Last news in Fakti

29 Септември, 2023 15:42 1 301 10

Бивш продуцент на Pink Floyd обвини Роджър Уотърс в антисемитизъм

  • роджър уотърс-
  • pink floyd-
  • музикален продуцент-
  • обвинения-
  • антисемитизъм

В интервю Боб Езрин цитира редица примери, които според него показват, че Уотърс е правил обидни забележки или действия спрямо евреите

Бивш продуцент на Pink Floyd обвини Роджър Уотърс в антисемитизъм - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Музикалният продуцент Боб Езрин, работил по три албума на британската рок група „Пинк Флойд“, обвини нейния съосновател Роджър Уотърс в антисемитизъм, пише в. „Таймс“, предава БТА.

Според изданието интервю с Езрин, който е от еврейски произход, ще бъде включено в нов документален филм, озаглавен „Тъмната страна на Уотърс“ и заснет от британския журналист Джон Уеър с подкрепата на неправителствената организация „Campaign Against Antisemitism“.

В интервюто Езрин цитира редица примери, които според него показват, че Уотърс е правил обидни забележки или действия спрямо евреите. Той твърди, че Уотърс е съчинил песен, в която нарича агента на групата Брайън Морисън с обиден епитет. В друг епизод от филма саксофонистът Норберт Стахел, който е свирил с Уотърс, си спомня, че музикантът гневно е отхвърлил чинията си в ливански ресторант.

Езрин, който е работил с десетки изпълнители и групи, включително „Аеросмит“, „Дийп пърпъл“ и „Кис“, също така предполага, че Уотърс изобщо не се смята за антисемит.

80-годишният Уотърс в миналото беше многократно обвиняван в антисемитизъм, включително след негови критични изявления за Израел и политиките на еврейската държава спрямо Палестина. Турнето на Уотърс в Германия тази пролет беше съпроводено със скандал, предизвикан от сценичния му тоалет, който приличаше на нацистка униформа и препращаше към образа на диктатора Пинк - главния герой от филма „Стената“ (1982) на режисьора Алън Паркър. След концерта Уотърс отрече всички обвинения и каза, че е бил подложен на политически мотивиран тормоз.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ма как бе

    30 2 Отговор
    всички са длъжни да ги харесват и предоставят труда и спестяванията безвъзмезно на чифутетата
  • 2 Кажи честно!

    28 2 Отговор
    Браво, бай Роджъре!!!
  • 3 Сталин

    29 1 Отговор
    Роджър Уотърс един от великите музиканти на 89 те ,евреите все гледат от оплюят кадърните хора ,тези кучета са едни от най големите расисти и екстремисти,в Талмуда пише че всички неевреи са животни и единствено имат човешки образ само да не обиждат евреите докато им слугуват
  • 4 Сталин

    27 1 Отговор
    Стара руска поговорка; Евреите винаги се оплакват какво им се е случило ,но никога не казват защо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мда

    19 1 Отговор
    определение за антисемит:
    Този когото евреите мразят
  • 7 Факт

    26 2 Отговор
    Някой беше казал : Пратете в затвора 100-те най-богати евреи и в света повече няма да има войни и размирици !
    Аз бих добавил и : миграцията към Европа рязко ще секне!
  • 8 пфууууу

    22 2 Отговор
    ауууу какъв грях и престъпление да хвърлиш чинията в ресторант, това са нелепи дивотии, аман от юдейската чюфствителност, все пък някой им е длъжен. ЗАЩО БЕ!
  • 9 Не че нещо

    15 1 Отговор
    Но ми дайте поне една причина да харесвам евреите? Иначе всеки може да посочи поне десет за противното!
  • 10 Опорка

    14 2 Отговор
    Чифуто-краварската пропагандно-репресивна машина се задейства. Няма да оставят човека, който, между другото, е абсолютен гений, да си изживее старините на спокойствие.