Last news in Fakti

14 Декември, 2023 13:15 1 193 16

Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек заради сексистки изказвания

  • жерар депардийо-
  • национален орден-
  • квебек-
  • сексистки изказвания-
  • репутация

"Поведението му петни репутацията на членовете на Националния орден на Квебек. Затова взех решението да наредя незабавно отстраняване от Ордена", каза премиерът на Квебек

Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек заради сексистки изказвания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек от министър-председателя на френскоговорещата канадска провинция заради "шокиращи" изказвания за жени, излъчени в репортаж, съобщи АФП, предава БТА.

"Скандалните изказвания на Депардийо пред камера шокираха международната публика, и то основателно. Поведението му петни репутацията на членовете на Националния орден на Квебек. Затова взех решението да наредя незабавно отстраняване от Ордена", каза премиерът на Квебек Франсоа Лего в свое обръщение.

През декември телевизионният канал France 2 излъчи кадри, заснети пет години по-рано в Северна Корея. На тях актьорът прави серия женомразки забележки, придружени с обиди, по адрес на жени, включително и към малко момиче.

Депардийо вече е обвинен в изнасилване. В средата на септември беше подадена още една жалба срещу актьора за сексуално насилие по време на снимки през 2007 г.

Депардийо отрича всички обвинения.

Това е първият случай, в който съветът към Националния орден на Квебек препоръчва отстраняване на свой член. Орденът е основан през 1984 г. и е най-престижното отличие на канадската провинция.

Жерар Депардийо беше обявен за кавалер на ордена през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    2 3 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 2 ПЕШО

    17 1 Отговор
    И как го е обидил? трябва да се каже. защото обидата е нещо много субективно.... има много обидчиви.... и криви хора..... пак половинчата статия.
  • 3 Lоста

    17 2 Отговор
    След Вежди Рашидов - и Жерар Депардийо го отнесе. За истината.
  • 4 Родител 6

    16 1 Отговор
    Ф урвите и ф едерасите се обидили.
  • 5 Някой

    10 2 Отговор
    разбра ли, какво точно сексистко е казал Депардио?

    Как да преценя, дали е тска или не е тска, като не знам какво е казал и като не знам френски?

    Мирише на лов на вещици, това не е демокражия. Това не е правосъдие. Няма нужда от всичко това, Депардио има руски паспорт, просто теябваше да му вземат френскиа пасчорт и ба другите като него. И да го изпратят в Москва или Сибир доживот да е поданик на Путин. Неприятен ми е Депардио, алчен е, преди време взе руско гражданство от Путин за да укрие данъци. Отдавна смятам, че двойното гражданство трябва да се забрани в целия свят. Някой французин иска да стане руснак за да не плаща данъци във Франция. Няма проблем, връща френския си паспорт и взима руски. Престава да ползва френско здравеопазване, френска пенсия, френска заплата ... Престава да ползва френска консулска защита...

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ясно е

    12 1 Отговор
    Проблема и нападките към човека не идват заради измислени изнасилвания - скалъпено е , измислици пълни са това. Проблема е ,че има руски паспорт. И от там почват проблемите, сещате ли се

    Коментиран от #10

  • 8 Либерастите

    12 0 Отговор
    дискриминират нормалните
  • 9 Теляк

    0 0 Отговор
    А от Ордена на банята и от този на жартиерата кога ще го "отстранят"?
  • 10 Соваж бейби

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ясно е":

    Не рабирам какво общо има руския му паспорт?Мислиш много наивно този човек от години не е добре и има проблеми .Можеш да разгледаш архиви новини за кюфтето години на зад ,ако е било единичен случай може да е грешка ?ама срещу него има много дела бе човек всички ли са се наговорили?

    Коментиран от #12

  • 11 Ъъъъъъ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    И как ще му вземат канадци, пък били те и "франкофони", френското тескере?
  • 12 Наговарящ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Всички трудно ще СЕ наговорят, значително по-лесно е да ГИ наговорят;-)... Особено ако им подобрят финансовото състояние;-).

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наговарящ":

    За този пич от години се говори,и интервюта с роднините му ...Както се казва тука на местна малко повече познаваш един човек от колкото в друга държава фенове преценят.Все едно вие да не знаете или не виждали по ресторанти,улици ...бг.звезди , ...що за стока са .Нямам нито един познат който да му е фен,даже и семейството на мъжо кога го засечем да го излъчват по телевизия се изказват негативно.А как е спечелил приятелство примерно на Путин или руско уважение не знам ?!вероятно и там им е станал ясен в последтвие

    Коментиран от #14

  • 14 Наговарящ

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Соваж бейби":

    Ще стана "Отговарящ", когато прочета точните думи, заради които са го "отстранили". Иначе нито съм му фен, нито анти такъв. Но "почеркът" на тия, дето го клепат, без значение какво е правил или не е правил, ми изглежда "странно" познат;-).

    Коментиран от #15

  • 15 Соваж бейби

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Наговарящ":

    Аз го харсвам в сериала Марсей ,не казвам че не става всеки човек поне един любим филм има с него цял свят го познава от екрана.Но това че е добър артист няма нищо общо в личният му живот са две различни неща.Уважение към само към таланта му,безспорно ще остане в историята на киното НО ....Който прави бели трябва да бъде наказан

    Коментиран от #16

  • 16 Наговаряш

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Хубаво, да си "плати", но след като по съдебен ред се докаже, че нещо "дължи". Възражения?
    А засега тия от Канада (дето "случайно" "забравят" да посочат какво точно е казал) пред всеки непредубеден човек не вадят очи, ами изписват вежди на Ж. Д.