Last news in Fakti

5 Септември, 2023 12:49 2 602 0

Милиардите на Мохамед aл Файед– повод за люта семейна битка?

  • мохамед aл файед-
  • наследство-
  • деца-
  • битка

Огромната империя по някакъв начин ще трябва да бъде разпределена между четирите му деца

Смъртта на милиардера Мохамед aл Файед, който си отиде на 94-годишна възраст, може да предизвика война в стила на хитовия сериал "Succession", където в битка за богатството му в размер на 1,7 млрд. паунда, се очаква един срещу друг да се изправят наследниците му.

Огромната империя, която Файед е изградил със собствени сили, по някакъв начин ще трябва да бъде разпределена между четирите му деца, които са плод на любовта му с втората му съпруга - 68-годишната Хайни Уотен.

Приживе се смяташе, че собственикът на "Harrods" притежава активи за милиони паунда, плюс парижкия хотел "Риц", който днес е оценяван на 500 млн. паунда, и имение близо до Окстед, Съри, оценено на 100 млн. паунда. Отделно се твърди, че е притежател на девет коли от марката "Ролс Ройс", има огромна колекция произведения на изкуството и няколко апартамента в Ню Йорк.

По-голямата част от богатството му се държи в тръстове и е на места, считани за рай за богаташите, които не искат да обявяват всичките си финанси - Бермудите, Люксембург, Лихтенщайн. Така че нищо чудно парите и имуществото му да са в пъти повече от това, което официално е обявил, пише dir.bg.

Сега финансовата гатанка ще трябва да бъде разрешена от четирите му деца - Джасмин, 42 г., Карим, на 39 г., Камила, на 38 г. и Омар, на 35 г. Едно от големите препятствия тук е, че Омар и Камила вече водиха финансова битка помежду си, която завърши във върховния съд. След скандал и последвала физическа саморазправа между Омар и съпруга на Камила, синът на Мохамед ал Файед завежда дело за 100 000 паунда за нанесени телесни повреди. Съпрузите отричат обвиненията и самите те внасят свои насрещни обвинения. Основните са свързани с твърденията им, че Омар употребява наркотици, и че неговото "безочие и безотговорно поведението, посрамват семейството". Той, разбира се, публично отрече да е наркоман, обяснявайки, че нападките са с цел облагодетелстване.

Мохамед ал Файед почина в навечерието на 26-ата годишнина от смъртта на сина му Доди и принцеса Даяна, които си отидоха в автомобилна катастрофа в Париж. До края на живота си бизнесменът твърдеше, че това не е било инцидент, а двойката е била убита от британските тайни служби. Той така и не се примири със смъртта на Доди и често заявяваше, че един ден истината ще излезе наяве.

Мохамед ал Файед е бил погребан до сина си в семейния мавзолей. Бизнесменът не криеше, че често е посещавал мястото, за да бъде близо до момчето си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА