Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 11:32 2 558 17

Тейлър Суифт вече официално е милиардерка

  • тейлър суифт-
  • концерт-
  • милиардер-
  • приходи-
  • турне-
  • eras-
  • eras tour

Турнето на суперзвездата Eras Tour, както и невероятният ѝ успех с кино версията на концерта ѝ донесоха приходи колкото на няколко малки държави

Тейлър Суифт вече официално е милиардерка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турнето Eras на Тейлър Суифт е генерирало толкова приходи, колкото икономиките на малки държави. Филмовата версия владее боксофиса от две седмици. Очаква се новият запис на деветгодишния ѝ албум 1989 да бъде един от най-продаваните за годината.

Тейлър Суифт, както могат да потвърдят дори най-незаинтересованите наблюдатели на попкултурата, е навсякъде. А в една от най-успешните години в почти двадесетгодишната си кариера тя придоби още по-рядък статут - на милиардер.

Успехът на турнето "Eras" - събитие с размерите на Супербоул, обхванало множество градове, а догодина и континенти, което счупи рекорди, предизвика лудост по отношение на билетите и дори предизвика еквивалент на малко земетресение - според анализ на Bloomberg News е довел до увеличаване на нетното състояние на поп звездата над 1 милиард долара. Тя е един от малкото изпълнители, които са достигнали този статут само благодарение на музиката и изпълненията си, резултат от работа и талант, но също така и от умел маркетинг и улавяне на подходящия момент.

Плодотворното ѝ писане на песни, преговорите около стрийминга и проницателното решение да презапише първите си шест албума ѝ позволиха да постигне огромен финансов успех в момент, когато музикантите загубиха влиянието си в индустрията. Близките взаимоотношения, които е изградила с милионите си запалени фенове, са довели до по-единна демографска група от почти всяка политическа партия, за което свидетелства размяната на гривни с мъниста, вдъхновени от гривните на самата Суифт, превърнала се в универсален ритуал сред посетителите на концертите ѝ.

Компанията Swift Inc. по същество е мултинационален конгломерат с най-преданата клиентска база в света, най-харизматичния изпълнителен директор и значителна икономическа мощ. Според оценки на Bloomberg Economics 53-те концерта на певицата в САЩ тази година са допринесли с 4,3 млрд. долара за брутния вътрешен продукт на страната.

"Освен че е талант на поколенията, Тейлър Суифт е и страхотен икономист", казва Каролин Слоун, икономист по труда в Чикагския университет. "Тейлър има страхотни идеи, способна е да разширява мащаба на идеите си и изглежда доста склонна да поема рискове."

Въпреки че изобилстват оценки на печалбите на Суифт от "Eras Tour", анализът на Блумбърг е консервативен и се основава само на активи и печалби, които могат да бъдат потвърдени или проследени от публично оповестени данни. При изчисленията са взети предвид следните елементи: приблизителната стойност на музикалния ѝ каталог и петте ѝ жилища, както и приходите от стрийминг сделки, продажби на музика, билети за концерти и рекламни стоки.

В изчисленията е отчетено влиянието на данъка върху доходите, разходите за продуциране на турнета и пътувания, както и комисионите, платени на мениджъри и агенти.

Суифт и нейните представители не са отговорили на исканията за коментар.

Предстои да видим какво още предстои на Суифт догодина, имайки предвид, че турнето ѝ продължава в Европа и Азия, където ще изнесе още 89 цели концерта, преди да се завърне в Северна и Южна Америка, където феновете ѝ искат още. Няма да е учудващо, ако догодина по това време Тейлър се нареди сред най-богатите хора в света.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелин Михайлов

    15 2 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна й пожелава да е жива и здрава!
  • 2 Никос

    19 1 Отговор
    Така се прави, не като другите красиви жени, които трябва да са елитни модели, а всъщност са елитни проститутки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    И Берия така казваше за тебе 😉
  • 5 глоги

    1 1 Отговор
    тя придоби още по-рядък статут - на милиардерКА.
  • 6 Шегобиец

    11 0 Отговор
    Викате да спя спокойно и да не я мисля, а?
  • 7 кастроли

    7 2 Отговор
    Да е жива и здрава тая красавица! Милиарди не й трябват на Тайлор,трябва й любовта на ценителите й,които я гледат и слушат песните й.
  • 8 хмм

    5 3 Отговор
    Знам името само на една нейна песен, и то от преди 10 години.
  • 9 Хейт

    9 3 Отговор
    Е, тва е: да станеш милиардер без да имаш и 1 читава песен. Надявам се до 5 години все още някой да си я спомня тази.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Боко праните гащи

    3 1 Отговор
    Още леб има да изяде да ме стигне
  • 12 Соваж бейби

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хейт":

    Ти поне имаш спомен,аз пък изобщо не мога да си спомня кое е това момиче ?нищо не ми говори.

    Коментиран от #16

  • 13 Работарче

    1 2 Отговор
    Ше си я завЕда на село, ше я кача на моста, ше я връта, ше я тръта....баш как си трева!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    За сефте я чух с песента и I Knew You Were Trouble - много ми хареса. Беше нещо ново, разчупено и певко. После излезе Style и тогава познах, че е онази певица, чиято песен съм харесал преди. След това се наредиха други нейни хитове и тя почна да става все по-разпознаваема. Нищо чудно, да сте чували нейна песен по радиото, но да не сте знаели, че е тя.
  • 17 анти кравар

    1 0 Отговор
    Веселин Маринов е по-добър певец !