":

    добавка
    Полярната мечка Диксън живее в Московския зоопарк.