Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 13:45 2 381 39

Азис се оказа полиглот (СНИМКА)

  • азис-
  • полиглот-
  • биполярно разстройство

Кралят на попфолка призна още, че страда от биполярно разстройство

Попфолк певецът Азис разкри за неподозирано свое качество. Той се оказа истински полиглот. На стори в Instagram в отговор на въпрос на свой почитател той разкри, че говори свободно цели шест езика, а на три от тях и пише, но не уточни кои са те.

 

Кралят на попфолка подтикна феновете си да му задават въпроси в Instagram. От тях стана ясно още, че преди му е пречел факта, че е "най-разпознаваемия българин“, както констатира друг негов фен.

"Свиква се с всичко. В началото се дразнех и ставах агресивен и сприхав. Вече ми е все тая“, отсече Азис, цитиран от "Телеграф".

 

Друг фен на певеца реши да се възползва от възможността да попита изпълнителя, каквото си поиска като избра да надникне в личния му живот като му зададе въпроса: "Ти гей ли си“, на което Азис отговори простичко с едно твърдо "Да!“.

В сторитата си певецът разкри любопитния факт, че всъщност той е първият наш изпълнител с концерт на Националния стадион "Васил Левски“.

"Аз съм първият български певец имал концерт на стадиона", сподели той.

 
Той разкри още, че е диагностициран с тежко заболяване.

"Диагностициран съм с "Биполярност“. Това не е тайна за никой. Всъщност аз нямам тайни от вас, като се замисля“, написа Азис.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Различните диалектни форми

    29 1 Отговор
    На циганския не се броят Василее

    Коментиран от #20

  • 6 АБВ

    26 1 Отговор
    Тоя сиганин лъжата я няма за нищо впрочем нормално за етноса
  • 7 Кщтхо

    25 1 Отговор
    Аз владея 16 езика но няма да уточня кои.....да ви се не знае и чалгарските журналя и мисирки
  • 8 Българин

    13 1 Отговор
    Кой е Ники Китаеца х
  • 9 Механик

    16 1 Отговор
    Освен, че свири на няколко инструмента (духови), той се оказа и полиглот??????
    Ти да видиш, сестро!
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    господин Боянов да не лъже Няма Никакво Биополярно разстроиство Прави се на Интересен

    Коментиран от #13

  • 11 Най, най, най

    18 1 Отговор
    Разпознаваемия българин?!
    Първи правил концерт на стадион!?
    Шест езика- три писмено!!!
    А как си с българския правопис василе?
  • 12 Ко речи?

    13 1 Отговор
    С Гугъл транлслейт или чат ДжиПиТи?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Соваж бейби

    5 1 Отговор
    Това че говори няколко езика не ме шашка защото това е задължително природен обичай на ромите ,бързо схваща и говори езика на държава която му е цел далаверки ,бързо разбира в кое бюро да си подаде молба за социални и права по оправни са от мигрантите.За другото лъже в един сериал от самото му начало се направи на гей.Може и да е пробвал ама ме съмнява ,добър артист за пред хората това че има разни снимки или прегърнал някой мъж и артистите го правят по филми.Да пише не знам колко пише на чужди езици обаче да брои пари и познава валутите го знаят от малки даже е по тарикат роден в затвора с една идея е по умен от братята и сестрите си по произход.По ироничното е че блести като талант "певец" а няма заложби дори и в музикални шоута за таланти !все пак в България е въможно тъжно но факт.Изобщо не е луд или с биполярно разстройство чу го от брат си по порода Кание Уест опипва почвата ако мине номера
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 12 Отговор
    Който не е слушал "Зайди, зайди ясно слънце" в изпълнение на Азис, въобще няма да го разбере този певец.

    Коментиран от #18, #19, #26

  • 17 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шано":

    Вие Сте Хулиганин
  • 18 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Чувала съм го спомням си ,пее народно истина е защо не пее в този стил ами се прави на шут?В чалгата квичи като прасе преди да бъде сложено на закол... за коледа?Ако има истински приятели не такива които му гледат сеир и хора ценители на музиката не муз.инвалиди не биха го толерирали!За Джипси Кинг не мога да кажа същото харесват ми ,слушам ги по някога да не кажеш че ме избива на дискриминация или нещо друго

    Коментиран от #23, #27

  • 19 МАЗ0ХИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Който не е слушал каквото и да е от тоз "певец" - изобщо не е мазо...хист;-)!

    Коментиран от #21, #35

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.

    Коментиран от #25

  • 24 мани беги

    8 0 Отговор
    да се сготви с ориз и раздаде из манхалските махали да апнат! казах!
  • 25 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Тука вече темата е спорна приятелю.Чалгата не е муз.стил знаем го какво е ,а иначе е хубаво според мен във всяка държава да се пуска,излъчва дори и курсове по танци ,муз.инструменти на всички народи за желаещи и модерни течения което е музика разбира се културно възпитание .Има много хубава музика и на други народи не само нашата народна музика.

    Коментиран от #29

  • 26 Идън

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Аз теб не мога да разбера- Азис го разбирам... А сега сравни неговото изпълнение с това на дуета Пирина срещу Антон в Гласът на България 2019 година... И да знаеш- текстът е на Любен Каравелов. Горан Брегович я използва във филма,, Аризонска мечта,, Във филма,,300,, друг композитор си я приписва като авторска...

    Коментиран от #30

  • 27 Идън

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    Повечето песни нашият Крал ги е крал... Та да сравняваме нашия с Циганските Крале е нелепо- те са висш пилотаж и когато правят кавъри пишат- вдъхновено от еди кой си или просто кавър на... например версията,, Hotel California,, e шедьовър за мен. Иначе можеш да чуеш-Steel Heart- ,, Shes Gone,, и шльокавицата на Азис,,:Молба,,Къде е Милиенко Матиевиш- къде е костинбродския славей...

    Коментиран от #28, #31

  • 28 Идън

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Идън":

    МатиевиЧ- не Ш! И славея в кавички...
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Соваж бейби":

    копи-пейст:......В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #32

  • 30 ПРИПОМНЯНЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Идън":

    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #38

  • 31 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Идън":

    Поне да бяха правилно изпети ама не знаят как да прави извката с глас ,тука го хванах на тясно че лъже за езиците или поне този на кавърите си негови авторски парчета няма като текст майко мила....Това са крадени ритми от Африка ,алжирци ...арабски държави имат хубави ритми ,гърците също са с крадени ритми от тези народи но езика им по се слива с мелодията а българският е по теърд език и не става ефекта е бг. смешна чалга .Едно време Хисарският Поп по ги докарваше на мелодия че и глас така не дразни ухото много ,но все пак това е музика за някой кв.кръчма за забавление на пиянките жива музика там да се радват и поръчва още алкохол да върви глътката.Изобщо не е за сцена или телевизия да си минем направо на истината.
  • 32 Соваж бейби

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Гърците също нямат тяхна музика като нашата чалга,чети история и история произход на инструменти ще разбереш.Имат само тяхното сиртаки създадено написано за филма автрско .Голяма тема отвори но със сигурност ще влезеш в голям спор за който нямам нерви да споря.Само малко жокер д ти пусна слушай ритми,инструменти и сравни гръцкото можеш и като история да проследиш кое кой век излиза .
    Ya Rayah - cover by Ahmed Alshaiba feat, Farah Fersi Mohamed Aly

    Коментиран от #33

  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Соваж бейби":

    ...........наблюденията на Ричард Столман, основоположника на движението за свободен софтуер:
    „Моят домакин изглежда очаква гърците да бъдат странни, ирационални националисти. Ето един пример. В дома на моя домакин пуснаха телевизионна програма, която показваше гръцки фолклорни танцови групи. Това много ми хареса. Бях обаче малко изненадан когато "танцовете на Централна Македония" включваха Елено моме и Пайдушка, които се оказаха много популярни български танци. Не е изненадващо, че някои гръцки танцьори ги изпълняваха; правихме ги и в Кеймбридж, Масачузетс. Но казахме на хората, че бяха български.Програмата даде имената на танците, транслитерирайки българските имена с гръцки букви, но не спомена произхода им.
    Така че аз споменах на моя домакин, че това са български танци, а той каза: "Не казвайте на никого в Гърция, че може да ви се разсърдят!" "

    Коментиран от #34

  • 34 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Вярвам ти тя и лирата е тяхна,кис.мляко,сирене всичко е тяхно .Чудя се защо не се обедени с наште македонци в една държава?Все пак историята и фактите сочат друго.Една от причината този народ да не го обичам .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.