Last news in Fakti

19 Юли, 2023 17:18 2 625 12

ВИДЕО от 1938 г. разпали дебати за пътуване във времето

  • пътуване във времето-
  • мобилен телефон-
  • дебати-
  • изкуствен интелект

На кадрите се вижда жена, която ходи и говори по мобилния си телефон

ВИДЕО от 1938 г. разпали дебати за пътуване във времето - 1
Снимка: Shutterstock

Много хора са убедени, че пътуването във времето не е само фантастика заради снимка от 1937 г., изобразяваща мъж, който държи мобилен телефон и реагира така, сякаш е прочел наистина лош туит.

Видео от 1938 г. отново разпали множество коментари и дебати: възможно ли е да пътуваме във времето. На кадрите се вижда жена, която ходи и говори по мобилния си телефон.

На видеото, заснето през 1938 г. в Ню Йорк, се вижда жена, която държи нещо до ухото си, което след това маха, сякаш току-що е приключила телефонен разговор. Освен готовите да кажат, че това потвърждава феномена на пътуване във времето, имало и няколко скептици, които посочили някои очевидни недостатъци в логиката на подобно заключение.

Ако наистина това е бил телефон, щях да съм по-любопитен как е успяла да получи сигнал от несъществуващ мрежов доставчик“, пише един човек.

„Ако технология като пътуване във времето е съществувалс, мисля, че проблемът с използването на мобилен телефон без мрежов доставчик би бил напълно разрешим“, отговори друг. „Но като се има предвид това, защо просто не използват слушалка, за да не привличат вниманието върху себе си?

Съществува и въпросът защо след като дизайнът на мобилните телефони се промени изключително бързо в последните 40 години, някъде там в далечното бъдеще където вече е изобретено пътуването във времето са се спрели на познатия ни облик на мобилните устройства.

Но ако не е мобилен телефон, то тогава какво е? Е, може да е почти всякакъв малък тъмен предмет, който жената държала близо до главата си. Но, както в случая с „пътешественика във времето“, забелязан във филм на Чарли Чаплин, възможно е „мобилният телефон“ да е било налично по онова време устройство.

Когато видеото на Чаплин започна да се разпространява за първи път през 2010 г., след като филмов режисьор помолил за помощ при идентифицирането на странния предмет, хората посочили, че това може да е устройство за подпомагане на слуха, което било достъпно още през 1924 г.

Един потребител, според The Mirror, твърди, че „дамата, която виждате, е моята прабаба Гертруд Джоунс и че е участвала в тестване на безжични телефони, създадени от „Дюпон““.

Тогава тя била на 17 години. Попитах я за това видео и се оказа, че го помни доста ясно. Тя казва, че „Дюпон“ имали телефонна комуникационна част във фабриката“, пише още потребителят.

Те експериментирали с безжични телефони. Гертруд и пет други жени получили тези безжични телефони, за да ги тестват в продължение на една седмица".

Уоки-токитата били изобретени през 1937 г. и заедно с няколко други устройства били в процес на разработка по онова време, което прави този коментар доста правдоподобен. Въпреки това, тъй като уоки-токитата били доста големи и изисквали масивна раница, за да бъдат пренасяни, по-вероятно е жената да е имала някакъв друг малък предмет, като например слухов апарат, малка чанта или подобен предмет, който поставила на лицето си, докато се опитвала да оправи косата.

Разбира се, остава и опцията пътуването във времето да е реално и пътуващите да са се фокусирали върху края на 30-те години на миналия век при своите посещения, а за дизайн на телефоните си се спрели върху тези от 2020-та година.

В ерата на изкуствения интелект все пак трябва да имаме едно наум, пише vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй

    8 0 Отговор
    Тя дошла в 1938 щото тогава мобилните мрежи са били номер 1
  • 2 Аре беги ма

    10 2 Отговор
    Първите "видео" записи са началото на 50-те години😉 А тази от "видеото" е говорила през транс времевата 65 G мрежа 😂😂😂
    Е такива са и всички "матряли" на афторката отфакти за уcpaйна😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни

    10 2 Отговор
    Държи ди чантичката такава, каквато и други жени имат на кадрите, а това че говори докато си я държи до главата.... ми говори с Зеленски в другото измерение!
  • 4 Батее...

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Аре беги ма":

    Простите най бързат да плямпат! Ти за сателитни телефони , чул ли си?! Що за тъп може да е някой , за да си мисли , че някой с технология за пътуване във времето , ще ползва GSM , щото ти друго не знаеш ?!

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Прометей

    8 0 Отговор
    Пълни глупости за наивници.По онова време дори транзисторът не е бил измислен и са използвали лампови.
    Ето ви един пример за масова простотия:
    В един епизод от поредиците филми за викинги един саксонски свещеник се моли на Господ да покоси викингите цитирам,,като царевични стебла"
    Действието се развива в девети век,а царевицата е открита в шестнадесети век,защото е донесена в Европа от Америка,така че свещеникът не може да знае за нейното съществуване.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фон Браун

    3 0 Отговор
    Госпожа Джурналистката,намери си друга работа,моляте!!!!
  • 9 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Веднага и аз си помислих че е уоки-токи,щом са били с големи размери може да е била кутията и с дрога .Все пак това е САЩ да не забравяме коя година още Лъки Лучано от дете му хрумва да слага дозите в шапки и ги продава да не го говорим в по късните му години.Може да е мини шишенце с алкохол дамата е алкохоличка все пак статистите са вид артисти за фон и нищо допринасящи само за навалицата.Нямало е дори интернет ?!Дори и сега в днешно време американците бленуват да са първи в нещо си ама не става дори и да си купуват хора от други държави гении успяха да направят само един айфон който вече е винтедж сравнение с самсунг само цветовете му сменят ,вдигат цената пускат го като реклама по филмите си и глупаците купуват.
  • 10 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Батее...":

    Нямам спомен кога направиха иридиума както си писал но пак е нужно оборудване ,защо им е на статистите и са големи слушалки.По принцип босовете на нарко картели са ги изполвали когато са се крили за разговори.
  • 11 От време на време

    3 0 Отговор
    Съвременната технологична "цивилизация" съществува едва от няколко стотин години. Това, че някоя технология е еизмислено или изобретена наскоро, съвсем не означава, че не е съществувала по-рано и това няма нищо общо с "пътуване във времето". Дори в библията (стария завет) има подробно описание на пътуване до външните планети на слънчевата система, спускаеми космически апарати и дори подводница. В индийската митология - също е описана война с използване на ядрено оръжие преди около 8000 години.
  • 12 Въпрос

    1 1 Отговор
    А тази дама от първото видео може ли да си говори с някоя от другите жени и просто да си е сложила това, което държи до лицето? А мъжът от второто видео може да е от тези, които и в момента ходят по улиците сами и имат с кого да говорят и без мобилен телефон?