Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 16:15 2 045 14

Колкото по-скъпа е сватбата, толкова по-голям е рискът от развод

  • сватба-
  • развод-
  • проучване-
  • меден месец-
  • пари

Инвестирането в меден месец намалява вероятността от развод

Колкото по-скъпа е сватбата, толкова по-голям е рискът от развод - 1
Снимка: Shutterstock

Харченето на повече от 2000 долара за годежен пръстен е свързано с 1,3 пъти по-голям риск от развод за мъжете, сочи проучване на професорите по икономика Андрю Франсис-Тан и Хюго М. Миалон.

Сватбите под 1000 долара показват значителен спад на риска от развод, докато сватбите над 20 000 долара увеличават вероятността от развод с 1,6 пъти.

Ето какво получават младоженците срещу тази сума

Според проучването двойките, които харчат повече за своите годежни пръстени и сватби, имат по-висок процент на разводи от тези, които не го правят. Освен това проучването установи, че инвестирането в меден месец намалява вероятността от развод.

Сватбите са предназначени да бъдат празник на любовта и обвързването, но те също могат да бъдат причина за финансови тревоги и напрежение. Проучването „Диамантът е вечен“ и други приказки: Връзката между Сватбени разходи и продължителност на брака“, изследва данни от над 3000 женени лица в Съединените щати. Според проучването, колкото повече пари една двойка харчат за сватбата си, толкова по-вероятно е да се разведат.

Проучването, от друга страна, откри, че харченето на пари за меден месец е свързани с по-ниска вероятност от развод. Да предприемете следсватбено пътуване е отлично решение, тъй като помага за намаляване на вероятността от развод, пише businessnovinite.bg.

Проучването на Франсис-Тан и Миалон поставя под въпрос широко разпространената идея, че харченето на повече пари за сватба и годежен пръстен показва ангажираност и привързаност. Вместо това данните предполагат, че харченето на по-малко може да бъде по-изгодно за дългосрочен успех на брака.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дмитрий 🐶-ков 🐾

    2 6 Отговор
    Само циганите правят сватби в днешно време.
    И пияните ватници и мужици (респ. белите цигани).

    Коментиран от #12

  • 2 Опит

    10 0 Отговор
    Вземете ли да се надскачате, ще дойде къса чергата. Любовта и вниманието нямат единици мярки за измерване или ги има или ги няма, другото са панаири за пред останалите.
  • 3 КОТарАК

    0 0 Отговор
    двойката не харчи пари за сватба-тая традиция е от родители и дядовци! когато се видят в пари,,младите,, всичко е различно обаче , и не точно сватба
  • 4 Пръц

    8 1 Отговор
    Свекърва попитала снаха си :
    -Ама,дъще,кога ти остава време за секс с моя юнак след като не се спираш да работиш вкъщи и на двора?
    -Ама,мамо,аз съм си отеб-ала преди сватбата,сега ми е време къща да въртя.
  • 5 Двама луди

    3 0 Отговор
    да нахранят 200 гладни....и три дни ихууууу, после-тихо...!
  • 6 Пич

    3 4 Отговор
    Настава повсеместно оскотяване ! Когато се жениш , това показва върха на твоята любов към една жена ! И никакви средства не трябва да бъдат икономисвани , защото този ден трябва да остане незабравим. После в живота може още пет пъти да се жениш , но нищо няма да бъде като първата сватба. Това , че някои са бедни , грозни , и зли , не означава , че трябва да диктуват модата на оскотяването !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Странно

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Само ти ли ще доказваш любовта си...и я измерваш в пари....то и заради това като ти свършат парите жена ти те напуска!!+ Ако някоя те обича ще е доволна и на скромна сватба...важното е да сте заедно

    Коментиран от #9

  • 8 Хахаха

    1 0 Отговор
    Красивите жени по долу са най нещастните. А грозните хора са много по щастливи.. А аз станах българката от село на 39 години баба, е, и.. Простотия до шия. Демек, ти си кръгла Нула. Че нямаш внуци. Как да имат, като костов обезобрази и уби хиляди души. Кво дойде, младите вече не са бели, яде се черната маслина за десерт и 600 сватбари
  • 9 Пич

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Странно":

    Нищо не сте разбрали от написаното ! Отново акцентирате само върху пари. Бедните души , натрапват беднотията като нормалност ! Умен беден няма !!! Да оправдаваш беднотията , значи да оправдаваш глупостта ! Ако това ви е новото нормално , позволете ми да съм консервативно настроен !!!

    Коментиран от #10

  • 10 В България

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Богати са крадците и наркотрафикантите По Вашата логика авно те са най-умни.

    Коментиран от #11

  • 11 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "В България":

    Продължавате да неразбирате ! Много хора станаха богати , благодарение на ум , и предприемчивост! Вашите марксистки изказвания за чорбаджиите - душмани отдавна не са актуални , защото целият цивилизован свят забогатява основно законно , макар и навсякъде по света да има и от описаните от вас престъпни елементи , включително и сред политическата прослойка !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.