Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 21:21 4 935 21

5 причини, поради които е невъзможно приятелството между мъж и жена

  • приятелство-
  • мъж-
  • мъже-
  • жени-
  • отношения-
  • връзка

Природата е заложила това отношенията между мъжете и жените да не бъдат единствено приятелски

5 причини, поради които е невъзможно приятелството между мъж и жена - 1
Снимка: Shutterstock

"Страст, вражда, обожание, любов, но не и приятелство", това казва Оскар Уайлд за отношенията между мъжете и жените.

Защо масово се смята, че представителите на различни полове не са способни на чисто приятелски чувства помежду си?

1. Единият винаги обича, другият е приятел

Нещата стават страшни, когато един от тези „приятели“ се влюби в друг. Той се крие, за да не загуби комуникацията, жертва искрените си емоционални импулси, така че обектът на неговото обожание да не предполага нищо. Там, където има жертва, няма място за свобода. В този случай приятелството определено не може да бъде искрено.

2. Инстинктите ще пречат на приятелството

Още на генетично ниво здравият човек има програма за взаимодействие с противоположния пол. Например, и двамата търсят партньор с най-добрия набор от гени за създаване на потомство. Тоест в природата е заложено да искаме полов контакт с човек от противоположния пол, а още по-сложно става, ако се лъжем, че можем да сме само приятели цял живот.

3. Виждаме потвърждение в популярната култура

Този стереотип се разпространява активно благодарение на филмите и книгите. В действителност, разбира се, всичко е малко по-сложно. Понякога любовта наистина израства от приятелството, а понякога романтичните връзки остаряват и се превръщат в приятелство.

4. Ако човек е толкова добър, защо все още не е партньор в живота?

Например, интересно е да общувате с момичета, да прекарвате време в общи компании и да споделяте някои хобита. Но това е другарство, познанство, а не приятелство. Приятелството е много тясна комуникация, доверие, откритост, разбиране. И тогава възниква въпросът, как да не се влюбиш в момиче, с което всичко това присъства? Поддържането на дистанция в една доверителна връзка се оказва изключително трудно и почти невъзможно.

5. Приятелството разваля връзките

Препъникамъкът все още е един - сексуалният интерес от страна на мъжа. „Приятелите“ ще кажат, че мъжът, който е избрала, не е подходящ, че той се възползва от нея и това е видимо от мъжка гледна точка. Но причината за това поведение е само в ревността, в желанието да прогони противника. И дори в моменти на кавги с партньори, те могат да ги сравнят с приятели.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стават и чудеса

    14 1 Отговор
    Зависи от целите, времето и случая.
    Иначе е вярно.
  • 2 Марко

    6 11 Отговор
    Препоръчвам на автора да гледа "Приятели".
    Там не е точно така....

    Коментиран от #6

  • 3 Човек не си

    18 1 Отговор
    "такова" приятелите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Глупости

    21 3 Отговор
    На търкалета! Мацките с които израснахме от малки , винаги са ми били като сестри. Приятелството ни е доказано и проверено през годините , и до ден днешен. Приятелките не се бъркат с другите жени!

    Коментиран от #17

  • 6 Тотев

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марко":

    Киното е измислено за д´били ,които не са чели “Прказки от 1001 нощ”
  • 7 Соваж бейби

    6 13 Отговор
    Мъжа няма нищо общо с жената ,психически все онази работа им е в главата като кучета,котки...не е проектриран да мисли човешки дори и на стари години по зле Ал Пачино и мн.други.А жената е по земна с изключения на златотърсачките ,като цяло между мъж 100%гей и нормална жена може да има приятелство .Не съм запозната по точно не съм наблюдавала мъж гей и жена такава дали се понасят могат ли да са приятели сигурно биха си дали страхотни съвети нали са една планета

    Коментиран от #9

  • 8 Пико

    15 3 Отговор
    Приятелството се превръща в любов,но любовта никога в приятелство.
  • 9 Много

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Неясно го поднесохте! На кой от двамата , все онази работа му е в главата? Само комплексираните мъже и жени не могат да имат приятелство , защото не тръгват един към друг с чисти помисли ,а със задно мисли. Низките души да се сърдят на себе си , а да не ни поднасят комплексите си , като общовалидни правила. И да знаете , ако имаш истински приятел от противоположния пол , имаш купища жокери за различни непредвидени ситуации!

    Коментиран от #11

  • 10 Хе-Хе

    5 4 Отговор
    Може! След 95 и пак има нещо тревожно и напрегнато в отношенията...!!! Запомнете! Ако се държите прилично, ще ви вземат за гей! Ако посегнете като хората, има опасност за буклук и мрасник! Вие избирайте какви да бъдете - мъж или мухлю!?
  • 11 Соваж бейби

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Много":

    Давала съм много шансове бе човек,в един момент си показва магарията и то уж не комплексари скромни момчета .Било ми е мъчно привързвала съм се точно приятелски без да давам повод като приятелка .Не мисля че е възможно освен ако дамата или господина е дебела с пъпки и доволна с мъжа и а пича лудо влюбен в друга в такива екстремни ситуации може .Или единият е сляп,на инвалидна количка има изключения

    Коментиран от #12, #20

  • 12 Пешо от панелката

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Няма жена с която не да бих прекарал една нощ, вкл. и с теб. Малко са обаче тези с които бих повторил
  • 13 Хе-Хе

    7 2 Отговор
    И аз когато бях малък, наивен и възпитаван в излишна скромност съм се опитвал да бъде само приятел, но те налитат! Страшна работа! Още във втори клас една, 2-3 години по голяма, ми изкара акъла!
  • 14 В същност

    6 0 Отговор
    Причините са само две, като едната произлиза от другата.

    Коментиран от #16

  • 15 Хе-Хе

    3 2 Отговор
    Сериозно! Говорим за нормални индивиди в активна възраст, здрави, прави, с нормална ориентация към ответния пол! Всичко зависи от жената! Ако е някоя завеяна майка Тереза, шумно афиширана приятелка на всички като тази Соваж, ще подлъже момчетата и ще ги накара да страдат! Голям грях има това момиче! Истинските жени притежават изкуството хем да не те наранят, хем да поставят една деликатна, невидима и красива граница докъде може! Пък ако се получи нещо, още по добре.Няма жена, която да не трепне поне малко, когато човекът насреща е свестен във всяко отношение.
  • 16 Дървар

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "В същност":

    Бог е създал мъжът и жената, за да се обичат, а не за да си помагат. Брутално, съюзът между болт и гайка е здрав, само ако са здраво наденати.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бушприт

    4 0 Отговор
    Така е. Приятелство между мъж и жена няма.
  • 19 Армандо

    0 0 Отговор
    Значи възможно ама за кратко време за дълго се намесват характер цели и настроения самите мъже и жени сме устроени по различен начин жените са емоционални и смесват нещата особено ако приятелят е готин и има обожателки но има и изключения може бе от хора преживяли много от личен опит го казвам но всеки може да опита и си направи свой изводи.
  • 20 Може

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Би е въпрос и на късмет. Както казах , някой не тръгва с чисти помисли. Лично аз имам истински приятелки жени , и в годините никога , никой от нас , не се е опитвал да преминава границата. Ние ценим приятелство си.
  • 21 ганю

    0 0 Отговор
    ако мислите с главите си а не с половите си органи е възможно
    ала повечето мъже и жени мислят с ония си работи
    с кого спала ,какво си купила и други простотии
    или пък коя свалил и други там подобни