Last news in Fakti

24 Юни, 2023 20:30 2 243 9

Ще се качи ли отново на сцената Селин Дион?

  • селион дион-
  • концерти-
  • турне-
  • заболяване-
  • на сцената

Певицата страда от т.нар. синдром на скования човек, наричан и болест на Мьорш-Волтман

Ще се качи ли отново на сцената Селин Дион? - 1
Снимкa: БГНЕС

Милионите почитатели на Селион Дион се питат ще се завърне ли на сцената след като беше принудена заради сериозен здравословен проблем да отмени планираните си концерти през 2023 г. и 2024 г. Канадката анулира 42 свои изяви в рамките на турнето, пише dir.bg.

Гласовитата певица призна, че не е в състояние да продължи световната си обиколка "Courage", тъй като не се чувства достатъчно силна и във форма за сценични изяви. Причината за крехкото ѝ състояние е рядко неврологично заболяване. Тя страда от т.нар. синдром на скования човек, наричан и болест на Мьорш-Волтман. Заради спазми звездата не може да контролира гласа си и е принудена да слезе от сцената за неопределено време, за да се погрижи за здравето си. Освен това тя изпитва затруднения и при придвижването. Новината, обявена в края на миналата година, шокира нейните фенове.

През декември 2022 г. носителката на редица награди "Грами" публикува емоционално видео в своя Instagram профил, в което сподели здравословните си проблеми, а също така призна, че няма да е готова да поеме към Европа през февруари, каквито бяха плановете.

Изпълнителката, която изнесе 52 концерта в рамките на започналото през 2019 г. турне, избра да е честна към почитателите си. Кога и дали това ще се случи - засега никой не знае, но и никой не пита, за да може певицата да се лекува на спокойствие.

Дион сподели, че има "страхотен екип от лекари", които работят усилено, за нейното физическо подобрение, но призна, че става въпрос за "борба". Голяма подкрепа са тримата ѝ сина - Рене-Шарл (22 г.) r 12-годишните близнаци Нелсън и Еди, разкриват пред "People" източници, близки до фамилията. "Невероятни са. Дават ѝ цялата подкрепа и любов, от които се нуждае. Те са нейната светлина в момента".

Публиката също е стимул за по-бързо завръщане на сцената. "Работя много усилено, за да възвърна силите си, но пътуването може да бъде много трудно, дори когато си на 100 процента", откровена е Селин. Тя се извини на феновете си за отменените концерти. "Съжалявам, че отново разочаровах всички вас. Не е честно към вас да продължаваме да отлагаме концертите и въпреки че ми разбива сърцето, най-добре е сега да отменим всичко, докато наистина не съм готова да се върна отново на сцената", добави певицата.

Шоуто на Дион беше планирано да се състои в рамките на турнето "Courage", което няколко пъти беше прекъсвано - заради разразилата се малко след началото му пандемия от Covid-19, а след това и заради тежкото състояние на звездата. Това беше първата концертна обиколка по света за нея от десетилетие насам, както и първата без съпруга ѝ - мениджъра Рене Анжелил, който почина от рак през 2016 г. "Всичко, което мога, е да пея. Това е, което съм правила през целия си живот, и това е, което обичам да правя най-много", каза тя.

Синдромът на скования човек е рядко заболяване и не е добре изследвано, отбелязва телевизия ВВС. Характерна за него е скованост на мускулите по тялото, най-вече на крайниците, а също и повишена чувствителност към дразнители като шум, допир и емоционален стрес, които могат да предизвикат спазми, обясняват експерти от британския Национален институт по неврологични заболявания.

Страдащите от болестта могат да станат трудноподвижни, или пък да се страхуват да излизат от домовете си, тъй като уличните шумове, като например автомобилен клаксон, са в състояние да предизвикат у тях спазми, водещи до загуба на баланс и падания.

Засега няма лечение за този синдром, съществуват различни терапии, включително лекарства против тревожност и такива за отпускане на мускулите, които могат да забавят развитието на болестта, уточняват пред ВВС британски експерти.

Звездата от Квебек, известна с песните "My Heart Will Go On", "Because You Loved Me", "All By Myself", издаде нов албум "Love Again"през месец април, припомня БТА. Той е саундтрак към едноименна романтичната комедия с участието на боливудската звезда Приянка Чопра Джонас и на шотландския актьор Сам Хюън. Продукцията на Дион включва пет нови песни и по-стари нейни хитове.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    9 3 Отговор
    Еми или ша са качи или няма да са качи.
  • 2 АБВ

    5 1 Отговор
    Не болеста и е неличима и прогресираща
  • 3 Просто човек

    5 3 Отговор
    Кураж, Дива!
  • 4 С теб сме Селин

    9 2 Отговор
    Горката, това е ужасно заболяване. Имунната и система напада нервната. Дали не е започнало след изкаран ковид или ваксина? Те усилват авто-иммунните заболявания.
  • 5 Толерантен

    11 1 Отговор
    Като човек и пожелавам здраве.
    Като консуматор на музика признавам, че никога не съм я харесвал.
  • 6 Некой си

    1 0 Отговор
    Аз й препоръчвам да не се качва на сцената защото много кораби потъват.

    Коментиран от #8

  • 7 РЕАЛИСТ

    4 5 Отговор
    Абе имах един колега, който го диагностираха с много рядка болест. Насаме ми призна. Вземах наркотици и виж, каква стана. Та и рядката болест на Салин Дион ми е съмнителна.
  • 8 мдаааа

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    Визираш Курск , Крайцера и так далее, а ?

    Коментиран от #9

  • 9 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "мдаааа":

    Визирам Титаник;)