Last news in Fakti

15 Юли, 2023 13:31 1 277 9

Братя Аргирови представиха биографична книга за дуета си

  • братя аргирови-
  • книга

В нея наричаните „Крале на БГ диското“ за пръв път разкриват личния си живот

Светослав и Благовест Аргирови заедно с Йордан Георгиев, известен като Данчо Стълбицата, представиха биографичната книга на диско дуета в Дряново снощи, съобщава БТА.

„Новото приключение за Братя Аргирови започна през 2019 г. Малко по-късно на един концерт в БГ Радио, в гримьорната на един от етажите, на мен ми хрумна идеята да направим книга. Попитах ги дали имат издадена книга и те отговориха, че нямат. Ето така се роди тази биография. Почти всеки въпрос на публиката може да получи отговор в тази книга. И аз, и братя Аргирови сме се постарали да бъдем максимално откровени в това издание. Искахме в полза на читателите да изчистим всички въпроси и неясноти около биографията на дуета“, каза по време на представянето на книгата съавторът ѝ Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата.

"Пазим много топли и добри спомени от Габровска област, при участията ни тук преди години. Имаме добри приятели и сме прекарвали винаги по приятен начин тук. Празнували сме заедно поводи тук в една резиденция край язовир. Сещайки се за този край, винаги ни изникват прекрасни спомени. Познаваме много хора оттук", посочиха за БТА братя Аргирови.

От издателството посочват, че в книгата наречените от тях „Крале на БГ диското“ за пръв път разкриват личния си живот. В нея те споделят житейския и творческия си път, забавните истории, които ги връхлитат в различни ситуации, българската и чуждите сцени, които завладяват, срещите и съвместната им работа с други звезди от музикалната сцена, дамите на сърцето им. Книгата става официална биография „Братя Аргирови. Гот е да сме двама“, допълват от издателството.

„Има голяма промяна в музикалния шоу бизнес в България. Много от нещата са поставени на професионална основа, преди години нямаше продуценти, разликата в развитието е огромна. Има млади изпълнители, които излизат от музикалните формати, други са по-утвърдени. Животът в музиката е много различен от онова време. Публиката днес е единственият голям критерий на изпълнителите. Бъдещето е на младите изпълнители. Надявам се един ден и България да има световна музикална звезда, трудно е, но се надявам някой да успее“, каза по време на представянето Благовест Аргиров.

Биографичната книга „Гот е да сме двама“ е в съавторство между дуета Аргирови и Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата. Редактор на изданието е Димитър Риков от издателство „Софтпрес“. За пръв път пред публика „Гот е да сме двама“ е представена в София на 6 октомври 2022 г. В 296 страници е разказана истинската история на звездния дует, написана от Данчо Стълбицата, според нейното подзаглавие. През октомври 2022 г. отбелязаха 40 години на сцена. От книгата става ясно, че братя Аргирови са родственици на Марин Дринов и Тодор Каблешков.

„Ситуацията днес е различна, днес хората имат много информация. Преди години имахме проблем да си доставяме инструменти, имаше само няколко студиа за запис в София. Имахме много ограничения. Понякога се сваляше цяла песен заради грешно изпято ударение върху дадена буква. Днес тези неща не се следят, изпълнителите имат пълна свобода. Щастлив съм, че има много млади хора, които искат да се занимават с музика. Пожелавам успех на всички млади колеги“, каза пред публиката Светослав Аргиров.

След представянето на книгата и дискусия с публиката, Братя Аргирови изнесоха концерт в центъра на Дряново. В аванс, диско-дуетът оповести и голям концерт, който ще изнесат в София в зала 1 на НДК на своя рожден ден 23 април по повод 40-годишнината от сценичната си дейност.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иьвестни

    17 0 Отговор
    са биографиите им , няма нужда ! Ама и те с книга , както вече кой ли не !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Историка

    10 1 Отговор
    дали са включили агентурното си минало, ДС доносници !
  • 4 Генчо

    10 1 Отговор
    Тези нещастници, книга написали, биографична!тези почетен граждани на Пловдив да вземат даде гръмнат!Некадърници!
  • 5 Жалка работа

    7 0 Отговор
    Двамата гробари, които ги лансират
    овехтели комундета, са за съжаление.Ни визия,ни пеене.
  • 6 попара

    5 0 Отговор
    Гот е да сме двам,гот е да сме трима,гот е четирима,може даже и петтимаа!
  • 7 Тома

    8 0 Отговор
    Закъсали са за пари тези момчета че дойдоха обратно в България за да изкарат някой лев.Навремето бяха номер едно да пеят на плейбек
  • 8 Наборка

    8 0 Отговор
    Изобщо не ме е вълнувал никога личния живот на нашите звезди. Минали, заминали, да са живи и здрави, които са оцелели. Никой от тях не е имал толкова интересен живот, че да го изучавам в някаква скучна книга.
  • 9 ганев

    7 0 Отговор
    ООХ ГОРКИТЕ ЛЮБИМЦИ НА СОЦА И ТОДОР ЖИВКОВ .....ТОГАВА ЛАПАХА КИНТИ .....СЕГА ПАК...ЕТО ЗА ТОВА СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА