Last news in Fakti

15 Март, 2023 22:30 4 967 9

Специална техника на дишане ви прави "вечно годни" за секс

  • техника-
  • дишане-
  • секс-
  • стрес

Тази проста практика може да се превърне в нов здравословен навик, който ще подобри цялостното ви благосъстояние

Специална техника на дишане ви прави "вечно годни" за секс - 1
Снимкa: Shutterstock

Можете да облекчите стреса и да се научите да се наслаждавате на секса на всяка възраст с помощта на специално дишане, уверява психотерапевтът Нан Уайз. Тя назова неочаквания способ в авторската си колона за Psychology Today.

Сексът е полезен както за тялото, така и за душевното равновесие, казва психотерапевтът. Според нея по време на интимност мозъкът се насища с кислород, процесите в него започват да се случват по-бързо, тялото произвежда хормони, отговорни за щастието. Стресът и безпокойството обаче могат да лишат човек от способността да се наслаждава на секса, предупреди Уайз.

Психотерапевтът заявява, че в момента сексуалният живот на много хора е подложен на "депресия". Не последна роля в това играе и бързото нарастване на броя на тревожните разстройства. Също така наложените от обществото комплекси засягат личния живот на милиони хора по света.

Общоприето е, че сексът е радост само за младите. И това е заблуда. Освен това жените отдавна са етикетирани като обекти на сексуална възбуда със срок на годност. С напредване на възрастта жените започват да се самоосъзнават и мъжете стават твърде загрижени за пениса си, вместо да правят секс.

Уайз отбеляза, че специална дихателна техника ще помогне да се справи с ежедневния стрес - основната пречка за сексуалното удоволствие. Тя трябва да се тренира няколко пъти на ден по пет минути. Редовните упражнения ще помогнат за тренирането на парасимпатиковата нервна система.

Поемете дълго, плавно въздух през ноздрите си и след това по-дълго и бавно издишайте. В този момент тялото поставя нервната система в режим на възстановяване, сърцето се забавя и нивата на хормоните на стреса намаляват. През целия ден не забравяйте да внимавате за качеството на дишането си и нека всяко напрежение, което чувствате, е сигнал за забавяне на дишането.

Тази проста практика може да се превърне в нов здравословен навик, който ще подобри цялостното ви благосъстояние и ще ви създаде положително настроение. В допълнение, тези упражнения ще помогнат за съживяване на жаждата да се насладите на ежедневието и интимния живот. „Запомнете, че удоволствието не е лукс, а необходимост за здрав дух и тяло“, каза Уайт.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ъхъъ

    0 0 Отговор
    Поемете дълго, плавно въздух през ноздрите си и след това по-дълго и бавно издишайте..........брей да му се .......и що през ноздрите ? През други отверстия не може ли ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дърт Вейдър

    2 0 Отговор
    Всички йоги и джедаи владеят тази техника.
  • 9 Хаха

    3 0 Отговор
    Дипай Вени, Дишай!