Last news in Fakti

19 Април, 2023 17:15 5 039 19

Какво да направите, ако счупите огледало, за да не ви споходи нещастие

  • счупено огледало-
  • суеверие-
  • нещастие-
  • лош късмет

Счупеното огледало се свързва с нещастие, смята се за предвестник на неприятности

Какво да направите, ако счупите огледало, за да не ви споходи нещастие   - 1
Снимка: Shutterstock

Огледалото е мистичен предмет, който неслучайно заема централно място в различни магически ритуали. Дори Фън Шуй има специално отношение към огледалата, като строго регламентира мястото, където могат или не бива да бъдат окачени в дома ни.

Какво означава счупеното на парчета огледало

Според старите поверия счупеното огледало се свързва с нещастие, смята се за предвестник на неприятности. В древността се е вярвало, че огледалото отразява не само лицето и фигурата на човек, но и неговата душа. Ето защо хората се отнасяли изключително внимателно към него, за да не го счупят. Вярвали, че ако това се случи, енергийните потоци ще се унищожат и това неизбежно ще доведе до трагедия. Такива суеверия са оцелели през времето до днес.

В Англия например се смята, че счупените огледала предвещават загуба на най-близките приятели. За да се избегнат това, британците вярват, че всички парчета от счупеното огледало трябва незабавно да се хвърлят в дълбока река. Американците пък, като представители на нация с търговска репутация, се опитват да прогонят неприятностите от себе си с помощта на злато. Ако се счупи огледало, те изваждат от джоба си жълтица и се прекръстват. Днес златните монети не се използват, затова суеверните американци правят това с помощта на банкнота от един долар.

Как правилно да изхвърлите счупено огледало

Ако огледалото е малко, джобно и се счупи на улицата, нямате проблеми с него – директно в кошчето и няма какво да го мислите. Но ако го счупите у дома – това вече е съвсем друга история. Ако огледалото се счупи вкъщи обаче, трябва да знаете, че не бива да правите следните неща:

  • Не поглеждайте в спукано огледало;
  • Не се оглеждайте в парчета от счупеното огледало;
  • Не оставяйте фрагменти или напукани огледала в дома си - те трябва да бъдат изхвърлени незабавно в контейнера навън.

Какво да направите, след като сте изхвърлили огледалото:

  • Мястото в къщата, където е счупено огледалото, се поръсва обилно със светена вода - или просто вода. Астролозите съветват да направите това дори преди почистване, а след това да поставите свещ до него;
  • Друг начин да освободите мястото, където се е счупило огледалото от злите сили, е да поставите църковна свещ в тази област, която трябва да гори три часа;
  • Не забравяйте да си купите ново огледало в деня на пълнолунието или поне преди обяд (тогава злите сили се оттеглят);
  • По-добре е бързо да забравим за счупеното огледало и да мислим по-малко за него - всички наши мисли се материализират.

Ами ако огледалото не се е счупило?

Случва се огледалото да падне по някаква причина, но да не се счупи. Това може да означава, че ако в живота на домакинството възникнат неприятности, те ще завършат успешно – без загуби и жертви, пише woman.bg. И ако няма пукнатини или други повреди върху падналото огледало, можете просто да го окачите на същото място, където е било, и да се опитате да го закрепите по-добре. И това, което не трябва да правите, е да се притеснявате.

Как правилно да се отървете от счупените огледални части, за да не абсорбирате отрицателна енергия от тях:

Внимателно покрийте фрагментите с каквото и да е тъмно нещо, така че отражението на лицето да не попадне в тях. Ако все пак случайно сте погледнали в счупено огледало, тогава трябва да повторите девет пъти шепнешком: „Нека огледалото се счупи, скръбта няма да ме докосне, нещастието ще ме заобиколи. Амин". Съберете счупените части с ръкавици или през кърпа. Ако направите това с голи ръце, можете не само да се порежете, но и да привлечете към себе си цялата лоша енергия на счупеното огледало. След това най-малките частици могат да бъдат отстранени с мокър парцал, който трябва да се изхвърли незабавно. Независимо как и защо огледалото се е счупило, не забравяйте да му благодарите на глас за предупреждението!


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо

    5 0 Отговор
    Счупете второ и т.н. - както лично съм проверил, че клин СПИН СПИН избива на принципа клин клин...
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    - Скъпа, разпилях солта.
    - Ау, на скандал е!
    - Може пък да ми се размине.
    - Няма! Аз вече се настроих ❗
  • 3 адаша

    11 0 Отговор
    Най- лошо е ако счупите каквото и да е, и жена ви си е в къщи. Трагично е ако и тъща ви присъства на чупенето.
  • 4 Маг

    10 0 Отговор
    Огледалата са опасни по други причини , и се ползват за други работи! Това разграничава знанието от суеверията!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 а ааа

    5 0 Отговор
    Да му тегля една псувня и да се набутам с ново.
  • 7 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Най много са суеверни в централна Африка там се мисли че душата е оптичен модел обозначава духа но също сянката и отражението. Това представяне на сянката на душата или отражението на душата . Следователно сенките и отраженията са особено чувствителни образи, тъй като целостта на обекта е тази, която дава да бъде видяна и е заложена на карта. Като цяло тези опасности за душата засягат и фотографията, както се вижда от факта, че в Конго и Габон фотографският негатив е дявол
    той дава обърнат и спектрален образ на представения обект.Огледалата също са в центъра на много ритуални практики отново в Африка. Тези ритуални употреби рязко контрастират с предполагаемите зли употреби на огледалата тъй като тяхната функция е именно да осуетяват магьосниците. В Габон огледалото е принцип на обред за защита на дома наречен "връщане на подателя". .Става въпрос за поставяне на прага на жилището фрагмент от огледало отразяващ щит който предпазва от нощни крадци и други мистични атаки, като обръща агресията срещу агресора. Отразяващото огледало по този начин позволява да се присвои магическо насилие, без да се компрометираме с него - агресивното насилие винаги се приписва на другите.

    Коментиран от #9

  • 8 добре, ама

    1 2 Отговор
    ЗАЩО НИЩО НИ ПИШЕТЕ за някоя наша прегоряла двойка,или нещо з от изпод чаршафите, да не е счупено огледалото, та затъжигме се
  • 9 Маг

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Добре но , туземците затова са туземци , защото знаят малко , и ползват още по малко от това , което знаят просветените. Независимо от африканците , индианците се отнасят към снимката по същия начин , и със същия страх. Което говори за суеверия , възникнали след сблъскването им с огледалото , и фотографията , а не за реални знания.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Роза

    2 1 Отговор
    Не пълнете главите на хората с бабини деветини!
  • 11 Голямо нещастие

    2 0 Отговор
    На Гришо му счупиха огледало и часовника му изчезна.
  • 12 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Маг":

    Европейската психика е друга през 17-ти век барокова Европа е очарована от огледалата, които позволяват да се въведе световъртежът на аналогията. Ерата на катоптричните любопитства огледални анаморфози, катоптрични машини и малки къщи, театри на Протей, градини и земи на илюзията.
    Банализирането на огледалата допринася за раждането на автопортрета като изобразителен жанр, както и популяризиране на интроспекцията, като по този начин съпътства появата на единичен субект, надарен със самосъзнание.Има много писано например че китайците са познавали рентгеновите лъчи?! Един Бог знае , но китайският император Цин Ши /259-210 пр.н.е./имал огледало, което “осветявало костите на тялото”.

    Коментиран от #13, #14, #16, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Маг

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Огледалата , и каменните портали , се използват за преминаване в други светове, и реалности ! Призовават се пазителите на четирите посоки " ... Ангелите , оковани във вериги на Ефрат..." , и им се заповядва, кой , или какво да пропуснат. Разбира се , имат и по елементарни приложения.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.