Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 20:41 2 845 20

Какво отличава една истинска дама от обикновената жена?

  • истинска дама-
  • женственост-
  • обикновена жена

За да станеш наистина женствена, трябва да бъдеш женствена във всичко

Какво отличава една истинска дама от обикновената жена? - 1
Снимкa: Shutterstock

Истинската жена и истинската дама не винаги са едно и също нещо. Но дори самото желание да се превърнете в дама вече ви отличава от всички останали.

Няма да можете да станете такaва за една нощ, но имате нужда от неустоимо желание да постигнете целта си. Това е, което трябва да искате, това е, към което трябва да се стремите. През повечето време жените стават дами, вместо да се раждат такива, защото обществото винаги го изисква от тях, но не дава нищо в замяна. И затова трябва да станете дама не заради хората, а заради себе си - за да се почувствате сто процента женствена!

Защо това е толкова важно?

В нашия свят има твърде много жени, които изглеждат като мъже. Всичко се е променило отдавна от времето, когато дамите е трябвало да бъдат наистина дами, а не някакво жалко подобие на тях.

Някога всички момичета са се стремели да станат дами. Но сега е ерата на себеизразяването, така че правилата постепенно отпадат. Твърде далеч сме стигнали и не можем да се върнем назад. Но дори и в днешния модерен свят могат да се срещнат истински дами. Благодарение на тях женствеността и идеята за нея не са забравени и не изглеждат като нещо от миналото.

Какво отличава истинските дами и как можете да станете такива?

За да станеш наистина женствена, трябва да бъдеш женствена във всичко. Истинските дами се славят със силен характер, въпреки факта, че са крехки и раними по душа.

Научете се да обичате себе си. Истинската дама знае как да обича себе си, независимо от всичко. Няма грозни жени. Когато застанете пред огледалото, не трябва да виждате недостатъците си. Научете се да виждате своите предимства и да ги подчертаете, така че да са още по-забележими. Не забравяйте - мъжете се влюбват в несъвършени дами! Една истинска дама осъзнава това. Нека това е първата ви стъпка към трансформацията. Много хора бъркат любовта към себе си с егоизъм и горделивост.

Ако ви тревожи наднормено тегло, вземете мерки и го коригирайте. Но не заради другите, а заради себе си. И не започвайте с нагласата, че ще е дълъг и труден процес, а точно обратното – насладете се на всеки миг от него! Приемайки, че се нуждаете от по-здравословен начин на живот, промените, които скоро ще забележите, ще бъдат много приятни и вдъхновяващи. Най-трудна е първата крачка. Просто я направете!

Истинската дама не ревнува и не завижда. Това е под нейното достойнство. Ревността убива доброто настроение, а завистта отнема красотата и увереността. За мъжете тези чувства също са изключително негативни, но за дамите са истинско зло.

Не си губете времето с обиди. В съвременния свят стресът е постоянен. Някой ви е настъпил в автобуса, някой е бил груб на опашката, някой ви е бутнал и не се е извинил. Да свикнете да приемате всичко това с умерена доза хумор не е лесно. Но се развива с годините. Много хора никога не успяват да се научат да не реагират на негативността от непознати, но не и истинските дами. Истинското желание и правилните примери за подражание ще ви помогнат да се научите да се абстрахирате от това, което се случва около вас в необходимата степен.

Не се срамувайте от комплиментите. Тук също е важна златната среда. Ако някой ви каже, че изглеждате ослепително, не е нужно да започнете бясно да отричате и да твърдите, че сте грозни и дрехите ви са стари. От друга страна, не трябва да се преструвате, че това не ви е повлияло по никакъв начин. Кажете на човека „благодаря“ за хубавите думи, защото всеки искрен комплимент е достоен за уважение. Уважавайте добрите хора за хубавите им думи.

Бъдете дипломатични и гъвкави. Истинската дама винаги знае какво да каже и на кого да го каже. Гъвкавостта трябва да се прилага във всичко, включително при избора на облекло и имидж. Една дама не винаги носи официални дрехи. Тя знае какво да облече във всяка ситуация, за да изглежда добре и уместно.

Превърнете в навик всички тези признаци на истинската дама. И когато стигнете до ниво да правите всичко това автоматично, може заслужено да се поздравите – вие сте се превърнали в истинска дама. Всяка секунда трябва да знаете, че сте красиви, силни духом и телом, че сте в състояние да отстоявате себе си в спор или да излезете тактично от него. Полезните навици трябва да станат неразделна част от вас завинаги.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леко леко

    15 4 Отговор
    Пръц пръц
  • 2 Много

    15 5 Отговор
    Смешно ..невярна статия,пълнеж
  • 3 Ехаааа

    12 11 Отговор
    Истинската дама ляга най малко с двама.
  • 4 ха ха

    15 2 Отговор
    Имаше анекдот за жени и дами. Една се изправила пред обществена тоалетна и там имало табелка: "За жени - безплатно. За дами - 1 пени." Същата табелка и за мъжката тоалетна. Горе-долу това обощава всичко. Дамите не взимат нищо безплатно, защото знаят, че всичко има цена. Те ценят усилието и труда на другите. Това е гаранция, че имат и критерии към себе си. Всяка е жена - това е даденост. Не всяка може да е дама.
    Същото и за мъжете.

    Коментиран от #9

  • 5 Да, бе

    10 0 Отговор
    Личната хигиена във всеки смисъл. Точно, като у нас, но на опаки.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цъцъ

    16 0 Отговор
    Тук в този сайт всички разсъблечени инфлуенцърки и подобни "моделки" са наричани "дами" хаха, така ги пишат, особенно ония кальфи, ножкаджии от спортния отдел!
  • 8 шопендар

    13 6 Отговор
    разликата е в цената на която се продават
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 то се знае

    12 1 Отговор
    Нормалната жена не изглежда като препарирана скумрия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да, ама не...

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЕИРЕ":

    Грешни са ти понятията. Още в средновековието деленето е било: госпожица, госпожа (жена), дама и баш дамата - мадам. При първите две контактите обикновено са на емоционална основа и безплатни, а при вторите всичко се заплаща. Дори и само сядането на коляно. Така и те където отидат няма безплатно.

    Коментиран от #15, #16, #17, #18

  • 13 шопендар

    8 1 Отговор
    и представа си нямате на какво е способна дама която е скъсала синджира и се е превърнала в обикновена жена,макар и за кратко,/като току що изригнал вулкан е /
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 000013

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да, ама не...":

    Значи по твоите думи дама е скъпо платена к-uR-v@
  • 19 Дама в обществото......в леглото

    0 0 Отговор
    Всички искаха да се докоснат до плащеницата!
  • 20 Извънземно

    1 0 Отговор
    Исках да си пусна комедия, но фейсбук ме препрати към тази "страница", което е същото.