Last news in Fakti

14 Април, 2023 09:52 1 163 13

Сп. Time обяви най-влиятелните личности за 2023 г.

  • списание тайм-
  • най-влиятелни-
  • най-влиятелните личности-
  • списък-
  • олена зеленска-
  • илон мъск

Илон Мъск завежда списъка в категория "Титани"

Сп. Time обяви най-влиятелните личности за 2023 г.  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска оглави списъка на списание „Time“ с най-влиятелните личности на 2023 г. в категорията "Лидери". В списъка са включени също кореспондентът на „Уолстрийт Джърнал“ Еван Гершкович, който беше задържан в Русия за шпионаж, и американската баскетболистка Бритни Грийнър, която беше разменена за бизнесмена Виктор Бут и осъдена на затвор в Русия за контрабанда и притежание на наркотици, предава БГНЕС.


„Time“ също така класира президентите на САЩ, Бразилия и Колумбия - Джо Байдън, Луис Инасио Лула да Силва и Густаво Петро, министър-председателите на Япония и Австралия - Фумио Кишида и Антъни Албанезе, и канцлера на Германия - Олаф Шолц, като влиятелни лидери през 2023 г. Единствено украинският президент Володимир Зеленски не е включен в класацията. Миналогодишният списък включваше както Зеленски, така и главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужний.

Сред стоте най-влиятелни хора в света според „Time“ има много американци: министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Хаким Джефрис, лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, министърът на търговията Джийн Реймондо и съдията от Върховния съд на САЩ Самюел Алито. Освен това в списъка са включени министърът на Пакистан по въпросите на изменението на климата Шери Рехман, европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер, украинската правозащитничка Александра Матвийчук, мексиканската правозащитничка Мария Хереро Магдалена, новоизбраният президент на Нигерия Бола Тинубу и лидерът на Мианмар генерал Мин Аун Хлайн.


Собственикът на Twitter Илон Мъск е обявен за един от 100-те най-влиятелни хора на 2023 г. в категорията "Титани". Изданието включва в тази категория хора, които не заемат официални държавни постове, но дейността им оказва значително влияние върху обществото в световен мащаб. В категорията влизат още певицата Бионсе, Анджела Басет, спечелила „Оскар“ за "Черната пантера: Уаканда завинаги", и футболистът Лионел Меси.

Категорията "Икона" е оглавена от американската актриса Дженифър Кулидж, известна с ролята си на майката на Стифлър във филмовата поредица "Американски пай", както и в отличения със „Златен глобус“ сериал „Белият лотос“.

Крал Чарлз III също е включен в тази категория.

В категорията "Артисти" „Time“ изтъква Нийл Геймън, създател на поредицата комикси „Sandman“, по която е създаден едноименният сериал на Netflix, както и Салма Хайек, Дрю Баримор, Зоуи Салдана и Колин Фарел.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително тъпа

    13 3 Отговор
    муцуна.Титанично тъпа..

    Коментиран от #8

  • 2 Оленка

    12 2 Отговор
    Зеленски е под чехъл.хи хи хи
  • 3 Урсула

    15 1 Отговор
    Най влиятелен е другарят Си.
  • 4 Ееее НЕ

    15 1 Отговор
    Представяте ли си тази в класация за най влиятелна личност,защо и с какво стана толкова влиятелна.
  • 5 Баша на башовете

    1 0 Отговор
    Днес е тъжен празник за християните, временно прекратяваме огъня. На възкресение христово ще има разрушаващи атаки
  • 6 Механик

    13 1 Отговор
    Малеее, пълен та6ак са тия .
    И коакво и е влиятелното на Еленка Зеленска? На кое е повлияла? Може би с покупките си е подобрила състоянието на някой западен бутик?
    Седи си тя във Франция и харчи на ден толкова, колкото изкарава един работник през целия си живот.
    Това ли и е влиятелното?
    Пропаднала работа.
  • 7 на най искащата пари и дарения

    8 0 Отговор
    Съпругата на украинския президент Олена Зеленска оглави списъка на списание „Time“
  • 8 до #1: напротив

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Изключително тъпа":

    хитрееща както повечето урк моми лапаща от баницата като ббаламурницциии да дават както и тук
  • 9 Пръц

    7 0 Отговор
    Най-влиятелната личност е Владимир Путин.Обърна целия Свят с краката нагоре.Всеки Божи ден го споменават по милион пъти.
  • 10 Дълго_Име

    5 0 Отговор
    И какво е "лидерското" в тая от снимката? "Time" съвсем изтрещяха в оценката си за жена-лидер за 2022. Пълна деградация за "Time" в тази оценка. Но и с тази "оценка" на половинката на Зеления-наркоман "Time" няма да "помогне" на укрите. Кучетата лаят, но керванът си върви!

    Коментиран от #13

  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ - ТЕЗИ КОИТО СИ НАПРАВЯТ ЗАВОДИ ЗА - ГАЗ " ЦИКЛОН -Б " -СКОРО ЩЕ ПЕЧЕЛАТ ПАРИ И АВТОРИТЕТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 неразбрал

    2 0 Отговор
    И с какво другарката уроникоя е спечелила това признание
    Пускате ги само едни да се ядосваме на себе си и се плюем в коментарите
  • 13 айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дълго_Име":

    ТАЙМ няма вина, всеки може да се сложи на заглавната страница, даже и без пари
    пропаганда , братчет.Толкова жени има упоменате из ФОБС, някой допрял до зеленская
    Ама като извади накрая тапия за помагач на Русия, да не ни е гръм от облачно небе