Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 12:45 2 843 8

Стобските пирамиди - невероятен природен феномен на 100 км от София (СНИМКИ)

  • стобските пирамиди-
  • природен феномен-
  • скали

Уникалните скални образувания се намират в полите на Рила

Стобските пирамиди са уникални скални образувания, които за щастие на мнозина, се намират в България. Те са разположени са на около 750 метра надморска височина, в западния дял на Рила планина, над село Стоб. Село Стоб се намира на около 100 км от София.



Пирамидите са образувани от пясъчници. Цветът им варира между жълто и кафяво. Формата им е най-разнообразна, но по-голямата част от тях са конусовидни. На външен вид приличат на гъби.

Ако пътувате от София, за да стигнете до мястото, където се намират, трябва да се отбиете на разклонението за Рилския манастир. След като подминете село Кочериново, продължавате, докато видите отклонението за село Стоб. Асфалтовият път ще ви заведе до паркинг. От него започва пешеходна пътека до пирамидите, пише pochivka.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КозатаБожЪ...не

    2 4 Отговор
    е учила География
  • 3 в америка велоалеи

    2 7 Отговор
    спираш на защитен паркинг колата и с колело 20 км хубави алеи . тук сиганетата да се пребиват по чукарите . всички хубавини все такива . полиция няма, спасители алчни кът .

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Дими

    3 1 Отговор
    Изкачването е малко гадно.
  • 5 Айде бе,

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "в америка велоалеи":

    Ако искаш да се наслаждаваш на асфалт и бетон, такива обекти имаме в изобилие и спокойно можеш да се ориентираш към Черноморието или планинските ни курортни комплекси, където може да се възползваш и от още други екстри. Носи си безлимитна карта за безкасово плащане за да почувстваш напълно удоволствието, което ти предстои.
  • 6 Гост

    6 1 Отговор
    Град Кочериново, а не село........
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Още ли не се е намерил някой батка, който да придобие земята по неведоми пътища, че да бетонира няколко хотела отгоре им, за келепир?
  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "в америка велоалеи":

    Природата не е градски парк.