Last news in Fakti

17 Януари, 2024 12:28 1 705 35

Зелена огнена топка прелетя в небето над Япония (ВИДЕО)

  • метеор-
  • явление-
  • падаща звезда-
  • япония-
  • небесен феномен

Необичайното явление предизвика оживена дискусия в социалните мрежи

Зелена огнена топка прелетя в небето над Япония (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Удивително небесно явление записва уредника на местния исторически музей на град Хирацука, Даичи Фуджи. Той сподели наблюденията си в социалните мрежи, публикувайки кадри на огнена топка, заснети от камери в дома му, както и от камера в град Фуджи.

Видеозаписът ясно показва огромна и ярка огнена топка в зелен цвят, движеща се по небето с голяма скорост посред бял ден.

Астрономите направиха предварителен анализ и установиха, че това мистериозно огнено кълбо се движи със скорост от 42,4 километра в секунда, а траекторията му е от залива Сагами до префектура Нагано.

Не по-малко мистериозен обаче остава звукът, който се чу в някои райони по време на преминаването на „огнената топка“. Много свидетели твърдят, че това е звук, който силно напомня на експлозия.

По-късно се появиха записи от камери, монтирани в Токио и Фукушима, които записаха и момента на полета на мистериозния небесен обект. В социалните мрежи тече активна дискусия за това какво точно са заснели камерите, пише Блиц.

Астрономи и експерти продължават да анализират данните и да проучват възможните обяснения, най-вероятното сред които е, че това всъщност е метеор. Необясним обаче е зеленият цвят на падащата звезда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    8 3 Отговор
    Годзила идва!

    Коментиран от #5

  • 2 Пич

    19 0 Отговор
    Няма нищо извънземно ! Метеорит , който се сблъсква , и преминава през земната атмосфера , се самозапалва , и издава звук като експлозия ! Горенето в зелено се дължи на химическият състав на метеорита ! НЛО се дължи по друг начин !

    Коментиран от #10, #26

  • 3 Тва е

    13 0 Отговор
    метеорит, кво толкова ....
  • 4 Соваж бейби

    3 4 Отговор
    Не е гаранция че е звезда те са големи,парче метеорит зелен може да е материята камък /кристал/.А може и да е шпионаж във форма на метеорит от извънземни но такива камъни дават информация на който я пуска като камера ,компютър,робо...

    Коментиран от #8

  • 5 честен ционист

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ден":

    Годзила е измислица на янките, въплътена в японския фолклор, също както навремето един актьор изобрети гръцкия танц "сиртаки", а българите ползват на заем руските Торбалан и баба Яга.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    В другите държави тези герои са злата вещица и мъжка версия ,може да се определи и шаман спец в черна магия.Ироничното са дечицата и не е лъжа в която и версия да е

    Коментиран от #9

  • 7 Зевс

    6 1 Отговор
    Дебелия Ким тества успешно хиперзвуково оръжие :)
  • 8 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Мисля , че по истинската ви версия е тази за метеорит , и неговият състав ! Ако примерно има магнезиеви частици , напълно вероятно е , човешкото око и камерите да регистрират зелено горене. Разузнавателните дронове или зонди на друга цивилизация , биха имали други характеристики ! Оптично прикритие , мимикрия ( най често на странен облак ) , и друг начин на движение ! Разузнавателните дронове не могат да прекосяват космическото пространство ! Обикновено биват пренасяни от кораб - майка. Тук ги виждате най много , като с формата на бонбони " Тик - так " , или малки метални сфери.

    Коментиран от #14

  • 9 честен ционист

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Вие там във Франция, поради особеностите на местната фауна, отдавна сте под заклинанието на всякави вуду шамани, а общото е само кокошия крак.
  • 10 Зеленият цвят

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    е по-скоро на изгарящ стар тип фреони,с които е бъкано в атмосферата в резултат на човешка дейност,а именно некотролируемото им изпускане при ремонт на хладилни инсталации.
  • 11 Хохо Бохо

    1 0 Отговор
    На Кого м Рокетмен хипер звука е тва. Ко са правят на утепани
  • 12 по вероятно

    4 0 Отговор
    Бай Ким пак е пробвал някоя балистична ракета .
  • 13 констатирам

    1 0 Отговор
    Жапанките не са имали време да усе ре т метрото .
  • 14 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Учените от години са доказали за метеорити под формата и външна материя на камък че са разузнаветлни сонди ,и арабите имат такива парчета метеорити онова в черната кутия която обикалят на техен празник ,отделно и другите им неща ама и те са ясно.Голям метеорит външно камък голямо парче скала зрителна измама за човешкото око НЛО обект също е открит на... ледниците още преди години после се разбира какво е даже Хитлер е влизал вътре .Самият камък излъчва вълни в космоса жива материя е ...

    Коментиран от #17

  • 15 ганю

    4 0 Отговор
    почнаха да окапват западните сателити ще ядат попарата
  • 16 Сутринта

    4 0 Отговор
    около 7.20 в Сестримо област Пазарджик се видя същото като на клипа,само че с по полегата траектория!Някога им казвахме"падащи звезди",и си пожелавахме нещо!Сега от всичко правят"сензации"!
  • 17 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Права сте , но това е когато говорим за голямо НЛО , с вероятност да бъде пилотирано от екипаж същества ! Най пресният пример е Омуамуа , който беше маскиран като скала , и за който много учени изказаха предположение , че е разузнавателна сонда на чужда цивилизация ! И то само защото поради огромните му размери , и невъзможното от наша научна гледна точка движение , не можеше да бъде прикрит ! Малките разузнавателни средства на НЛО обикновено най просто се крият в облаците ! Или преминават в режим на излъчване на светлина в спектъра , невидим за човешкото око ! Тогава те пак да си там , просто вие не ги виждате!

    Коментиран от #20

  • 18 патето Яки

    1 1 Отговор
    Ким Чен Ум е пуснал ЗЕЛЕНИ ракети със скорост от 42,4 километра в секунда, а траекторията им е от Пхенян до префектура Нагано.
  • 19 Анакин

    0 0 Отговор
    Всички сте в грешка. Това не е нищо от изброените до сега, не е и метеорит. Това е ... Зеления Фенер, завръща се от събор и инструктаж на зелените фенери. Дано да не пристигне и Паралак. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
  • 20 Соваж бейби

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пич":

    Доста по изобретателни са ама не мога да разбера що за идеология са?Със сигурност сканират човеците и разбират кой не страхува от тях даже искам среща си поговорим някък си не знам дали разбират човешки език не идват да ме уважат знаят че не съм враждебно настроена .Толкова много ми се иска да ги опозная че ако се намирам в тълпа от хора примерно къде са засичани обекти няма да хукна да бягам ами ще тръгна по наблизо ако има начин даже се напъхам в машината им толкова ми е голямо любопитството и все удрям на камък сякъш съм родена в петък 13 а не неделя 14 само няколко часа ме делят от тринайсто число рожденна дата затова съм без късмет така си мисля

    Коментиран от #21

  • 21 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Соваж бейби":

    Ще ви кажа , въпреки че няма да повярвате ! Вие сте склонна да ги идеализирате , както казва Кирчо - алангро ! А това не само че не е вярно , а би било опасно за вас , ако ги срещнете ! Част от тях са добронамерени , но друга част - изключително злонамерени ! А злонамерените са по близо до нас. Те са сивите ( големи и малки ) , и рептилите ! Едни идват от космоса , други никога не са напускали земята , и живеят в нейните недра , и под водата. Никога няма да говорите с тях , защото ще общувате телепатично , а това не поставя езикови бариери. Ако НЛО видите отдалеч - наблюдавайте ! Отблизо ли е - бягайте ! Не се качвайте доброволно на НЛО , защото няма позитивен сценарий. Ако имате късмет да бъдете върната , ще разказвате убедено за това , колко добри и човеколюбиви са съществата. Но това ще е само защото спомените ви са били изтрити и подменени , за да забравите ужасите , които са ви причинили.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 НИЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Извънземните сме сме на всички ключови места в политика,наука,изкуство,медии и др. Байдън, Фон дер Лайен, Сорос са само една малка част от нас...Колкото и да не вярвате целта ни е да предизвикаме ядрен Апокалипсис и да завладеем планетата...НА НАС РАДИАЦИЯТА НЕ НИ ПРЕЧИ!

    Коментиран от #29

  • 23 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Не мисля че ще разочеровам ако видя андромедиянци визирам тях,не мисля че бих разказала точно напротив ако мога пък да помогна с нещо на хората бих го направила ако ми се даде сила и възможност.Мисля че малко от хората говорят кито са срещали добрите,по вероятно правят открития ,лекарство ,реализирана успешна животоспасяваща операция....за позитивите говоря дори душа и топлата вода бойлер ?не си ли мислиш че някой е дал този дар на земляните чрез човек ?хората не сме толкива умни има още групи племена не познават душ и нямат кухня ...а сме кой век живеем заедно странно нали ?.За рептилите и другите създания знам не могат да ми попречат дори и от фантоми те също живеят с нас от векове и рептилците им помагат по силна съм от лошите нямам кофти душа и мечта за милиони долари ,евро не могат да ме купят .

    Коментиран от #24

  • 24 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Соваж бейби":

    Вие позапалихте , защото мислите , че се опитвам да натрапвам мнението си. Говоря за вероятностите. Много по вероятно е , да срещнете сивите или рептилите. Техните бази са на Антарктида. Затова е забранена за полети , или получавате бъгове , когато с Гугъл се опитвате да разгледате Антарктида. Тези са същите , които имат официални договори с развитите държави - хора срещу технологии ! Тоест , те получават официално разрешение за отвличането на хората , и експерименти с тях , срещу което дават технологии. Тези договори са от началото на 50-е години , и оттогава се наблюдава технологичен бум на човечеството. Има и добронамерени , но тях ще срещнете по трудно , просто казвам да внимавате. Относно ще ви посъветвам , да обмислите религиите , през призмата на извънземните. Много неща ще видите , да си идват на мястото !

    Коментиран от #25

  • 25 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пич":

    Изобщо не съм запалила от как започнах да опознавам дзен будизма съм твърде спокойна натура като малко бях холерична натура от най малкото и паля.Не вярвам и споделям религии те са контакт с другите от които вие се страхувате но мен не ме плашат.Едно от нещата да не влязат в контакт с мен е защото не ги почитам ,в дзен будизма няма богове аз съм Бог ако се издигна с познание дълга тема аз се моделирам не се моля на нещо си ...силата е в мои ръце .Лошата вибрация ,хора ,същества ...я надушвам от далеко приятелю

    Коментиран от #27

  • 26 баба

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Това е ясно.
    По ми е интересно защо се занимаваш с местното куку. Изписахте една кофа с мастило за глупостите й.

    Коментиран от #28

  • 27 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Соваж бейби":

    Всъщност , религиите съществуват , дзен будизма също е религия. Но това са чисто човешки измислици. Няма и магия , защото цялото това познание , е наука ! Няма богове и демони , защото и това е чисто човешка измислица. Има само невъзможност , човечеството да интерпретира правилно това , което е видяло в древната история. А човечеството е видяло едни извънземни същества , които са воювали " на небесата " ! И всички , независимо от кой континент са били , определят войната , като добрите богове , срещу Змията , или Дракона на хаоса. Човеците решили , че добрите са богове , а лошите - демони. Лошите са затворени в подземен затвор. И досега живеят под Антарктида , и вие мислите , че да нещо различно!

    Коментиран от #30

  • 28 Пич

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "баба":

    Знаете ли , единствено като " куку " бих определил хората , които мислят , че да единствените и неповторими , в цялата вселена! С те са мнозинството от пишещите. Малко са хората , които са склонни да търсят дадена истина , защото е уморително , и изисква смелост , с която да се противопоставиш на овчите глави.
  • 29 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "НИЕ":

    Това не сте еие , това са вашите слуги. Вие не напускате комфорта на анонимността. За планетата си уцелил , за ядреният конфликт - не !

    Коментиран от #33

  • 30 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пич":

    Вие също сте го разбрал но го описвате по друг начин.Доказателствата са много имало е войни на други измерения и извънземен живот тук.Дори има писано че дзен будизма е най големият кошмар за религиите и го отричат но ще дойде момент аз мисля че е дошъл момента хората няма да се вълува от религия а дз.будизъм .Вече сме в една напреднала ера малко по умни и логично библията е измишльотина с която се запазват фенчета и злото да си вилнее тук при нас войни,бедни,омраза към различни хора... в паранормалната наука какво е ?човека който временно те освободи от лоши сили ,пак от лошите но временно ти дава почивка и те кара да повярваш в него само че с фалшиво лице нали се казва в името на еди кой си...махни се но са едни същи играчи с които омотава човешката психика .Трябва наистина помощ от горе на добри раси да помогне на човеците виж ни тъжния живот на повечето хора стрес,болести,данъци.. сами не можем да се оправим а го съзнаваме ..в един нормален свят такива неща мисля че няма да си прокара почва

    Коментиран от #31

  • 31 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Соваж бейби":

    Ами , на мен не ми е чудно , защо възникват религиите ! Те са за контрол над масите. Будизма също е част от религиите , и не намирам смисъл и в него. Особено в стремежа му , към абсолютната смърт. По добре , човек да бъде християнин. В будизма се проповядва безразличие към другите , заради което той е студена религия. Християнството проповядва любов , прошка , и доброта към ближния. Това е човеколюбива религия , и съществата с такава философия , са светли същества. Може би , добрите извънземни , кой знае !

    Коментиран от #32

  • 32 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пич":

    И вие сте толкова християнин колкото и аз. Tака сме свикнали лепнато като прозход и т.н.т...да сме от отбора на православните християни.Ако бяхте роден в друга държава щяхте да сте с друга идея религия защото е насaждано от поколения и като сложат и историята в цялата система става много объркано за разбиране.Всичко това са секти в балканските държави те пък са творение на император Констаин с изключение на д.будизма не съм чувала за студенина към хората и другите неща ,уважавам мнението на всеки въпреки че са откраднали най вече хр.религия по писания от будизма неща .Исус който не е доказан с разни случки се свързва с обучение при ламите .
    Йоасаф е християнска преработка на индийската легенда за детството и младостта на Сидхартха Гаутама Буда.Така е закраден материал от там и излиза на мода после така хората да си вярват по горе съм ви писала...Дзен Будизма не е религия съвсем на друго ниво но респект и към вашето мнение

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Соваж бейби":

    Разбира се ! Аз не оспорвам вашите тези ! Аз изглеждам нови хипотези , и се питам за отговорите. Права сте , че всичко е крадено. Будизма е краден от хиндуизма. Студенината и безразличието са в основата на будизма , защото той се фокусира върху личностното развитие. Както трябва да се откъснеш от злото в този свят , така трябва да се откъснеш и от любовта , състраданието , и всички останали човешки емоции , които биха могли да ти попречат да избегнеш самсарата , и да постигнеш нирваната! А нирваната , от своя страна , е абсолютната смърт , което ми се струва безмислено. Във вселенският ред , едва ли би съществувала душа , заради самото съществуване! Колкото безмислена е традиционната теза , че душите отиват в рай или ад , и нищо не правят , толкова безмислена е и източната теза , за абсолютната смърт на душите! Мисля , че душите съществуват и след смъртта , за да правят нещо полезно , а не да стоят безмислено някъде , или да умрат отново!