Last news in Fakti

1 Август, 2023 15:58 22 919 7

Забелязаха огромна змия да се спотайва във водите на Темза (СНИМКИ)

  • лондон-
  • темза-
  • чудовище-
  • змия-
  • анаконда-
  • боа

Креативни умове в интернет побързаха да нарекат мистериозното животно "чудовището от Лох Темза"

Забелязаха огромна змия да се спотайва във водите на Темза (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж твърди, че е забелязал огромно същество, подобно на анаконда, да се спотайва в река Темза в Лондон. Потребител на социалната мрежа Reddit сподели снимка на нещо, което изглежда като влечуго, надничащо от мътната вода, предава vesti.bg.

Публикацията, която събра над 11 000 харесвания, беше озаглавена: "Видях безумно нещо в Темза току-що". На изображението се вижда змийска глава, която наднича от водата с червени очи.

Мнозина се втурнаха в коментарите със свои теории за това какво може да е създанието.

Един човек написа: "Това е известната анаконда в Темза!" Друг пък се пошегува: "Прилича на капачка от бутилка върху скала".

Много по-изобретателни потребители на Reddit обаче го нарекоха "Чудовището от Лох Темза".

Междувременно други казаха, че това може да е голяма змия, а един потребител посочи, че миналата година в Темза е била намерена "огромна змийска кожа". Смята се, че петметровата змийска кожа, намерена на брега, е оставена от боа констриктор.

Кожата е намерена от Джейсън Санди, лондонски мудларк - човек, който търси ценни предмети в речната кал.

Възможно е тя да е била хвърлена от изоставен или избягал боа констриктор - известен вид неотровна змия, родом от Южна Америка, която е известна с това, че се навива около жертвата си и я компресира до смърт, преди да я погълне цялата.

За щастие дори бебетата са твърде големи, за да ги погълне змията, и в резултат на това фаталните нападения над хора са рядкост. Миналата година Санди публикува няколко снимки на изумителната си находка в профила си в Instagram.

"Ужас! Вчера забелязах тази голяма змийска кожа на брега на морето“ - казва той. "Не можех да повярвам на очите си. Много голяма змия свали кожата си и тя беше отмита от прилива. Чувствах се така, сякаш съм по река Амазонка, а не по Темза! Погледнах зад гърба си, за да се уверя, че змията не ме дебне. Надявам се, че тази змийска кожа не е доказателство, че по Темза живеят още змии.“

В отговор на коментар на потребител Санди казва, че е оставил кожата там, където е била, защото "миришеше много лошо". Той каза също така, че кожата е била дълга около пет метра и е намерена на северната страна на Темза близо до моста Хамърсмит.

Въпреки че произхожда от Южна Америка, тежкотелесната змия често се отглежда и развъжда в плен и се държи като домашен любимец в други части на света, включително и в Обединеното кралство.

Exotic Pets UK описва боа констриктора на своя уебсайт: "Този вид е чудесен екзотичен домашен любимец, но когато е възрастен, е необходимо голямо помещение."

През 2020 г. близо до моста Барнс в Чисуик, недалеч от мястото, където Санди е търсила кал, е намерен петметров боа констриктор. Той се е плъзгал в храсталаците покрай Темза, преди да бъде заловен от RSPCA.

Тогава служителката на RSPCA по събиране на животни Джейд Гътри, която спасила влечугото от брега на реката, заяви, че то вероятно е било изоставено, а не бездомно.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    4 1 Отговор
    Това е змията на Туитър - X
  • 2 ВЕРНО БЕ

    27 2 Отговор
    ЕЙ ЗА ТУЙ НЕЩО ( ЗМИЯТА ) ГАЗА И ГОРИВАТА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОСКЪПНАХА ! ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПИШЕ ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мечока

    11 2 Отговор
    А дали не е руско бойно оръжие лежащо на дъното на Темза
  • 6 Име

    1 1 Отговор
    Водните змии 🐍 не хапят и не са отровни, ама е много страшничка тази,🤔🤔🤔Бегалеята от всички змиички на чертички🤣🤣🤣
  • 7 УМЕН

    8 7 Отговор
    Нема страшно, Вовата като ви подгрее гнусния остров до няколко милиона градуса и анакондите в Темза ще се сварят.