След празниците ни остават големи количества козунаци, яйца и агнешко. Как може да ги превърнем в нещо ново, различно и вкусно?
Старият останал козунак след празниците може да се превърне в сладкиш с крем карамел. Това съветва Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София, пише БНР.
„На дъното на тавата се слагат отрязани филии козунак и отгоре се залива сместа за крем карамела, която си правим от яйца, мляко и захар. Другото, което много препоръчвам е като изсъхне козунакът, той пак остава много ароматен, пак е много вкусен и сладък, натрошавайки го и добавяйки някаква сметана, ядково мляко или разтопен шоколад, оформяйки го след това на някакви бонбони и овалвайки го в кокосови стърготини, какао или рожков, се получават изключително вкусни бонбони. За децата това е голям купон“, обясни тя.
Варените яйца може да бъдат напълнени с смес от жълтъка, крем сирене, зелени подправки и малко кисело мляко. След това може да бъдат поръсени с различни видове семена.
Останалото агнешко месо може да се използва за сандвичи, допълни Блажка Димитрова.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 зелен oлигo.френ с тротинетка
11:47 18.04.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Механик
Народа оголял-обосял, с по 3-4 заема, ама с айфоня и агнешко по 35 лв/кг се берчи.
Ми купи си там малко, приготви си го и си хапни! Не се напиняй! И цело агне да си купиш, пак няма да ти повярвам, че си "вървежен".
12:43 18.04.2023
6 плюс минус
Червеният цвят символизира кръвта на Иисус Христос,
но някои "демократи" го свързват с комунизма
и си боядисват яйцата в цветовете на Украйна - синьо и жълто.
13:05 18.04.2023
7 защо госпожо
13:54 18.04.2023
8 Ресторантът на Блажка.
14:45 18.04.2023