Last news in Fakti

10 Януари, 2024 17:29 1 311 7

Ганайка счупи рекорда по непрекъснато готвене - "въртя черпака" 227 часа ВИДЕО

  • рекорд-
  • гинес-
  • гана-
  • готвене

Файлату Абдул-Разак се превърна в национална гордост, приключвайки маратона, увита в националния флаг

Ганайската готвачка Файлату Абдул-Разак счупи световния рекорд, след като готви без прекъсване повече от 227 часа, предаде BBC.

Преди готварския маратон тя го нарече "национална задача", като каза, че го прави за Гана и готвеше увита в знамето на страната си.

Тя бе бурно аплодирана от тълпата, когато излезе от кухнята на хотела в град Тамале.

Нейният екип казва, че ще изпрати доказателствата до централата на Световните рекорди на Гинес за официално потвърждение, че е счупила рекорда.

Настоящият носител на рекорда е ирландецът Алън Фишър, който е готвил 119 часа и 57 минути.

Политици, включително вицепрезидентът Махамуду Бавумиа, множество известни личности и дори представители на армията на Гана изразиха подкрепата си за готвачката по време на маратона.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    6 3 Отговор
    Луд умора няма
  • 2 Шеф Манджев

    5 4 Отговор
    Физически това е невъзможно.
  • 3 Бивш SEAL, настоящ фабрикант

    4 3 Отговор
    С какво са я надрусали, че да взема на мойте бачкадури.
  • 4 Пич

    8 1 Отговор
    Ехаа.....Мечтата на българският капиталист! Ако вземе и да се навие , да им работи за 300 лв......
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Варненец

    1 2 Отговор
    Ето това са съюзниците на рушка, племенно общински строй.
  • 7 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Луда работа ,един ден има 24 часа,седмицата е 7 дни × 24 часа денонощие = 168 часа ако не греша тази жена близо две седмици е готвила без да спира ?Ако не е извънземно на какви коктейли или тревичка се я подържала или нещо са и слагали в храна ,вода не може да не е яла.Аз ако съм на нейно място повече няма да наготвя нищо през живота ми това са и миризми не само храна да гледаш и готвиш ?!при нормални обстоятелства кога се наспи ще бяга де види кухня освен че това е в Гана имат проблеми с изсхранване и яденто храната,вода е ценно нещо може и да се е взела за ангел готвач или Сезам с храната обратно на Алибаба залто и диаманти, колкото и да е смешно там си мечтаят и сънуват храна