Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:15 2 155 6

Освободиха Шварценегер след задържането му заради луксозен часовник

  • арнолд шварценегер-
  • арест-
  • мюбхен-
  • летище-
  • луксозен часовник

Арнолд е пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него Инициатива за климата.

Освободиха Шварценегер след задържането му заради луксозен часовник - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер беше освободен, след като бе задържан за кратко от германските митничари на летището в Мюнхен в сряда заради това, че не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Роденият в Австрия Шварценегер в крайна сметка е успял да продължи пътуването си, обяви говорител на главната митническа служба в Мюнхен в сряда вечерта. Той е успял да вземе със себе си и часовника.

Срещу Шварценегер, световен шампион по културизъм и звезда от екшън филми, който е бил два мандата губернатор на американския щат Калифорния, е образувано наказателно данъчно производство.

Според митническите власти Шварценегер не е декларирал ценния луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз.

Шварценегер е пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него Инициатива за климата.

Той също така е планирал да присъства на ски състезанието „Ханенкам“ в курорта Кицбюел в Австрийските Алпи.

„Ако стоките останат в ЕС, трябва да платите данък и мито за тях - това важи за всички“, каза говорителят на митниците и допълни: „Ние се заехме с въпроса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург“.

В Мюнхен филмовата звезда се е съгласил да плати мито за личния си часовник, съобщиха от Инициативата за климата на Шварценегер.

„Той е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, пълна комедия от грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм“, се казва в изявлението.

„Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането ѝ в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората“, се казва още в него.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тва е по абсурдна държавица

    13 1 Отговор
    И от бъгъто😂😂😂...купуваш си от сащ скъп часовник и където и да идеш с него плащаш рекет😂😂😂😂

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тва е по абсурдна държавица":

    Всъщност са го държали много, защото не им е работил апарата за плащане с карти. Завели го до близката банка да изтегли кеш, който естествено е с лимит и недостатъчен, а банката затворена. Чак след това намерили апарат, който работел.... А други думи са се правели на интересни. Часовникът до този момент е все още частна собственост, реално е предплатил данъци от продажбата на търг, който още не се е състоял. Толкова за атлантическия съюз и договорките му между членовете, щом частно лице трябва да предплаща данък, който въобще още не е ясно колко би бил, понеже продажбата не се е състояла. Германия обича да взема данъци напред...
  • 3 Я го знам !

    9 3 Отговор
    Швабите са толкова изгладнели,че ще ви праснат глоба и за гащите на гъ.а .
  • 4 Гаварит Масква

    9 0 Отговор
    Освен скъпият часовник Арни е успял да открадне и една дрелка Парксайд.
  • 5 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Ако е някой друг, да кажеш нуждае се от реклама, но Арни кой не го познава, поне от филмите, ако не като губербатор
  • 6 Арнолд

    0 0 Отговор
    -ръднаха ми на малкия