Last news in Fakti

30 Януари, 2024 09:46 973 2

Поверия и ритуали в кухнята за предпазване от кавги и скандали в дома

  • поверия-
  • ритуали-
  • кавги-
  • фън шуй

Направете кухнята си място на сила

Поверия и ритуали в кухнята за предпазване от кавги и скандали в дома - 1
Снимкa: Shutterstock

Кухнята е сърцето на всеки дом. В това помещение се храним, провеждаме семейни събирания и сериозни разговори.

Нашите предци са опитвали да създадат в кухните си добра атмосфера и изобилие. Може би и затова с нея са свързани най-много поверия, ритуали и вярвания, пише jenata.blitz.bg.

Време е направите кухнята си място на сила, в което ще ви е приятно и най-важното - полезно, да се намирате.

Не трябва да приготвяте храната в лошо настроение

Готвенето е един вид ритуал. Когато приготвяте храна, тя поема енергията ви. Ето защо в миналото жените винаги са се опитвали да подхождат към този процес с най-положителна нагласа. Смята се, че храната, приготвена с любов, носи щастие и късмет на близките.

Ако ножът падне на пода

Ако ножът падне на пода, задължително го ударете леко три пъти по масата. Ако не го направите, ще се сблъскате с неприятности, а в дома ви могат да започнат кавги и скандали.

Почистете след хранене

Не забравяйте да раздигате масата след хранене. Ако не ви се мият чинии, просто ги оставете в мивката. Най-важното е да избършете масата и да отстранете трохите. Смята се, че трохите и дребните боклуци върху нея привличат финансови неприятности и проблеми.

Поверия и ритуали в кухнята за предпазване от кавги и скандали в дома
Снимкa: Shutterstock

Пари под покривката

Сложете банкнота или монета под покривката. В миналото хората са правили така, за да може в къщата винаги да има пари. Под покривката трябва да има пари, за да имате винаги достатъчно за храна.

Торбите след пазар да не се оставят на пода

Не дръжте купената храна в торби на пода. Това не е добра поличба.

Експертите по биоенергия препоръчват веднага след пазар да поставите храната на мястото ѝ, за да не се насити с отрицателна енергия, която винаги се намира отдолу. Тя може да загуби полезните си свойства, ако дълго време не бъде прибрана от пода в хладилника или килера.

Изхвърлете счупените съдове

Отървете се от счупените съдове. Това е много важен енергиен трик. Факт е, че счупените съдове носят неприятности и нещастия. Дори чашата да е леко нащърбена, по-добре е да я замените с нова. Така са постъпвали нашите предци и това съветват експертите в областта на фън шуй.

Чиста печка

Поддържайте печката чиста. Тя символизира огнището, затова експертите силно препоръчват да я почиствате възможно най-често и да я поддържате в добро състояние. Мръсната печка е източник на кавги и конфликти.

Плитка чесън

Дръжте плитка чесън в кухнята. Това е отличен амулет срещу зли духове. Не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да използвате чесън от нея за готвене.

Кактус на прозореца

Ако гледката навън не ви радва, сложете кактус на прозореца. Това е защитно растение, което абсорбира отрицателната енергия, която идва отвън. Освен кактус, на перваза може да сложите бръшлян, мента или алое. Тези растения няма да позволят на неприятната гледка през прозореца да ви разстройва.

Поверия и ритуали в кухнята за предпазване от кавги и скандали в дома
Снимкa: Shutterstock

Проветрявайте

Проветрявайте помещението. Кухнята трябва да се проветрява възможно най-често, защото хората стоят в нея най-дълго време. Това е мястото, на което не трябва да има негативизъм. Проветряването ще очисти стаята от отрицателни вибрации.

Без неприятни гости

Не канете в кухнята хора, които не харесвате. Това ще окаже изключително негативен ефект върху късмета и енергията на дома ви като цяло. Не позволявайте на онези, които не харесвате, да влязат в това свещено място в дома ви!

Светлина

Направете кухнята светла! Това е много важен съвет по фън шуй. Първо, стените на това помещение трябва да са светли. Подът трябва да е по-тъмен от стените.

На второ място място, кухнята трябва да има подходящо осветление. Не закачайте тежки завеси, освен ако гледката от прозореца е потискаща. Струва си да инсталирате мощно изкуствено осветление в кухнята. Това място не обича тъмнината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде всички заблудени

    5 2 Отговор
    простите хора са най-опасни!!!
  • 2 СТИГА БЕ

    1 0 Отговор
    Като гледам понякга ЧУРЯШКАТА НА ТУРТАТА, все псевдо домакините спазват тези правила, но им дават десятки. А на единпевец-готвач, сигурно заради това му се пресичаха супите