Last news in Fakti

18 Юли, 2023 08:36 3 281 3

На плаж в Австралия изплува мистериозен обект

  • австралия-
  • мистериозен обект-
  • плаж

Предметът вероятно е резервоар за гориво от ракета

На плаж в Австралия изплува мистериозен обект - 1
Снимкa: Shutterstock

Mистериозен неидентифициран купол изплува на плаж в Западна Австралия. Гигантският метален обект е открит от местните жители на плажа Грийн Хед, на около 250 км северно от Пърт, съобщава BBC, цитирани от News.bg.

Щатските и федералните власти разследват предмета. Той се третира като опасен и полицията призова хората да стоят на дистанция от него. Обектът е около 2,5 м широк и между 2,5 и 3 м дълъг.

Искаме да уверим общността, че сме активно ангажирани в съвместни усилия с различни щатски и федерални агенции, за да определим произхода и природата на обекта, съобщи австралийската полиция в свое изявление.

Според авиационния експерт Джефри Томас предметът вероятно е резервоар за гориво от ракета, която е паднала в Индийския океан на някакъв етап през последните 12 месеца. Австралийската космическа агенция посочи, че е възможно гигантският цилиндър да е паднал от чужда космическа ракета-носител.

Твърденията, че мистериозният предмет може да е част от MH370, самолетът, който изчезна край западното австралийско крайбрежие през 2014 г. с 239 пътници на борда, бяха опровергани от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    6 0 Отговор
    Не е "купол", а е сфера/топка. Купол няма как да държи горивото в ракетата. Това не е първата подобна находка по крайбрежията през последните години.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чудеса стават навсякъде.....

    14 2 Отговор
    "резервоар за гориво от ракета". - От Небето горе почнаха да падат доста нещица....на-добре да паднат върху Народното събрание, та дано им дойде акъла на някои хорица....