Last news in Fakti

10 Август, 2023 09:51 1 582 2

От Париж до Корфу - това са най-добре оценените европейски хотели в Tripadvisor

  • хотели-
  • tripadvisor-
  • класация

Сред тазгодишните носители на наградата са семейни гръцки курорти и бутиков италиански B&B в бивш манастир от 15-и век

От Париж до Корфу - това са най-добре оценените европейски хотели в Tripadvisor - 1
Снимкa: Shutterstock

Лятната ваканция е тук, а много от нас подготвят плановете си за пътуване.

И тъй като настаняването често е последното нещо, което остава да се резервира, последните носители на награди на Tripadvisor може да са точно това вдъхновение, от което се нуждаете. Резултатите от 2022 г. показват най-добре оценените хотели по света.

Европа се представя добре във всички категории, а Обединеното кралство триумфира в класацията "Най-добър пансион", като един скромен бизнес в Скарбъро оглавява списъка две поредни години.

Но ако сте решили да се насладите на слънчеви лъчи, тези прочути хотели в Испания, Италия, Франция и Гърция са местата, където трябва да отидете. Тъй като победителите се определят въз основа на качеството и количеството на отзивите и оценките на пътниците, публикувани в Tripadvisor през последната година, е много малко вероятно да останете разочаровани.

Компанията за пътувания е проверила офертите, за да гарантира, че те заслужават най-високата оценка.

От най-добрите хотели като цяло до очарователни пансиони и романтични курорти - ето защо хиляди туристи са дали на тези места пет звезди.

7. Ikos Aria - остров Кос, Гърция

Това гръцко бижу зае трето място сред всички хотели в света в категорията "Най-добри от най-добрите" на Tripadvisor, след Коста Рика и Бразилия, и беше официалният европейски фаворит.

Местоположението му очевидно помага, кацнал на югозападния бряг на остров Кос, с невероятна гледка към Егейско море. Като част от слънчевите Додеканезки острови, изобилният витамин D със сигурност подтиква гостите да пишат повече положителни отзиви.

Поддържането на терена и любезният персонал също получават блестящи оценки.

"Абсолютно прекрасен хотел на най-зашеметяващото място", пише един от рецензентите. "С безупречно поддържана територия, широк пясъчен плаж, кристално чисто море и гледка към красивия остров."

6. Хотел Bless - Мадрид, Испания

Ако искате да разгледате Мадрид със стил тази година, този изискан хотел е най-сигурният ви залог.

Къде другаде може да се насладите на сиеста, освен на някой от шезлонгите на басейна на покрива, след като сутринта сте обиколили невероятните галерии и музеи на града?

Според този рецензент хотелът е на 10-о място сред всички хотели по света поради редица причини.

"Мястото е не само стилно, елегантно и динамично, но и персоналът е от най-висока класа. Те се погрижиха престоят ни в Bless да бъде уникален, запомнящ се и несравним", пише той.

5. Ikos Dassia - Корфу, Гърция

Още един гръцки хотел се доближава до Bless Hotel - този път на остров Корфу.

Ikos Dassia е нов 5-звезден курорт със собствен дълъг пясъчен плаж, така че няма да се притеснявате да намерите мястото си под слънцето.

"Персоналът е перфектен, ресторантите, включително бюфетът, са много добри, мястото е безупречно, а съоръженията нямат равни на себе си", казва един доволен клиент.

4. La Maison Favart - Париж, Франция

Може да е трудно да се ориентирате откъде да започнете, когато резервирате място за настаняване във френската столица. Кой район да изберете, когато наоколо има толкова много забележителности?

Но само едно място в Париж попадна в списъка на Tripadvisor с най-добрите хотели и това е La Maison Favart във 2-ри район - между Жарден дьо Тюйлери и Монмартър.

Той е не само добре разположен, но и богато декориран и - според поне един рецензент - "Абсолютно страхотен във всяко отношение!" Те добавят, че персоналът е особено внимателен, а в хотела има великолепен спа център, където да се отпуснете след разходка по парижките улици.

3. Salerno Centro Bed and Breakfast - Амалфийско крайбрежие, Италия

Въпреки че нито един италиански хотел не попадна в общата класация, те са добре представени в категорията "Най-добро настаняване и закуска" (както и Обединеното кралство, което, макар и невинаги перфектно, се отличава с добра закуска).

Най-добър от всички е Salerno Centro на красивото Амалфийско крайбрежие. Разположен е в бивш манастир от 15-ти век, само на един хвърлей от жп гарата. Рецензентите твърдят, че цената е много достъпна, а собственикът е пълен със съвети какво да правите и кои места да посетите.

Един от честите гости нямал търпение да се върне след пандемията. "Беше доста емоционален момент за мен, когато отново изпитах смеха и радостта около кухненската маса на Лена и Паскуале по време на и след поредния готварски клас", пише той.

2. Quinta Jardins do Lago - Мадейра, Португалия

Тазгодишният "най-романтичен хотел" в Европа е разположен в ботаническа градина. От страницата му в Tripadvisor не става ясно къде свършват градините и къде започват помещенията за настаняване.

Но това явно е част от красотата за хилядите гости, които са го издигнали до четвъртото място в категорията за романтика.

"Великолепен тих хотел", пише един от гостите миналия месец. "Само на няколко минути от оживената туристическа зона във Фуншал, разположен е в изключителна ботаническа градина, с красив басейн с изглед към морето."

Ако сте любопитни за Мадейра като дестинация - разгледайте пътеводителя на Tripadvisor за вълшебния остров с черни пясъчни плажове и древни гори.

1. Луксозна вила Excelsior Parco - Капри, Италия

Не е изненадващо, че в Италия също има много романтични места за отсядане. Влюбени или не, със сигурност ще се влюбите във Villa Excelsior.

Особено вълнуващо е да отседнете на мястото на 2000-годишна древноримска резиденция.

През 2006 г. е извършен основен ремонт, който я превръща в елегантната бутикова вила, която е днес.

"В този хотел има само 11 стаи и всички те са уникални", пише един младоженец миналия месец. Но "колкото и да е красив хотелът, персоналът е този, който наистина се откроява."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    4 0 Отговор
    На Корфу има интересни исторически места, но няма добри плажове.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.