Last news in Fakti

28 Август, 2023 14:27 1 564 10

"Барби" е напът да стане най-касовият филм на годината

  • барби-
  • опенхаймер-
  • боксофис-
  • бокс офис-
  • кино-
  • филми

Възходът на "Барбенхаймер" продължава: "Опенхаймер" скоро ще натрупа 800 милиона в боксофиса

"Барби" е напът да стане най-касовият филм на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Днес се очаква "Барби" ще изпревари "Хари Потър и Даровете на смъртта - част 2" като най-касовата световна премиера в историята на Warner Bros. През уикенда филмът спечели 18,2 млн. долара от 12 852 екрана в 75 международни територии, с което световните му приходи достигнаха 1,34 млрд. долара. С това обаче не е приключва чупенето на рекорди. Изглежда вероятно "Барби" скоро да изпревари "Супер Марио Брос" и да стане най-касовият филм на годината в световния боксофис, предава Variety.

След това е "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, който се движи към границата от 800 млн. долара в световния боксофис, след като спечели 29,1 млн. долара от 7 555 екрана в 82 територии. С това биографичният филм за Дж. Робърт Опенхаймер и създаването на атомната бомба е спечелил 777 млн. долара в световен мащаб - удивителна цифра за мрачна историческа драма с рейтинг R. На хоризонта се очертава дебют в Китай.

"Gran Turismo" на Sony добави 11 млн. долара, за да достигне световните си приходи от малко над 53 млн. долара. Състезателното приключение зае първото място в местния боксофис в Северна Америка, печелейки 17,3 млн. долара, но може да се окаже, че ще отстъпи короната на "Барби", когато бъдат отчетени окончателните данни.

"Мег 2" добави 15,2 млн. долара от 16 224 екрана на 77 офшорни пазара. Така глобалната му печалба достига 352,5 млн. долара. За разлика от други холивудски филми, които напоследък изпитват затруднения в Китай, "Мег 2" получи голям тласък от пазара, печелейки 112,9 млн. долара. Warner Bros. пусна на екран филма за гигантската акула, както направи и със "Синият бръмбар", адаптация на комикс на DC. Приключението за супергероите спечели приблизително 10 млн. долара за уикенда на 71 офшорни пазара и на 10 421 екрана. В световен мащаб лентата е спечелила 81,8 млн. долара, което е разочароващ резултат за филм, чието производство е струвало повече от 100 млн. долара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А знаете ли коя е руската Барби?

    4 8 Отговор
    ПутинКа с розовите бузки и ботокса

    Коментиран от #8

  • 3 ИзглеДах

    12 0 Отговор
    Изгледах 1/2 фим (за момента) и смея да кажа, че си е голяма гавра със западния модел: проповядваш едно, но в действително е друго, но се правиш че е трето.... илюзорния живот "на запад" се показва в целия си блясък и падение.... така че и в една комедия, човек вижда това което иска: един гледа "смешното", друг кледа "ефектите", трети си задава въпроса: "защо ми показват това" ?
  • 4 Булдог

    12 0 Отговор
    Феминистки дрънкания е филма и още по лошото че разбрах че на много младежи и деца най вече им е харесал.А и при тия приходи със сигурност ще има продължение за съжаление.
  • 5 цербер

    2 1 Отговор
    Днес се очаква,че "Барби" ще изпревари "Хари Потър .....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АМИ ТО СИ Е ЧАЛГА ТОВА

    7 0 Отговор
    НА ЗАПАД Е ТАКЪВ УПАДЪК ЧЕ БАРБИ ВЕЧЕ Е ВРЪХ ! НАВСЯКЪДЕ САМО ФЕНОВЕ И МАЛОУМНИ !
  • 8 ЗЕЛЕНСКИ Е УКРАИНСКАТА ДРОГИРАНА

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "А знаете ли коя е руската Барби?":

    БАНДЕРА !
  • 9 БСТ

    3 0 Отговор
    Филма е много зле ама МНОГО ! Трябва да се насилваш да го гледаш .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.