Last news in Fakti

14 Април, 2023 10:05 1 842 5

Рецепта на деня: Италиански козунак с анасон

  • козунак-
  • анасон-
  • великден-
  • какво да сготвя

По-различен вариант за светлия празник

Рецепта на деня: Италиански козунак с анасон - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За първото тесто:

  • 150 г брашно
  • 100 г прясно мляко
  • 15 г мая

За второто тесто:

  • 150 г захар
  • 3 яйца
  • 300 г брашно
  • 70 г меко масло
  • 4 г сол
  • 15 г смлян анасон

Начин на приготвяне:

В купа комбинирайте съставките за първото тесто. Хубаво се замесват и след като се получи хомогенно тесто се оформя на топка, купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса за 90 минути. Когато удвои обема си е ред да се приготви второто тесто.

В дълбока купа се слага вече втасалото първо тесто, като към него се добавят захарта, яйцата, брашното. Разбъркайте за няколко минути съставките, като може да ползвате и миксер. След това добавете маслото, солта и анасона.

Замесете хубаво гладко тесто. Сложете го да втасва в тавата, в която ще го печете, може да я застелете с хартия за печене (дъното и стените). Козунакът се оставя да втаса за около 3 часа. След това се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до готовност, пише Az-jenata.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Политолога Кънчо Стойчев продава козунаци по 175 лв на Оборище.
  • 2 Не обичам

    5 4 Отговор
    козунак, а от миризмата на анасон ми се повръща. Някаква друга, но адекватна рецепта? Стига с тия козунаци, бе и агнешко, и яйца. Все смърдящи гадости.

    Коментиран от #3

  • 3 пфуу

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не обичам":

    На нас пък ни се повръща от тебе! Яж плесеняви сирена, та да си доволен!
  • 4 ТИРбушон

    4 1 Отговор
    Е как са пропуснали чесън🤔🤔🤔
  • 5 ристю

    4 1 Отговор
    Италиански козунак с марихуанасон.