Last news in Fakti

7 Април, 2023 14:32 6 419 13

Математик даде съвети как да ударим джакпота от лотарията (ВИДЕО)

  • лотария-
  • джакпот-
  • печалба-
  • съвети-
  • математика-
  • математик

Вместо да разчита на късмета, математикът показа как да използваме науката, за да увеличим значително шансовете си за печалба

Математик даде съвети как да ударим джакпота от лотарията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Шансът да спечелите джакпота от лотарията е едно към 300 милиона. И въпреки че печеленето на лотарията може би ви звучи невъзможно, един математик споделя как да увеличите шансовете си за това, пише Daily Mail.

В интервю за WIRED, Райън (Скип) Гарибалди разкрива, че избирането на непопулярни числа, купуването на билети от градове, които продават най-малко, и избирането на правилните лотарийни билети увеличава шансовете.

Експертът разкри една ужасна грешка, която може да ви попречи да спечелите желаните милиони - избирането на значими дати, практика на повечето хора, които играят.

"Друг съвет, който мога да дам е когато погледнете билета си, не избирайте просто една колонка числа, защото някои хора правят точно това“, каза Гарибалди пред WIRED, цитира агенция "Фокус".

Американците харчат близо 100 милиарда долара за държавни лотарии годишно, надявайки се да спечелят сума, променяща живота им, но обикновено си тръгват с празни ръце.

Най-голямата стойност на национален Powerball беше през 2016 г., когато джакпотът достигна колосалните 1,586 милиарда долара, разделени между три билета в Калифорния, Флорида и Тенеси. Но тъй като хората обикновено купуват билети всяка седмица, Гарибалди сподели някои тънкости за това какво да правите и какво да не правите.

Той каза пред WIRED, че изборът на последователни числа може да бъде добър ход, тъй като е помогнал на Ричард Лъстиг да спечели четири пъти в местната лотария във Флорида. Лъстиг, който си отиде през 2018 г., каза преди това, че е реинвестирал печалбите в закупуване на повече лотарийни билети, като е използвал ръчно подбрани, последователни числа или едни и същи.

"Това няма да увеличи шансовете ви за победа“, каза Гарибалди, директор на Центъра за комуникационни изследвания в Ла Джола, Калифорния. "Това нещо ще ви даде същия шанс да спечелите джакпота, както всеки друг метод. Въпреки това, ако погледнете такъв билет, изглежда странно. Толкова много последователни числа ви помагат да не споделяте джакпота, което е добре.“

Друг съвет, когато играете на местната лотария, е да купувате от места, които продават най-малко билети.

Проучване на LendingTree показва, че жителите на Масачузетс са похарчили най-много на глава от населението за лотарийни билети през 2020 г. за САЩ.

"Жителите са похарчили 805,30 долара на глава от населението през 2020 г. — последните налични данни — по-малко от североизточните щати Ню Йорк (455,93 долара) и Роуд Айлънд (429,88 долара)“, се казва в проучването .

Следват Джорджия (9,51) и Мичиган (8,51). В долния край са Северна Дакота (,93), Уайоминг (,08), Монтана (,21), Ню Мексико (,00) и Оклахома (,67). Алабама, Аляска, Хавай, Невада и Юта са единствените щати, които не участват в лотарията.

"Има класически пример за Орегон през 1999 г.“, каза Гарибалди. "Те имаха джакпот от 18 000 000 и въпреки това не продадоха толкова много билети, а това означава, че когато си купите билет в такъв тираж, е малко вероятно да споделите джакпота.“


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 3 Отговор
    Той колко.пъти го удари❓
  • 2 бихте ли пояснили

    20 1 Отговор
    Този експерт колко пъти е печелил досега.......... За сведение само !
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 2 Отговор
    Няма Такава математика............по добре пишете за този дет е ударил играта! За нето е безопасно...да пишете...има хора ударили казина и банки.....Някой като.....Шиши??За тях не е препоръчително да пишете,факти....
  • 4 Гост

    10 2 Отговор
    Тъпо!!!!
  • 5 само питам

    11 2 Отговор
    верно ли има кои да ви плаща за подобни статиии?
  • 6 егати

    14 1 Отговор
    При нас нестава с късмет.Джакпота отива при някой друг,а и госпожата служебен министър прави големи ремонти на хотелите си.И там с пари става
  • 7 Верно ли ?

    6 1 Отговор
    Хазарта е измислен от евреите.Така се контролират масите с илюзия.Иначе,ще запалят света с революция !
  • 8 Черно тото

    5 1 Отговор
    Според теорията на вероятностите и нормалното разпределение на случайни събития, шансът да спечелите от лотарията не се увеличава много, дори и ако използвате статистиката на изтеглените досега числа и повече комбинации.
  • 9 дядо Йоцо

    5 0 Отговор
    Недоумявам само как в България може един и също чобанче може да удари джакпота.. дори без да е играл тото. Е от това може да излезе добър матряль.
  • 10 пенко

    0 1 Отговор
    ЕЕ БА...Х ТИ МАТЕМАТИКА !?!?!? В 6 ОТ 49 -КОМБИНАЦИИТЕ СА 14 МИЛИОНА ; ---В 6 ОТ 49 СА ОСЕМ МИЛИОНА ; В 5 ОТ 35 СА 4 МИЛИОНА !!!!!!!!!!!!!!!! ИМА И КНИЖКА !!!!
  • 11 Тома

    4 0 Отговор
    При нас така математически е играл зета на кмета на Симитли който спечели милиони.А не че изпраха едни пари с майката на шиши
  • 12 Нема да ти кажа как се казвам

    3 0 Отговор
    Обикновено казват, че няма лоша реклама, но тази е определено доста лоша реклама на тотото!
  • 13 Някой си

    1 0 Отговор
    Добра реклама на тотото - докато още играех, за 3-4 години ударих само една 4-ка, 78 лв.С месеци нямаше дори и 3-ка.Отказах се, след като тихомълком въведоха изплащане на голямите печалби на траншове за 20 години.Мнооого хитро.Не стига, че шансът е минимален, но ако някой спечели, дай да го изиграем с тарикатски номер...