Last news in Fakti

19 Януари, 2024 13:58 744 1

Новият крал на Дания се възкачи на престола и публикува книга (СНИМКИ)

  • крал-
  • крал фредерик-
  • дания-
  • книга-
  • биографична книга-
  • кралско семейство-
  • краля на дания

Книгата съчетава както разкази от историята на Дания, така и такива от личния живот на краля и неговото израстване

Новият крал на Дания се възкачи на престола и публикува книга (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият крал на Дания Фредерик Х изненадващо публикува книга само броени дни след като се възкачи на трона, предават ДПА и БТА.

Датското кралско семейство обяви публикуването на книгата в канала си в Instagram. Публикацията включва цитат от книгата: "Аз съм човекът, който съм. Ще се постарая да покажа това и като крал на Дания". Книгата е озаглавена "Kongeord". В буквален превод това означава "Словото на краля", но може да се разглежда и като препратка към девиза, който монархът изрече за първи път от балкона на двореца Кристиансборг, след като се възкачи на трона в неделя: "Обединени, отдадени, за Кралство Дания".

Издателството на книгата "Politikens Forlag" казва, че в книгата си крал Фредерик Х говори за идеите, които стоят зад девиза му. В публикация във Facebook издателите посочват, че книгата е посветена и на историята на Дания, и на живота на краля "от млад, неохотен престолонаследник до зрял мъж, семеен човек и монарх". Мислите на краля са записани от автора Йенс Андерсен.

Припомняме, че майката на Фредерик, кралица Маргрете II, изненадващо обяви абдикацията си в навечерието на Нова година след 52 години на трона и подписа официалната декларация. В момента на подписването на документа най-големият ѝ син, 55-годишният Фредерик, стана новият държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Високо

    0 0 Отговор
    Сигурно не се е възкачил само на престола