Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 11:45 1 766 5

9-те най-надценени туристически забележителности

  • забележителности-
  • туризъм-
  • надценени

Te са включени в задължителната програма за разглеждане на забележителности, но след посещение предизвикват разочарование

9-те най-надценени туристически забележителности - 1
Снимка: Shutterstock

Къде да пътувате и какво да видите е въпрос на вкус и не винаги трябва да разчитате на мнението на мнозинството. Има доста места по света, които са включени в задължителната програма за разглеждане на забележителности, но след посещение предизвикват разочарование.

Експерти от „Тънкостите на туризма“ анализираха мнения на туристи и блогъри в интернет и изготвиха селекция от 9-те най-надценени туристически места.

1. Египетски пирамиди

Огромните пирамиди в Гиза са монументални структури на няколко хиляди години и сред тях се намира колосален каменен сфинкс . Тук се довеждат тълпи от туристи, които под палещото слънце се скитат между сгради с еднаква форма. По време на обиколката те ще изброят версиите за създаването на тези предмети, ще ви покажат мистериозната усмивка на сфинкса и ще ви отведат в пирамидата. Уви, тясно е, празно и няма какво да се снима - мумиите и съкровищата са в Националните музеи на Кайро и други страни. Докато размишлявате върху тайните на пирамидите, не ставайте лековерна жертва на хората на камили: можете да се качите на кораба на пустинята безплатно, но за да слезете, ще трябва да платите.

2. Наклонената кула в Пиза

Да, кулата наистина изглежда като падаща, но казват, че този ефект е специално поддържан, за да привлича туристи. На поляната пред наклонената многоетажна колонада се наблюдава една и съща картина всеки ден: десетки хора временно замръзват в поза на защита от невидими нинджи, позиращи за ефектни снимки, пише pochivka.blitz.bg. За 18 евро можете да се качите горе и да разгледате околностите, а след скъпа екскурзия възниква въпросът: „Това ли е всичко?“

3. Лондонско колело

Виенското колело, наречено Окото, е построено наскоро, но стана изключително популярно, защото просто не можете да минете покрай него. Този успешен търговски проект се издига в средата на историческата част на Лондон, засенчвайки Биг Бен и сградата на парламента и ви примамва да платите около 30 британски лири за половинчасов кръг в прозрачно сепаре. Струва ли си да харчите пари и време да стоите на опашка (30-40 минути), за да се издигнете за кратко над града? Около половината от туристите са готови за това, докато другата половина предпочита да прекарва времето си в дворците, музеите и парковете на древния град.

4. Стоунхендж

Кой не е чувал за мистериозна купчина камъни на няколко часа път от Лондон? Това мистично място привлича тълпи от туристи, които искат да разгледат древната структура - или обсерватория, или храм. Ясно се виждат шумните посетители, за разлика от самите камъни, подходът към които е отцепен от огради. Също така е малко вероятно да можете да снимате залязващото слънце върху върховете на камъни, но можете да намерите много професионални снимки в интернет.

5. Айфеловата кула

Колко красиво изглежда това най-романтично място в Париж на пощенска картичка! Разбира се, всеки, който идва в града, иска да стигне до кулата, така че бъдете готови за дълги опашки, струпване в асансьора и факта, че масите в ресторанта на върха ще бъдат пълни.

6. Малката русалка в Копенхаген

Символът на столицата на Дания е приказната Малка русалка от приказката на Х. Х. Андерсен, която фигурира във всички градски справочници. Но опитните туристи не съветват да правите досаден принудителен тур до него, за да не бъдете разочаровани: фигурката е висока само 1,25 м и не е много впечатляваща на външен вид.

7. Остров Сентоса (Сингапур)

Може би най-скъпият град в света си заслужава да посетите, за да видите най-модерните хотели и най-красивите оранжерии. Но бъдете готови за прекомерни разходи на всяка крачка, а съвсем обикновените плажове и забавления на Сентоса ще засенчат много туристически места по света по отношение на разходите.

8. Лас Вегас Стрип

На главната улица на Лас Вегас, осветена през нощта , сред казината и ресторантите можете да видите реплики на известни сгради по целия свят. Но ако не сте комарджия или купонджия, струва ли си да отидете до края на света и да се лутате сред нечестиви туристи и просяци?

9. Холивудската алея на славата

Лос Анджелис е столицата на световното кино, хората идват тук, за да видят отпечатъците на ръцете на знаменитостите на световното кино (самите артисти едва ли ще срещнете там). Алеята на славата обаче не е толкова бляскава, колкото се представя: шумна тълпа от туристи, изобилие от търговци и бездомни хора могат да развалят впечатлението от града.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тук там травълър

    3 0 Отговор
    За човек, който е любознателен всичко е интересно за "човек", който иска само селфи по-добре да не се хаби и прави задръствания има доволно много програми за монтаж!
    Впрочем на "аФторката" да кажа, че на върха на Айфеловата кула няма ресторант, там е апартамента на Айфел😉
  • 2 Гост

    4 0 Отговор
    Кулата в Пиза наистина е надценена,една кула и една църква до нея на една поляна в едно село.Виж Венеция,Флоренция е друга работа
  • 3 БалканТурист

    3 0 Отговор
    А за да се почувствате горд българин
    и да видите нещо реално и истинско, аз препоръчвам да видите истинската Америка само на 50-100 м вляво или вдясно от Алеята на славата, Бродуей, Шесто авеню, Уолстрийт, Капитолия, Медисън Скуеър Гардън, Статуята на свободата и др. известни места от филмите и новините... Там по улиците ще видите хиляди и десетки хиляди човекоподобни същества, зомбита, клошари, наркомани, 13, 18, 25, 33 пол и всякаква измет, които спят върху картони, найлони, в палатки и въобще кой където намери и самите те не знаят на кой свят се намират... Така че Столипиново, Факултета и мизерните северозападни или сливенски села пълни с циг.ани ще Ви се струват като Версай и Елесейския дворец!
    Който не вярва да пише в Ютюба Тhe streets of ....и който искате американски град - Филаделфия, Чикаго, Лос Анжелис, Детройт и гледайте!
  • 4 Ръката на Кремъл

    0 0 Отговор
    В пирамидите никога не е имало мумии и съкровища. В гробниците на фараоните са се изписвали и рисували части от Египетската книга на мъртвите, които е трябвало да насочват фараона по пътя му в задгробния живот. Такова нещо в пирамидите няма. Липсват стенописи. Има някаква гранитна структура в Голямата пирамида набедена за саркофаг.
    Колкото до Пиза, наистина не е супер впечатляващо, но да се говори за скъпа екскурзия е прекалено. В повечето случаи Пиза е включена в мероприятие обединяващо обиколка на няколко града и като цяло цената не е особено висока. Бил съм на екскурзия, която обхващаше посещение на 6 града и бях изключително доволен.
  • 5 Ники

    1 0 Отговор
    Тоя ресторант на върха на аифеловата кула ... ще да е някакъв .... нов ... сигурно са бутнали офиса на Густав Айфел ... за да сложат 2 маси ...