Last news in Fakti

11 Юли, 2023 15:45 641 1

Китайски учени с нов начин за изучаване на първите галактики

  • китайски учени-
  • изследване-
  • галактики-
  • иновативен метод

Те предлагат иновативна схема за изследване

Китайски учени с нов начин за изучаване на първите галактики - 1
Снимка: Shutterstock

Китайски учени представят нов начин за разкриване на природата на първите галактики и тъмната материя в ранната вселена, съобщи Синхуа, позовавайки на научно изследване, публикувано в сп. "Нейчър Астрономи", предава БТА.

Абсорбционните линии от 21 см са система, появяваща се в спектрите на фонови източници с високо червено отместване, дължаща се на неутралните водородни атоми.

Учените от Националната астрономическа обсерватория към Китайската академия на науките предлагат иновативна схема за изследване. Те са открили, че използването на радиотелескоп с едномерен спектър на мощност за измерване на сигнала на абсорбционната система в зората на вселената може да разкрие както особеностите на първите галактики, така и тези на тъмната материя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    1 2 Отговор
    Китай и учен няма цялата математика която ползват не е тяхна те дори не я рязбират