Last news in Fakti

25 Декември, 2023 19:40 2 869 17

7 признака, че сте загубили своята привлекателност

  • признак-
  • привлекателност-
  • харизма-
  • недостатъци

Важно е да извършите обективен анализ на поведението си в обществото и на начина си на живот

7 признака, че сте загубили своята привлекателност - 1
Снимкa: Shutterstock

Често се случва човек да е загубил своята харизма и красота, но не осъзнава това. За да разберете, че имате такива проблеми, е важно да извършите обективен анализ на поведението си в обществото и на начина си на живот.

Естествено, трудно е сам да се оцениш обективно, да признаеш недостатъците и проблемите си. Но тази статия ще ви помогне, защото ще ви насочим към онези аспекти от вашата личност, които може да ви е трудно да следите всеки ден. Ако се отървете от всичко, което ви притеснява, като същевременно възприемете навиците на успешните хора, тогава ще успеете да промените живота си до неузнаваемост.

1. Липса на физическа активност и правилно хранене

Да, в съвременния свят е много трудно да се живее пълноценен, активен живот. Много хора седят в офиса по 8 часа всеки ден, а през уикендите са на дивана и гледат телевизия. Това е убийствено. На човек по природа му е заложено да бъде активен.

Проблемът със затлъстяването става все по-глобален и все по-остър. Водейки начин на живот „офис-дом“, ние се закопаваме сами. Мъжете стават слаби и отпуснати, а жените губят еластичността на кожата си. Впоследствие се напълнява. И най-лошото е, че почти не забелязваме промените. Това е глобален проблем, който трябва да бъде изкоренен, но в съвременните условия е почти невъзможно, защото хората стават все по-мързеливи.

Яденето на готови храни от заведения за бързо хранене и висококалоричната, нездравословна храна спомага за наддаването на тегло. Това е друга болна тема в съвременното общество. Ежедневното хранене по този начин носи голяма вреда, но много хора просто игнорират този факт.

7 признака, че сте загубили своята привлекателност
Снимкa: Shutterstock

2. Не ви харесва начина, по който изглеждате

Много хора избягват да гледат отражението си в огледалото, защото не харесват нещо в себе си. В такива случаи осъзнавате, че сте загубили своята привлекателност, защото или имате много ниско самочувствие, или някакъв друг проблем с привлекателността.

3. Не знаете как да водите диалог правилно

Ако сте твърде срамежливи, твърде агресивни или ругаете, тогава едва ли ще бъдете възприемани като привлекателни. В случай, че имате такъв проблем, трябва да го отстраните възможно най-бързо. Възможно е просто да сте избрали лоша компания, в която концепциите за нормална комуникация са изкривени.

4. Не сте популярни сред противоположния пол

Това може лесно да се разбере от това колко често ходите на срещи и колко са успешни те. Ако принадлежите към нежния пол, то вашата непопулярност сред мъжете се проявява от факта, че имате малък брой ухажори. Хората рядко ви опознават, рядко някой се приближава до вас, за да поиска телефонния ви номер, рядко връзката продължава след първата среща.

При мъжете този проблем се изразява по подобен начин. Ако мислите, че не сте привлекателни, защото жените не ви забелязват, грешите. Жените почти никога не показват интереса си, така че никога няма да разберете предварително дали една дама ви харесва или не. Ще трябва да разберете, като се опитате да я опознаете. Опитайте се да поговорите с нея поне за минута, за да определите степента на симпатия.

5. Имате малко приятели

Всеки човек трябва да има приятели. И не говорим за супер верни приятели, а просто за тези, които могат да ви посветят част от времето си, да се разходите заедно, да отидете на кино или просто да си побъбрите. Ако нямате такива, тогава трябва да помислите за своята привлекателност.

6. Не се грижите за себе си

Не си миете зъбите, не сресвате косата си. Всеки човек е длъжен да се грижи за външния си вид. Като се грижите за себе си, вие поддържате естествената си привлекателност.

Тук трябва да се добави и здравият сън. Учените са установили, че липсата на сън влошава здравето на кожата, отслабва нервната система и води до стрес. По правило тези, които спят малко, изобщо не са привлекателни.

7. Стремите се към самота

Има цял куп причини за това, но самото състояние е звън за събуждане. Ако искате да останете привлекателни за хората, тогава стремежът да бъдете сами през цялото време няма да доведе до успех.

Да, понякога ни се иска да бъдем сами. Да се затворим за целия свят. Това е нормално, но ако злоупотребявате, започвате да развивате навик към подобно състояние на ума. В началото хората ще се тревожат за вас, но дори най-добрите ви приятели след време ще ви обърнат гръб, ако все отказвате предложения за срещи и игнорирате хората.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФОРУМНИК

    25 0 Отговор
    Тази статия ме описва изключително точно. Чак е плашещо.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хъйххуийхх

    2 4 Отговор
    Йуйхуйхухуийуий хуййхйуийй

    Проверка за богове с ии
  • 4 да опитаме пак

    1 11 Отговор
    С.е.к.с.у.а.л.н.о незадоволена (непривлекателна) биологична единица, фолклор не интерпретира.
  • 5 Новичок

    12 3 Отговор
    Весела Коледа на всички с пожелания за по-вече...Секс, труд и розмарин.
  • 6 Половинката

    16 1 Отговор
    Важното е ,когато настъпи този момент вече да с открил правилния човек и да си създал семейство.
  • 7 Ахъм!

    9 4 Отговор
    Решението е след това да минеш на платена любов.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мата ХАри

    7 0 Отговор
    Днес научих , че набедената журналистка Калина Терзиева е водеща фигура в "Жени-ГЕРБ"
  • 10 ммм

    6 0 Отговор
    Мата Хари не ти се обажда вече...
  • 11 Всяко зло за добро!

    12 4 Отговор
    Момичета, не съжалявайте, дори и да отговаряте на горните описания. Онези, които успеят да привлекат някой мъж за съпруг, след 20-30 години ще имат до себе си мърморещ, вечно болен дядка, на когото трябва да слугуват и да се грижат за здравето му. А още след някоя друга година ще се запознаят и с други "прелести" на съвместната старост - и той и вие ще ставате по 10 пъти през нощта, за да ходите до тоалетната. Добре е, ако винаги стигате навреме! Та такива ми ти работи - всяко зло за добро. Когато губиш, още не знаеш какво печелиш.

    Коментиран от #12

  • 12 Ами

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Всяко зло за добро!":

    Като се напикаваш самотна , по доволна ли си?

    Коментиран от #13

  • 13 Не съм самотна, уви!

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ами":

    Смятам, че ако бях самотна, щях да съм по-добре.

    Коментиран от #14

  • 14 Даааа

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не съм самотна, уви!":

    Ами, можете да го решите този проблем с желанието си да сте "сама"...

    Коментиран от #15

  • 15 Карай да върви!

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Даааа":

    Личи си, че сте още много млад или млада и още не ги разбирате тези работи. Но и до там ще стигнете.
  • 16 Неподходящи подаръци

    2 0 Отговор
    Като ви подарят смарт огледалце, то не отговаря каквото го питате, а само се хили, а смарт кантарчето предполага, че са се качили двама души.
  • 17 бай Даньо

    1 0 Отговор
    НЕЕЕ, всичко е от това, че се взимате на много сериозно, а животът е песен и иска усмихнати и весели хора