Last news in Fakti

4 Април, 2024 14:45 1 410 12

Добра поличба или не: Какво означава, ако птица влети в дома ви?

  • птица-
  • дом-
  • поверия

Как се тълкува такова посещение, ето няколко поверия

Добра поличба или не: Какво означава, ако птица влети в дома ви? - 1
Снимка: Shutterstock

Птиците са навсякъде край нас, през цялата година, през всеки сезон. Свикнали сме с тях и често не ги забелязваме. Какво символизират те? В различните култури птиците символизират плодородие, защита, свобода, трансформация, щастие, мъдрост, сила, смърт. Случвало ли ви се е съвсем неочаквано в дома ви да влети птица? Тъй като подобен гост не е очакван, появата му може да предизвика различни емоции и реакции в нас.

Но как се тълкува такова посещение? Вижте някои тълкувания.

Хубави неща се връщат в живота ви

Според някои вярвания, ако видите птица да влита в дома ви, това може да се приеме като знак за настъпващи късмет и просперитет, така че бъдете отворени за промени в личния и професионалния си живот. Възможно е да получите мечтаната работа например. Важно е обаче да не се оставяме само на очакването, а да продължаваме да си поставяме цели и да ги следваме.

Ангели пазители

Много хора вярват, че да видите бяла или ярко оцветена птица да влита в дома ви е знак за божествена защита. Ако сте стресирани, разтревожени или претоварени, вашите ангели пазители може да изпратят птица като послание да останете силни.

Починал любим човек ви изпраща съобщение

Ако се намирате в ситуация, в която трябва да вземете трудно решение и птица долети в къщата ви, това може да е знак от починал приятел или член на семейството, пише az-jenata.bg. Възможно е да трябва да преосмислите решението си, да бъдете нащрек около другите или да следвате интуицията си. Също така, обърнете внимание на емоциите си, когато птицата влезе в дома ви. Ако се чувствате спокойни, това вероятно е знак, че сте взели правилното решение. В случай, че сте напрегнати, това може да е знак да смените подхода си.

В къщата ви има дух

Казват, че птиците са силно чувствителни към промени в енергията. Така че да видите как птица е влетяла в дома ви, може да е знак за призрак или някаква друга свръхестествена сила, която витае в него.

Наблюдавайте енергийните си нива у дома, за да видите дали това е положителна или отрицателна енергия. Ако постоянно се чувствате изтощени или неспокойни, може да запалите пало санто, за да прочистите пространството си и да се отървете от негативността.

Истинската любов е на хоризонта

Ако забележите птица, която лети напред-назад около прозорците или входната ви врата, очаквайте скоро да влезете в нова връзка. Ако пък вече сте в любовни взаимоотношения, това може да е знак, че ще ги издигнете на следващото ниво, като заживяване под един покрив, годеж или сватба.

Ако в дома ви влетят:

Кафява птица – Смята се, че тя символизира сила, знание и защита.

Бели птици – В западната култура свързват белите птици, като гълъби и лебеди, с мир, чистота и ново начало.

Черни птици – В келтската култура черните птици, като гарвани и врани са свързани с болест и смърт. Други култури обаче ги смятат за признаци на прераждане, саморефлексия и интелигентност.

Бухали – Смята се, че бухалите и совите символизират мъдрост, проницателност и трансформация, така че ако в дома ви влети такава птица, то това е знак да бъдете внимателни и да направите промяна в живота си.

Врабчета – Според гръцката митология врабчето е една от свещените птици на Афродита, символизираща любовта, късмета и просперитета.

Чинки – В индианската култура да видите чинка е предзнаменование за предстоящи добри неща. Чинките също символизират възход, растеж и безстрашие.

Сини сойки – Те са смятани за символ на комуникация, любопитство и увереност. Ако синя сойка е посетила дома ви, то това е знак да отстоявате себе си и да следвате мечтите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    0 9 Отговор
    Означава ,че ще получиш повиквателна за мобилизация за фронта.Те това означава.

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Тролеи,

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Ще получите по една повиквателна, ама за друго място!
  • 3 00014

    5 0 Отговор
    Означава чистене на курешки.
  • 4 Механик

    3 1 Отговор
    Когато птичка влети у вас, това означава, че птичката се е объркала, а мисирката се чуди как да оправдае стотинките които и плащат.
    Е това значи.
  • 5 Кокорчо

    2 0 Отговор
    Най добрата поличба е ако докато плувам, риба ми влезе в ...
  • 6 Идън

    3 3 Отговор
    Точно се чудех какво означава гълъбче упорито да се блъска в стъклата на прозорците... ма то е защото съм ги измила ... та видях природата... Иначе от този сахарски пясък ни гълъбче- ни природа...Какво правим с тази прах- алергии- кашлици- проблеми с очите.... И това го дишаме... И защо Пало санто? Сякаш не може да се прекади с тамян... да си палнеш една ВОСЪЧНА безвредна свещ...

    Коментиран от #12

  • 7 ооооо

    2 1 Отговор
    добра поличба е разбира се птичката ще ви отърве от мухите в главите ви
  • 8 Лешояд

    2 1 Отговор
    Бройлерите и мисирките, броят ли се за птици?
  • 9 Роза

    4 2 Отговор
    Чудесна е снимката с двете ръце и врабчето в тях!Къде изчезнаха тези малки крилати гаврошовци?!Рядко виждам някое от тях,повече има гълъби,свраки,гарги и пр.Оцеляват някак си в градските прахоляци и шумотевици!А влизането на птица в къщи е много рядко явление.Спомням си стихотворението на Едгар По-"Гарванът".В него героят е посетен в късна полунощ от тайнствен черен гарван-"гост неканен с огнен взор".Спомням си ,че преди много години Мао Цзе Дун беше заповядал да избият всички врабчета в Китай, за да не кълват ориза!Да ги пазим и обичаме,зашото са част от природата,останала все още незасегната от човешката алчност!
  • 10 на$ир

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    дрон ше ти влези в аспуха
  • 11 дядо поп

    1 0 Отговор
    Навремето в къщи прибрах едно настръхнало врабче , което постепенно се превърна в агресивна патка и сега май ще се наложи да си напусна къщата!
  • 12 след пясъка

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Идън":

    Трябва пак да ви измият улиците.