Last news in Fakti

30 Януари, 2024 12:45 991 3

X вдигна забраната за търсене на снимки на Тейлър Суифт

  • тейлър суифт-
  • дийпфейк-
  • изкуствен интелект-
  • x

Социалната мрежа блокира потребителите да я търсят заради разпространението на фалшиви изображения на певицата

X вдигна забраната за търсене на снимки на Тейлър Суифт - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Социалната мрежа X вдигна забраната за търсене на Тейлър Суифт вчера вечерта, след като блокира потребителите да я търсят заради разпространението на фалшиви изображения на поп певицата в социалната мрежа миналата седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Търсенето беше активирано отново и социалната мрежа "ще продължи да следи за всеки опит за разпространение на такова съдържание и ще го премахне, ако го открие", заяви в изявление Джо Бенарох, ръководител на бизнес операциите в X.

Търсенията на името на Тейлър Суифт в неделя следобед в платформата приключваше със съобщение за грешка и съвет за рестартиране. X нарече мярката временно действие, извършено поради предпазливост.

Едно от изображенията на Суифт, която беше обявена за "Личност на годината" от списание "Тайм" през 2023 г., споделено в X, е било гледано 47 млн. пъти преди акаунтът да бъде спрян, твърди "Ню Йорк таймс".

Забраната за търсене дойде, след като в петък Белият дом нарече фалшивите изображения "тревожни" и подчерта, че компаниите за социални мрежи носят отговорност за предотвратяване на разпространение на подобна невярна информация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    2 0 Отговор
    Няма Лоша Реклама и анти Рекламата е Страхотна Реклама
  • 2 шуримури

    4 0 Отговор
    "X" вдигна забраната за търсене на снимки на Тейлър Суифт,на които тя е гола.
  • 3 е стига де

    3 1 Отговор
    кой е примрял толкова за снимки на тази